Darek k vanocum

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

Darek k vanocum

#1 Příspěvek od František Koudelka »

Byl by tohle dobry darek?

http://www.modelsport.co.uk/carisma-m40 ... ucts/33837

jde mi o nazor na vybavu....baterie ..motor je stejnosmerny...nebylo by lepsi neco se stridakem?...je to pro bratra je fandou znacky BMW..a zase nechci kupovat nic extra draheho, nevim jak dlouho ho to bude bavit...vrtulnik obdivoval ale vim ze ho berou vic auta, dle videa co sem nasel to asi jezdi slusne....nitro nechci..drahe na provoz...akorat bych mu tim dal dalsi financni vydaj...coz nechci, myslite ze to tedy bude chvili fungovat

http://www.youtube.com/watch?v=GVKubeTj ... re=related
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
scarabeus

#2 Příspěvek od scarabeus »

A co to ma umet, co to ma vydrzet atd atd?

Koukas na to podle me z uplne jine stranky, nez bys mel. Nekoukej na kastli, ale na auto jako takove. Kastle se da dokoupit, staci se podivat na sirku, treba u HPI, nejakou nalakovanou a je to.

O tomhle aute jsem nic neslysel, neznam. Konstrukcne se mi nelibi ale uz ted. Nikde jinde nez na cistem povrchu (bez jedineho kaminku) nebo na koberci to nebude asi ono. Odkrytovane spur je toho dukazem.

BTW hledas reminek, kardan...? Drift nebo obyc? S brushless opatrne, ne vzdy je to nejvhodnejsi volba pro zacatek. Financne to vychazi samozrejme ale lepe a hlavne ta udrzba... Uz jsem ale taky videl hodne takovych, co to hned diky brushless rozsekali :-)
XB8R
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od XB8R »

A dají se k tomu sehnat běžně náhradní díly? Pokud ne, tak je to absolutně o ničem - odejde nějaká drobnost a budeš se na to chodit dívat, nebo s tím šlehneš do popelnice.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od František Koudelka »

Nikdy jsem auto nekupoval, nemam zadnou zkusennost s autem, proste hledam darek pro bratra a napadlo me tohle a chtel bych aby to bylo bmw...a bylo to za prijatelnou cenu, nikdy zadny model nemel takze neco pro zacatecniky...myslim ze u toho nebude travit zase tolik casu ale obcas si zajezdi...nahradni dily u nas nevim, ale kdyz tak bych mu je tady v UK sehnal

k dotazu co to ma umet....nemusi to byt zadna raketa ale zase ne hracka a cenove tak jak je to co sem dal...pokud je to malo tak od toho upustim

pokud myslite ze je to spatna volba pro darek a mel by si radeji auto vybrat sam tak treba vymyslim neco jineho, ale tohle myslim ze by mu o ovladani auta neco reklo...nebo ne..diky za reakce
martys

#5 Příspěvek od martys »

pokud koupis onroad tak si opravdu nikde jinde než na rovném a prázdném parkovišti, nebo spec. onroad dráze bratr nezajezdí.

Ale pokud onroad tak se podivej se po něčem s podvozkem TT-01, dnes se už dá RTR koupit s 2,4Ghz radiem, stejnosměrného pohonu se na nějaké rekreační jěždění neobávej, jako "palivo" je lepší Lipo, ale obávám se že v RTR setech bude jen NiMh. Hlavně ať to má kuličková ložiska, olejové tlumiče a možnost alespoň základního setupu, což ta tvoje volba má, ale já s tímhle podvozkem zkušenosti nemám.

Na www.masters.cz dostaneš mnoho dobrých rad, Igor se krásným a levným autíčkům speciálně TT-01 dlouho věnuje.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
scarabeus

#6 Příspěvek od scarabeus »

Jestli chces, napis mi SZ a treba se dobereme neceho kloudneho.
martys

#7 Příspěvek od martys »

...taky nepodcenuj ND a jejich dostupnost, to ze je nekde sezenes
je lehce receno na houby, musi byt dobre dostupne majiteli vozitka.

