Dosah Hitec Aurora 9

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
fidzi
Kontaktovat uživatele:

Dosah Hitec Aurora 9

#1 Příspěvek od fidzi »

Máte někdo vyzkoušený jaký je dosah s Optimou 7 a 9? Díky.
..:: Nemám rád kindersáky ::..

Skywalker X8, Skywalker Falcon, Funcub, Quadrocopter X, HK Mini Swift(1m rozpětí), Bristol Scout
fany

#2 Příspěvek od fany »

měřil jsem jen s Optimou 7, devítku nemám, model i Aurora9 byly 1metr nad zemí, antena uvnitř EPP modelu
V režimu sníženého výkonu při 183metrů začalo pípání a první výpadky, natočením anteny se ještě 10metrů dalo přidat. Do 180metrů nebyl žádný výpadek bez ohledu na vzájemnou polohu antén.
V režimu plného vysílacího výkonu jsem odešel 800m, vše bylo 100% funkční (domluva radiostanicí), ale dál jsem nešel, z mnoha důvodů:
1)stejně na takovou vzdálenost nebudu létat, protože nebudu nic vidět
2)začínala zástavba a nebylo už moc kam dál jít
3)přestalo mě to bavit
4)byl jsem plně uspokojen
(metry měřeny GPS)
mykoc

#3 Příspěvek od mykoc »

Máme s kolegou AURORU9 a přijímače Optimu 6,7,9 vyzkoušené v epp , větroních na dosahu viditelnosti , optimu 9 v obru s benzínem a fachčí to bez problému.Důležité je chránit anténu proti ohýbáni a ulomení.
nemox

#4 Příspěvek od nemox »

Ja uz mel dva vypadky na t600 cca 200m, anteny vysilace a prijimace pokazde v ose, prijimacova antena nevhodne umistena na uhlik vzpere:-((
Jetak problem nemel. Po presunuti na plast zatim ok. Nejprve optima 7 pote optima 6.
Napajeni z linear stabliku z dvojclanku lipol.
Pletuchy
s Horusem
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od fidzi »

Teď jsem zkoušel 1,2km a dobrý, bez ztrát paketů.

Skywalker X8, Skywalker Falcon, Funcub, Quadrocopter X, HK Mini Swift(1m rozpětí), Bristol Scout
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od fidzi »

Odzkoušeno teď přes 1,3km na O. 9 a už značné výpadky. Ale nutno říct, že vedle bylo auto, notebook se zapnutou wifi. Bez rušení bude tak 2km absolutní strop.

PetrLe

#7 Příspěvek od PetrLe »

fany píše:V režimu sníženého výkonu při 183metrů začalo pípání a první výpadky...

Jak nastavit to pípání? Mně to při výpadcích napětí nepípá.
Dík moc za odpověď.
petan64

#8 Příspěvek od petan64 »

nemox píše:Ja uz mel dva vypadky na t600 cca 200m, anteny vysilace a prijimace pokazde v ose

Toto je nejhorší možné směrování antény! V ose antény je signál vždy NEJSLABŠÍ! Anténa vysílače by měla "ukazovat" vždy mimo model! Toto platí stejně u všech vysílacích systémů, které mají všesměrové antény, 2,4GHz není vyjímka! Na tyto frekvence jsou ty antény jen mnohem kratší. Omílá se to stále od počátků RC řízení, ale někteří to pořád nechtějí pochopit...
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od sharkcom »

To je sice svata pravda. Pokud bude antena na TX ohnuta do strany, tak se tento pripad da dost eliminovat, nicmene pro me je spolehlivy dosah meren prave v tech nejmene vyhodnych polohach anteny... Ono ve vzduchu se da totiz dost obtizne ridit ero tak, aby byla antena vzdy kolmo k antene TX.
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
petan64

#10 Příspěvek od petan64 »

Tak teď je to jasné. Pro méně zkušené je ale nutno zdůraznit, že toto je opravdu ten nejhorší možný případ a nelze z něj posuzovat kvalitu přístroje. Anténa vysílače nikdy nemá mířit na model, vždy má být otočená do strany, nebo na čelo pilota. V tom případě může nastat problém snad jen pokud někdo létá vysoko a přímo nad hlavou.
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“