Blade MCPX

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

Re: Blade MCPX

#841 Příspěvek od Yoshi.CZ »

Tsisters píše:Ouu a to je nebo bylo fakt živé?Bych před tím utíkal se zmáčklým reidem ať mám za sebou aspoň nějakou ochrannou clonu,ikdyž kdo ví jestli by to té potvoře vůbec nějak uškodilo :-)

Je to k nevíře, ale je to fakt živá Bornejská Cikáda :)
Yoshi.CZ

Heli: T-REX 250 v2, 450 HKGT, T-REX 600E, Gaui 330X
Plane: Toro900, 4site F3P
TX - JR DSX9
Tsisters

#842 Příspěvek od Tsisters »

Doufám,že to nikdy v životě nepotkám!Bo co s tím,sekyrou to netrefím a určitě to letí rychleji než já dokážu utíkat,ikdyž člověk nikdy neví co v něm je :-)
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

#843 Příspěvek od Yoshi.CZ »

Tsisters píše:Doufám,že to nikdy v životě nepotkám!Bo co s tím,sekyrou to netrefím a určitě to letí rychleji než já dokážu utíkat,ikdyž člověk nikdy neví co v něm je :-)

Je to velmi hlučné, těžkopádné a létá to opravdu pomalu :wink:

... neboj utečeš :lol:

V každém případě by nad tím asi mCPX nezvítězil 8) ... ale do Bornea daleko .. a tady nic takového zaplať pán bůh není ... ale třeba menší dravec ??? :idea: nebo kočka ? :!:
Yoshi.CZ

Heli: T-REX 250 v2, 450 HKGT, T-REX 600E, Gaui 330X
Plane: Toro900, 4site F3P
TX - JR DSX9
Tsisters

#844 Příspěvek od Tsisters »

Kočky už mně chtěly ulovit jak jsem lítal z Walkerou :-),vždy čekaly až budu sedat,ale nikdy nedostaly odvahu zaútočit.Nevím jak bych to pak sousedovi vysvětloval,že má trošku osekané číče :-)
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
baui

#845 Příspěvek od baui »

Docela otravné jsou větší vážky 8)
Tom
Tsisters

#846 Příspěvek od Tsisters »

Tak ty zatím vídím lítat jen kolem bazénu,z heli lítám trošku dál na zahradě
seltino

#847 Příspěvek od seltino »

dneska jsem si dal MCPX do pucu, motor už nějak hřeje, výkon už asi taky upadá a asi je na odchodu. Tak jsem ho otevřel a vyčistil od toho humuzsového prachu z uhlíku. Uhlíky tam jěště nějaké jsou ikdyž žádná sláva, tak snad jěště nějakou dobu poletí.

Když už jsem byl v tom rozebral jsem i všechna serva, protože už celkem cukala. Taky pěkně zanesené.

Když už jsem byl v tom, vyhodil jsem tu gumicku co jsem měl na listí a zkrátil tu příčnou hřídel a musím Vám dát zapravdu, gumička teď není opravdu zapotřebí, vrťas se už netřepe :)
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
michalll
Kontaktovat uživatele:

#848 Příspěvek od michalll »

Dnes zkusil lítat bez směrovky a je to o 100% lepší. Ocas drží i při rychlém sestupném couvání zakončeném zarážečkou. Lépe to drží i při přemetech - vrtulka už asi nemusí nasávat vzduch kolem směrovky.
Sice je takto o něco horší orientace ve vzduchu, ale co se mě týče, já už ji vracet nebudu.
PROTOS 500, BLADE 130 X

Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
baui

#849 Příspěvek od baui »

S tím souhlasím, směrovka je tam jen na ozdobu. Než jsem ji zlomil, poletoval jsem nějakou s ploutví zbavenou nálepek a vyřezanou jako větší heliny, ale za tu drbačku s řezáním to nestálo :?

Zrovna lepím noční listy, snad to bude fungovat. SMD diody pájíme všichni rádi :D
Tom
michalll
Kontaktovat uživatele:

#850 Příspěvek od michalll »

Joj! baiu, jak to budeš mít, tak to pořádně nafoť a pochlub se s tím tady. To bude paráda. :twisted:
PROTOS 500, BLADE 130 X

prochel
Kontaktovat uživatele:

#851 Příspěvek od prochel »

baui píše:S tím souhlasím, směrovka je tam jen na ozdobu. Než jsem ji zlomil, poletoval jsem nějakou s ploutví zbavenou nálepek a vyřezanou jako větší heliny, ale za tu drbačku s řezáním to nestálo :?

Zrovna lepím noční listy, snad to bude fungovat. SMD diody pájíme všichni rádi :D

tak sem hoď nějaký info , to mě dost zajímá. Já s MCPX lítám večer jen na tu modrou diodu a bez kabinky a je to mazec, už jsem přemejšlel ho olepit diodama a napájet to z článku s msr
baui

#852 Příspěvek od baui »

Jojo, večer je to super :) Já už po setmění nemůžu, protože mám tu černou mTDR budku přes kterou není vidět...

Tady jsou zatím listy. Výřez v konci listů, v tom přiohnutý z každé strany kousek Cu samolepicí pásky a na to napájená dioda. Celé je to zalité v epoxidu kvůli pevnosti a jako bonus to po přebroušení bude rozptylovat světlo.
Potřebuju vyřešit jak to napájet. Jedna možnost je 3V knoflíková baterka v držáku nahoře na hřídeli. Nejradši bych to ale napájel z hlavní baterie, což bude chtít vymyslet nějaký mechanismus přenosu na rotující části, něco jako uhlíky v motoru... Tak nevím.

Obrázek
Tom
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#853 Příspěvek od František Koudelka »

prostrcit dva kabliky hlavni hrideli a jeden kablik vyvest v miste horniho loziska...a propojit jej s vnitrnim krouzkem, druhy kablik v miste spodniho loziska a propojit s vnitrnim krouzkem....treba navrtanim hridele z boku a skripnutim dratku mezi hridel a krouzek....na vnejsi krouzky lozisek pak privedes napajeni.....zapomel sem na neco proc by to nefungovalo?
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
michalll
Kontaktovat uživatele:

#854 Příspěvek od michalll »

Já hlasuju pro knoflíkovou baterku. Nevím jestli se dá sehnat v potřebné velikosti (nebo spíš malosti), ale jsou i dobíjecí.

Takhle půjde snadno a rychle předělat z denní verze na večerní a naopak.

Navíc člověk s tím stejně jaksi více lítá ve dne než večer, takže vozit na vrtulníku neustále nějaký noční mechanismus mi nepřijde košér. Nejlepší řešení bývá to nejjednodušší
Naposledy upravil(a) michalll dne ned 28.08.2011 22:24, celkem upraveno 2 x.
PROTOS 500, BLADE 130 X

baui

#855 Příspěvek od baui »

I to mě napadlo. Jenže hřídel je uhlíková a docela dobře vede, má na celou svou délku necelých 100 ohmů. Takže si tak skvěle zkratuješ baterku.
Ještě mě napadlo dvakrát nad sebou vrtnout hřídel, prostrčit dráty skrz a uchytit je na měděné kroužky omotané kolem hřídele. Pak se dá nějak udělat svorka z kusu něčeho vodivého kolem a ve dvou patrech ji propojit s kroužkama...
Tom
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“