Potažení EPO křídel folií

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
MODYN
Kontaktovat uživatele:

Potažení EPO křídel folií

#1 Příspěvek od MODYN »

Ahoj, ještě tenkrát jsem potáhl křídla svého foxe obyčejnou 48mm širokou průhlednou izolepou z papírnictví. Svůj účel to splnilo. Bohužel sem tam se to odlupovalo, když jsem přistával do mokré trávy a nebylo to úplně ono...
Tak jsem ji sundal a létal bez ni. Ted ale vím, že chci folii na křídlo zpět. Už jen kůli tomu, že Fox létá mnohem rychleji ale i kůli tomu, že je křídlo mnohem pevnější na ohyb.

kdyby se dala sehnat ta samá izolepa alespon 20cm silná, tak bych ji hned bral. Koukám ale i po profi foliích.

Líbí se mi tato folie: http://www.jino.cz/solarfilm-sp-sire-68-cm-2059.html
Máte s tím někdo zkušenosti? Musí se nažehlovat?
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od maroslong »

Je to nažehľovacia fólia, takže sa pochopiteľne musí nažehľovať. Oproti Oracoveru sa mi javí menej pružná, pevnejšia (ale krehkejšia) a ľahšia. A vyžaduje pri nažehľovaní nižšiu teplotu.
Kovboj

Re: Potažení EPO křídel folií

#3 Příspěvek od Kovboj »

MODYN píše:kdyby se dala sehnat ta samá izolepa alespon 20cm silná, tak bych ji hned bral. Koukám ale i po profi foliích.

Co fólie na reklamy? Běžně se prodávají v šířkách 50, 60 nebo 120 cm v libovolné délce.
MODYN
Kontaktovat uživatele:

Re: Potažení EPO křídel folií

#4 Příspěvek od MODYN »

Kovboj píše:
MODYN píše:kdyby se dala sehnat ta samá izolepa alespon 20cm silná, tak bych ji hned bral. Koukám ale i po profi foliích.

Co fólie na reklamy? Běžně se prodávají v šířkách 50, 60 nebo 120 cm v libovolné délce.

O těch jsem nikde neslyšel. Kde se dají koupit?
Nejraději bych něco, co se nalepí a nemusí se nažehlovat. Zkoušel jsem i tapetu, ale je těžká, zas tak dobře nelepí a navíc špatně kopíruje tvary.
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od maroslong »

Reklamné fólie (samolepiace fólie na výrobu reklám, vyrezávanie na plotri) sa dajú kúpiť od firiem ktoré predávajú materiály a potreby na výrobu reklám. :D Napríklad Spandex. Alebo priamo od nejakej reklamky ktorá má ploter a reže, prípadne to len sprostredkováva. Existuje veľa značiek, milión farieb a odtieňov, hrúbok, delia sa na jedno, troj, päť, sedemročné atď. (záruka na farebnosť a lepivosť), interiérové a exteriérové atď... Najlepšie poradiť sa s niekým kto s tým robí. Nevýhody na modelárske účely sú dosť veľká hmotnosť (aj tie najkvalitnejšie a najtenšie) a obmedzená možnosť tvarovať v 3 rovinách (polepenie zakrivených plôch).
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Jameson »

Počul som čosi, že sa na EPP žehlia aj klasické laminovacie fólie - presne tie, ktorými sa laminujú napr. dokumenty, iba samozrejme vo väčšiom rozmere, lepiace po zahriatí. Máte s tým niekto nejakú skúsenosť? Neviete, kde by sa dosť ľahké také dali zohnať - tiež reklamky? Dosť by ma to zaujímalo...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Lada B
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Lada B »

Ahoj, nevím jak reklamní fólie, ale jsou těžké. Existují tzv. lité, ty se dají dobře tvarovat 3D, ale cena je jinde než u obyč. dělal jsem z ní jen na Ballerině kousek předku kolem nasávání vzduchu k motoru a jde to dobře. Jinak jse potahoval Learjeta z EPS Oracovrem a dělá se to hrozně blbě a výsledek tomu odpovídá. Po pár letech se hlavně na křídlech dělají varhánky. Znovu jsem to přežehlil a pořád dokola. EPS vždy povolí a hlavně se to nemůže moc ohřát. Zkoušel jsem i fén nebo horkovzdušku a není to ono. Proto přímo na EPS nic kromě barvy. Na Airbus jsem křídlo z EPS olaminoval a bude lak. Teď řeším Arcel. Mám DHC-8 a chci na to taky lak, ale pořád nevím jak vyplnit dirky mezi kuličkama a nechce se mi to patlat tmelem ručně. Napadlo mě rozředit šlehaný tmel, natřít štětcem a lehce setřít, po vyschnutí přebrousit. Někdo mi říkal, že existuje nějaký plnič, který nežere EPS apod. Nevíte někdo o něčem? Nejradši bych to stříkal, než matlal kartou.
Skyvan 170cm, Čmelák, Learjet 45, Airbus 320 ve stavbě, C-160 Transal, DCH-8 v úpravách, F-16 Falcon
Odpovědět

Zpět na „Dílna“