Jeste me napadlo, aby uchycení kol bylo na šestihran, je to nejpoužívanější uchycení a navíc se pak dají sehnat na závodcech za babku jetá kola od závodníků, kterým se už kvůli sníženému gripu nehodí, ale neskutečně vylepší jízdí vlastnosti oproti sice krásným ale setovým kolům.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od František Koudelka »

ja mam ten obchod asi pet minut pesky od baraku, tak nekdy jak budu mit cas si tam zajdu a pokud to maji skladem omrknu to jak to vypada a jak me to zaujme, doporucili by ste treba i nejake auto z CR cena rekneme do tech 4tis kc

vanoce jsou zatim daleko, nespecha to, ale premysim no...vsak to znate :D
scarabeus

#9 Příspěvek od scarabeus »

Do 4 tisic vcetne ceho? Jestli se vsim vsady, tak to fakt ne. Poradna nabijecka neco stoji a baterie taky, i ty z Ciny. Vysilajda setova pro zacatek staci.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od František Koudelka »

Jo 4tis se vsim, vsak ten set co jsem uvedl nahore v te cene je, nabijecka a baterie by mela stacit kdyz je v setu, casem si muze poridit lepsi
scarabeus

#11 Příspěvek od scarabeus »

Baterie v setu stoji vzdy za starou belu. Nabijecka taktez, dokaze ten pack velice rychle odrovnat. To ti rikam na rovinu, abys chapal, ze investici do poradne nabijecky a packu se nevyhne(s). Je to prvni vec, kam zahuci penize, vsichni zacatecnici ti to potvrdi.

Je to asi takhle:

1. Zacatecnik si koupi set, at uz s nebo bez rad zkusenych.
2. Ejhle, po par jizdach uz auto nejezdi tak rychle co na zacatku.
3. Ejhle, auto uz nema tu vydrz co na zacatku (15 minut)
4. Prijde na forum a zacne hledat info, kde je asi tak problem.
5. Zkuseni mu v mziku sdeli, at koupi poradnou nabijecku + baterii s vetsi kapacitou.
6. Zacatecnik, pokud je rozumny, uposlechne a je spokojen s vysledkem.

Kdyz zvysis financni limit, vejde se ti tam nabijecka i baterka a tohle cekani a zjistovani brachovi odpadne. Nikdo nerika, ze to ma stat majlant. Da se koupit i pouzita nabijecka, ale mela by umet LiPo. NiMH je dneska u aut krok zpet.

Je tu samozrejme jeste ta varianta, ze zadnou nabijecku ani poradnou baterku nekoupis a budes pozorovat, jestli to brachu vubec bavi. Akorat bacha, aby ho neodradila kratka jizdni doba a ta silena doba, nez nabijes aku se setovou nabijeckou (pocita se v hodinach, vetsinou 4 a vice).

Tzn., ze si zajezdi 15 minut a 4 hodiny bude cekat.

Mno a ten Tamiyackej konektor by mel jit taky pryc, pokud se bavime o tom setu z prvniho prispevku.
Lada B
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Lada B »

Ahoj, nevím jak moc asi bude potřebovat LiPo a pořádnou nabíječku.

,,nikdy zadny model nemel takze neco pro zacatecniky...myslim ze u toho nebude travit zase tolik casu ale obcas si zajezdi"
Kamarád taky pořídil auto na občasné ježdění, LiPo, Nabíječku s balancérem co zvládá vše 10A. Nakonec po půl roce co auto jelo asi 10x, baterka v čudu a nabíječku mi přines za 1000,-. Odnes si 2x NiCd 3600, nabíječku ze setu a je spokojenej. Protože o to dojezdí a uklidí. Pro nás je to hlavní koníček a sháníme informace co a jak. Dá to nabít, kluk mu pojezdí (a né tak rychle, že mu projel skleníkem) a je klid.
Nevím co poradit, ale rozhodně díly aby na mě čekali v krámu, jinak je to na jedno použití. Jdeme jezdit, urazím rameno?, dám tam nový a jedu. Už jen to, že jsem dojezdil a musel bych čekat do zítra a jít do krámu je odrazující. Prostě, jezdit a jezdit ne lítat po netu shánět díly.
Skyvan 170cm, Čmelák, Learjet 45, Airbus 320 ve stavbě, C-160 Transal, DCH-8 v úpravách, F-16 Falcon
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od František Koudelka »

Ktery konektor by mel jit pryc? ten na baterii?

Jinak je to pouze muj tip na darek ja sam nevim zda ho to zaujme, proto nechci kupovat drahe auto a lipa a nabijece, ja taky lital rok se setem RTF a slo to, setovou nabijecku mam do ted a puvodni baterku taky...ale je pravda ze jen jedna baterie je malo, chtelo by to aspon dve
scarabeus

#14 Příspěvek od scarabeus »

No oba, male i female, proste Tamiya konektor, to je hnuj a hnus velebnosti. Lehce se na nej totiz zapomene a pri pouziti LiPo a poradnych proudu na stridaku se dokaze spect a to je pak panecku ohnostroj...
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od František Koudelka »

tak predelat konektor je to posledni, ale diky za postreh
Odpovědět

Zpět na „Auta“