Futaba , savox, align , mks . = stejný páky
Bezpádlo BeastX Microbeast
Re: Bezpádlo BeastX Microbeast
Futaba , savox, align , mks . = stejný páky
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
- avalanche8
Prosim pomooc,kde muze bejt chyba??Dnes jsem se pokusil o zalet snipera 2,na zkusebni stolici vse ok,na zemy take,bez zasahu do cykliky zvaednu do metru a heli sla ihned dopredu aa doleva,davam kontra ale pozde,bez znatelne reace,autorotace a valeni po zemy,ocas byl vporadku,bestie stahla paskem,heli odvibrovana jen prede,rpm 2200.Na testy naklapeni a reaci cykliky vse vporadku,optimalizace piruet take,proste 3 sekundy a vymalovano

LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
A nemáš obráceně smysl gyr cykliky ? Jde ti decka cykliky vždy do protipohybu heliny ?
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
- avalanche8
Ano jde ,toto jsem prekontroloval 100krat,i na zemy pred vzletem,inicializace ok,startoval jsem v AVCS modu,ale to chovani nebylo drobek se hrne nekam,ale ihned na boudu a doleva,nastaveno nejpomalejsi reakce na kniply tusim beginer,na zemy nic ze by to tahlo,nebo ciklika mela snahu neco delat,stopa super,
avalanche8 píše:Ano jde ,toto jsem prekontroloval 100krat,i na zemy pred vzletem,inicializace ok,startoval jsem v AVCS modu,ale to chovani nebylo drobek se hrne nekam,ale ihned na boudu a doleva,nastaveno nejpomalejsi reakce na kniply tusim beginer,na zemy nic ze by to tahlo,nebo ciklika mela snahu neco delat,stopa super,
A mixovani ve vysilaci tj. CCPM je vypnuto ?
Spirit System
- avalanche8
V dx7 nastavena cyklika H1,vse bez trimu a subtrimu na 100%
Pokud je vse v nastaveni v poradku, doporucuji postupne sundavat dily a zjistovat co vytvari vibrace.
Nejdrive bych zacal rotorovymi listy, pak roztocil, jako normalne a kontroloval, zda je cyklika porad na svem miste. Pak bych odpojil nahon vrtulky nebo vse pomalu zkontroloval. Naklaneni vetsinou delaji vysokofrekvencni vibrace, ktere nejsou tak patrne .. muze to delat i motor. Dulezite je vybrat co nejlepsi misto, podlozku a vyzkouset to i ruzne pripevnit.
Nejdrive bych zacal rotorovymi listy, pak roztocil, jako normalne a kontroloval, zda je cyklika porad na svem miste. Pak bych odpojil nahon vrtulky nebo vse pomalu zkontroloval. Naklaneni vetsinou delaji vysokofrekvencni vibrace, ktere nejsou tak patrne .. muze to delat i motor. Dulezite je vybrat co nejlepsi misto, podlozku a vyzkouset to i ruzne pripevnit.
Spirit System
Jako absolutnímu začátečníkovi se asi před dvěma měsíci povedlo nějakým způsobem Beasta nastavit na RICCu. Jediné co jsem proti defaultu přenastavil, tedy kromě povinných položek, byly poťáky 1 a 2, na kterých jsem mírně ubral a potom v menu B jsem nastavil odezvu řízení na normal. Vše fungovalo naprosto bez problémů. Včera jsem si řekl, že když tu malou potvoru už dokážu jakž takž udržet ve visu - nemám stále čas, takže je zatím vylétáno kolem 15 baterek, skusím nastavit v menu B volbu SPORT. Musím konstatovat, že po dvou baterkách mi připadá řízení o mnoho jemnější a příjemnější. Tuto volbu jsem měl nechat hned od začátku. Zatím stále nevím, jak to funguje v piruetách, jestli to dělá delfína atd. Jsem rád že to udržím ve vzduchu, ale z druhé strany, je RICCO s Beastem příjemnější na řízení něž předtím BLADE MSR. Od té doby co je doma RICCO spí v krabici. A ještě jednu poznámku - dneska se mi zdálo, že mám moc volné listy, tak jsem je trošku přitáhl a RICCO při roztáčení rotoru vzal prudkou pravou. Stihl jsem přepnout na HOLD, takže bez následků. Následně jsem listy opět mírně povolil a vše bylo při staru OK (jako vždy mírně vlevo a dopředu - ale jeno trochu) Můžě mít utažení listů a následné zavibrování vliv na Beasta, nebo myslíte, že jsem do toho při roztáčení hrábl. Díky
- avalanche8
