Blade MCPX

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
baui

Re: Blade MCPX

#811 Příspěvek od baui »

seltino píše:Buki, jeden zadní motorek ten střídák neutáhne? Myslel jsem, že právě při přechodu na stříďák ten zadní motorek bude mít méně práce a ocas bude držet lépe, než v sérii..

To je právě účel toho druhého motorku :) Stříďák je efektivnější (míň žere), takže s druhým ocasním motorem nespálíš FET na desce. V důsledku toho máš ještě o stupěň lepší ocas.

buki, máš fotky? :P
Tom
seltino

#812 Příspěvek od seltino »

pořád to neřeší odpověď na mou otázku, stačí pouze původní ocasní motorek při konverzi hlavního motoru na střídák, nebo to nestíhá a ustřeluje?

Baui, jakpak pořešíme ten pastorek? Steve konvertor už je doma, teĎ čekám na regl a motor a nějaký ten pastorek :)
Dá se použít orig pastorek z hlavního motoru MCPX? nebo jsou ty tvé pastorky na ten stříďák jiné?
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
baui

#813 Příspěvek od baui »

Ocas neustřeluje tak tragicky, jako se ss motorem, ale pro vylepšení určitě prostor je. Chce to něco, co má dost síly (střihnutá vrtulka a motorek ze 120SR) a zároveň nemá moc velkou setrvačnost (původní vrtulka). Takže ty dva motory jsou konstrukčně ideální kompromis kombinace.

Seltino, origo pastorek má podle mě o trochu víc zubů, ne? Hoď mi do SZ ještě jednou adresu, šupnu ti to do obálky a na nějaké velké mCPx akci mě pak pozveš na pivo :wink: No, když tak o tom přemýšlím, to bude i s úrokama leda malý a ještě teplý :mrgreen:
Tom
seltino

#814 Příspěvek od seltino »

Super dík moc, na nějaké té akcičce tě napojím lahodným mokem 8)

Co se týče orig pastorku, ten má 8 zubů, přesné rozměry ti něřeknu protože venku je už tma a já se bojím jít sám do dílny pro šupleru a odhadnout si to netroufám, byť už jsem svůj zrak patřičně poladil nejakým tím pitivem :oops:
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Tsisters

#815 Příspěvek od Tsisters »

Ahoj,kde bývají nějaké akcičky mCP X?
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
baui

#816 Příspěvek od baui »

Dobrá dobrá, za slíbený drink jdu poshánět obálku na kapříky :mrgreen:

Tsisters, zatím přímo mCPx akce není, ale třeba se nás sejde dost na to, abychom nějakou tu tělocvičnu v zimě naplnili a nedělali jen ramena našimi většími ptákami :lol:
Tom
seltino

#817 Příspěvek od seltino »

Mno přímo o MCPX akcičkách nic nevím, ale na Trnávce Funfly 2011 nás najednou v podvečer lítalo asi 5 MCPX :)
Ono udělat asi jen MCPX srazík nebude jen tak, nevím kolik bláznů do tohoto prcka by bylo ochotno na ten srazík prckoletů jet. Ikdyž na druhou stranu, asi bych do toho šel a kámoš taky :) Teda vlastně teĎ už ne, musel bych cvakat to pifo :)

Mimochodem na té Trnávce Funfly 2011 se mi líbil jeden kit, který jse sice určen na MSR a předělán, ale i tak vypadá dle mého názoru pěkně

Obrázek
Tsisters

#818 Příspěvek od Tsisters »

No já bych jel,sice zatím jen tak na čumendu :-)
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
buki

#819 Příspěvek od buki »

baui píše:
seltino píše:Buki, jeden zadní motorek ten střídák neutáhne? Myslel jsem, že právě při přechodu na stříďák ten zadní motorek bude mít méně práce a ocas bude držet lépe, než v sérii..

To je právě účel toho druhého motorku :) Stříďák je efektivnější (míň žere), takže s druhým ocasním motorem nespálíš FET na desce. V důsledku toho máš ještě o stupěň lepší ocas.

buki, máš fotky? :P

Fotky nemám.Jinak stříďák žere víc, ale taky má nesrounatelně větší výkon.Dříve jsem lítal 5,5min.a nyní 3,5min.a lítám na 240.
michalll
Kontaktovat uživatele:

#820 Příspěvek od michalll »

Nakonec jsem neodolal a pořídil jsem si tuto mašinku taky. Jen bych se chtěl zeptat, jestli už někdo řešil nabíjení v autě.
Konkrétně tedy jak rozumně vyrobit ze 12V 6V pro napájení orig. nabíječky.
PROTOS 500, BLADE 130 X

Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
baui

#821 Příspěvek od baui »

Sice nemám vyřešené nabíjení z autozásuvky, ale...

3S 2200mAh LiPo -> BEC 6V -> originální nabíječka a balík čtyř z domu nabitých baterek a mám vystaráno na hooodně lítání :)
Tom
michalll
Kontaktovat uživatele:

#822 Příspěvek od michalll »

BEC mě nenapadl, ale zní to dobře a když ho připojím místo k 3s LiPol na autobaterku, tak by to snad mělo fungovat taky.
PROTOS 500, BLADE 130 X

Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#823 Příspěvek od František Koudelka »

Ja byl dnes letat a vratil sem se akorat nasr... :? otocil jsem ji na zada srovnal a pak mi to vynechalo a byl sem na zemi.....to vynechavani uz je neunosny neda se s tim litat....na videu je to spis slyset ale i je videt jak problikne ledka

http://www.youtube.com/watch?v=-Wc8NceSvPM
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#824 Příspěvek od Gattor »

hele Koudelko, porad tu narikas... kup oba motory (stejne je casem budes kupovat) a vymen je. pokud to bude delat furt, zkontrolu hridele, loziska, no proste jestli se to nejak blbe netoci/nedrhne. zadek kontrolovat nemusis, ten vymenis celej. no a pokud to bude delat i s novejma motorama a kdyz vytahnes ozubene kolo (toceni bude bez odporu motoru) a ve vsech polohach se bude cely rotor naprosto bez problemu, vlastne sam dle gravitace, ktera bude pritahovat listy, tocit/stacet, pak kup hlavni jednotku. vymen ji a mas pokoj. vyresi i ty tve vibrace, protoze ty jsou zpusobeny taky kolisanim vykonu. vzdyt na tom vrtulniku uz nic vic neni.. ne? misto jednotky muzes koupit cely novy vrtulnik a mas i ND.

uz to vyres, uz z tebe sednu :)
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
baui

#825 Příspěvek od baui »

Tak problém s vynecháváním stříďáku vyřešen. Jak si helimax regl po připojení baterie kontroluje, jestli mu něco neblokuje vrtuli, stačí mít malinko těsněji hlavní kolo na pastorku a už se mu to nelíbí. Motorek se trochu usadil v loži a po prvních pár letech to začalo drhnout...
Druhá půlka problému je chyba uživatele. Když lítám venku a fouká, tak položím bezpádlovou helinu na bok, aby mi do listů nefoukal vítr a FBL jednotka se inicializovala. Díky tomu listy blokované skutečně jsou :roll: Budu si muset nosit stan na zapojování baterky ve větru :D
Tom
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“