Ja prave bestii i stahnul paskem jak na 3G ne nijak nafest ale stahl abych eliminoval i tohleto,zitra snipera kuchnu,prelitnu nastaveni,skusim zda hlavni a pricna prezilyy odhad je ze ano,nejde me to do hlavy na stolici abych vyzkusil strih vrtulky jsem daval urco min 3stupne,vitr jak hovado ale ze by ciklika neco tropila jsem nezaznamenal,jsem z toho v rozpacich,jinak bestie je na jedinem smysluplnem miste,klasika nad prednim prevodem na kardan,sakra to me to stve
kdyz jsem sahnul na bestii v otackach bez hlavnich listu tak vibrace v normalu,na tuto velikost,ocas jen prede mam tam roxxy60 a koru 1130KV
avalanche8 píše:Ja prave bestii i stahnul paskem jak na 3G ne nijak nafest ale stahl abych eliminoval i tohleto,zitra snipera kuchnu,prelitnu nastaveni,skusim zda hlavni a pricna prezilyy odhad je ze ano,nejde me to do hlavy na stolici abych vyzkusil strih vrtulky jsem daval urco min 3stupne,vitr jak hovado ale ze by ciklika neco tropila jsem nezaznamenal,jsem z toho v rozpacich,jinak bestie je na jedinem smysluplnem miste,klasika nad prednim prevodem na kardan,sakra to me to stvekdyz jsem sahnul na bestii v otackach bez hlavnich listu tak vibrace v normalu,na tuto velikost,ocas jen prede mam tam roxxy60 a koru 1130KV
Neni bezpadlo jako bezpadlo, 3G muze fungovat lepe stahnute paskem, microbeast zase hur. Zalezi od spektra vibraci a rezonancnim kmitoctu senzoru/krabicky.
Kazdopadne se doporucuje postupovat dle manualu, tj. nic neutahovat a hlavne pouzit originalni oboustranku. Rovne hridele, vyvazene listy a loziska bez poskozeni jsou samozrejmosti. Nejlepsi je rekonstruovat cely problem, jen bez hl. listu. Na zemi jsou vibrace teoreticky vetsi kvuli rozkmitani podvozku, takze pokud to udelalo jednou, musi i podruhe.
Spirit System
- avalanche8
JJ skusim,kazdopadne kabely do beastu navolno bez dotyku kuly sireni vybraci,origo paska pod beast,jeste detajl ze jsem mel kriz,a ten by to tereticky rozkmitat mohl,ale bavil jsem se spoustma lidi a rikaj ze kriz vpoho 
avalanche8 píše:JJ skusim,kazdopadne kabely do beastu navolno bez dotyku kuly sireni vybraci,origo paska pod beast,jeste detajl ze jsem mel kriz,a ten by to tereticky rozkmitat mohl,ale bavil jsem se spoustma lidi a rikaj ze kriz vpoho
Když jsem zalítával poprvé 250-ku s Beastem, měl jsem tam kříž taky a visení a přesuny byly OK.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
Kluciii, nevite, jestli nekdo v CR nema skladem kabely na spektrum satelity? Prosel jsem snad vsecky obchody co me napadaji...tak z tech co me nenapadly 
Tom
avalanche8 píše:Prosim pomooc,kde muze bejt chyba??Dnes jsem se pokusil o zalet snipera 2,na zkusebni stolici vse ok,na zemy take,bez zasahu do cykliky zvaednu do metru a heli sla ihned dopredu aa doleva,davam kontra ale pozde,bez znatelne reace,autorotace a valeni po zemy,ocas byl vporadku,bestie stahla paskem,heli odvibrovana jen prede,rpm 2200.Na testy naklapeni a reaci cykliky vse vporadku,optimalizace piruet take,proste 3 sekundy a vymalovano![]()
Mas to vsechno v poradku niceho se neboj , nic jinyho ti to same neudela , po zkusenosti se spalovakem a beastem a sel do elektry , sniper 2 . Nechapu tu jednotku , samozrejme ze to delalo naprosto to same co tobe.Na obouch sniperech u kazdeho v trosku jinych otackah , paradoxne k tomu co tady jini pisou trosku pomohlo az to stazeni tou paskou , ale vubec tomu neverime, litam do 2tis ot. jak to roztacim vic hlavne and ty 2200 tak to prijde jak rana z cisteho nebe, takze doporuciji kdyz uz to chces zkouset , jit s tim do bezpecne vzdalenosti a vysky v klidu s 1800ot a tak si to odzkousej.Nikdy se uz nezbavis pocitu ze ti to zalomi dopredu a doprava , jako kazdymu kdo s tim ma naky problem u nas i ve svete. Je to nejhorsi elektronika kterou jsem si kdy v zivote koupil.
baui píše:Kluciii, nevite, jestli nekdo v CR nema skladem kabely na spektrum satelity? Prosel jsem snad vsecky obchody co me napadaji...tak z tech co me nenapadly
Asi nikde a pokud ano tak budou neskutečně drahý. Lepší je to za pár šupů ubastlit. už to tu párkrát šlo.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG