Bezpádlo BeastX Microbeast

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
PeeKay

#1336 Příspěvek od PeeKay »

@kenny po vcerajsej destrukcii starych listov som nasadil este starsie, original z hk450mt, vyvazil, zrovnal stopu listov a kupodivu serva tak teple neboli. Byvali horuce, teraz len vlazne. Je to mozne ? :-)
HK450GT flybarless, MicrobeastX 2.0, TG9x 2.4GHz, AXN FloaterJet
Relax

#1337 Příspěvek od Relax »

Včera jsem si dal tři baterky ale u prvních dvou se mi stalo opakovaně to co předevčírem. Při přistávání resp. klesání do prostoru heliportu se v okamžiku kdy jsem Trexe zastavoval přidáním na kolektivu najednou roztočil do pomalé piruety ( jedna otočka za 2 vteřiny ) a nezbylo než znova nastoupat a pomalu opakovat, neudělalo to vždycky. Naopak při prudkém přidání kolektivem se ta pirueta opakoval a přepínání zisku gyra v HL módu to moc neovlivňovalo, na 40% to bylo trochu lepší.

Rada od zkušenějšího s 500 a 3G zněla --- nastavit na Tx gyro i Normal mód, v něm zaviset a po krocích poladit délku táhla od serva na ocas. To byla ta třetí baterka a přes nějaké tři otáčky na závitu to přestalo, možná půl otáčky vrátím..... Vypadalo to že je vyhráno.

Dneska jsem nastavoval znova limity vrtulky protože na stranu kam jsem musel korigovat a posunul tak o cca 1mm neutrál už servo protestovalo :-). Bylo to tak na 8x protože na levou stranu při pohledu zezadu to porád nechtělo načíst a po opuštění nastavovacího režimu chodil ocas jenom od středu doprava. Nakonec OK ale stav je následující : zapnu MB a ocas naběhne s tou kompenzací = smykátko není uprostřed. Když ho v HL módu dorovnám ( jako obvykle před startem ) tak drží, přepnutím do Normal módu skočí zase zpátky jak naběhl. Limity jsou dobře ale lze to tak nechat ?

Nikdy jsem neměl smykátko takhle mimo střed, nedokážu ale rozlousknout proč a co se najednou kompenzuje když regl, motor a listy jsou stejný, jenom jsem snížil lehce otáčky z 95 na 90% tj. z 3400 na 3300 s tím že půjdu ještě trochu dolů na 3000. Díky za případný názor, akorát je nabito ale teď se mi s tím nějak nechce jít ven .......... :-)

Jinak to letělo pohodově, jenom tohle je poslední záhadička :-)
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
krtek2k

#1338 Příspěvek od krtek2k »

nevadí , že jsem to nezvládl dočíst? :)
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Kenny McCormick

#1339 Příspěvek od Kenny McCormick »

PeeKay píše:@kenny po vcerajsej destrukcii starych listov som nasadil este starsie, original z hk450mt, vyvazil, zrovnal stopu listov a kupodivu serva tak teple neboli. Byvali horuce, teraz len vlazne. Je to mozne ? :-)
teraz lietam asi 3 tyzdne s V2, tam mam HD1810 a tie slapu v pohode. Ktovie cim to je ta teplota, uz neriesim, nehoria... :)

krtek2k píše:nevadí , že jsem to nezvládl dočíst? :)
mne to prebehli oci a uz neviem co tam je :lol:

PS: revomix viditelne funguje, dakujem vsetkym za objasnenie a pomoc...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Relax

#1340 Příspěvek od Relax »

Krtek2 - nevadí. BoZZda už mi tu "poslední záhadičku" vysvětlil, jenom nebylo jasné jaktože mi to celejch až do teď ( 140 baterek ) lítalo a neblblo s vrtulkou v nule ....... :-) když to má a musí být tak jak to je teď.

Ono se Vám to směje odborníci když to provozujete o dost dýl :-):-):-) Ale patří mi to a beru to s humorem. Tak ať se daří.
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#1341 Příspěvek od 00Ja »

Ono tezko rict jak to s tim mechanickym stredem je. Vetsinou levnejsi a starsi gyra, ktera mi prosla rukama, to pro spravnou funkci vyzadovala.
Ale napriklad Futaba GY401 na to tolik citliva neni a u 3G je primo v manualu dat smykatko na stred hridelky, tedy strih nula. Mam to tak a funguje to. Mozna az se budu nudit, zkusim mechanickej stred naladit i u 3G a uvidim, jestli se neco zmeni.
Muj osobni nazor je ale takovej, ze kvalitnejsi a novejsi gyra to tolik nevyzadujou.
Pokud se pletu (znova se priznavam, ze jsem zkousel vetsinou levny starsi gyra), rad se necham poucit.
Relax

#1342 Příspěvek od Relax »

Na Sobínce se o tom taky vedou debaty, autor návodu jak to najít a vyladit přes mód Normal ( zisk na 50% ) hudroval že to většina lidí neřeší a pak se diví že jim to nechodí jak má. Má Trexe 500 s 3G a nechtěl věřit tomu proč mi 450 s 3G chodí špatně. Teď má asi nejmenší bezpádlo - Beast mSCP tuším ( 3 miniserva na kolektiv a cykliku, sólo motorek na ocas, fakt nádhera vidět to na zádech a parádně poletovat. Je to sice čipera ale celkem stabilní, lítal jsem s tím a přistál.

http://relax450.rajce.idnes.cz/Momentky ... G_5772.jpg

3G se střihem nula a MB to vidí každý po svým, hlavně ať to letí :-)
Kenny McCormick

#1343 Příspěvek od Kenny McCormick »

mne driftovala aj futaba 401, ked som mal zle neutral v Normal mode.
Tak som neutral nastavil aj na Beaste.
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#1344 Příspěvek od 00Ja »

Dobra, hned priste az pujdu litat, zkusim to poladit :)
Zarazilo me to jeste kdyz jsem nemel svou 550tku se 3G, ale kamaradovi jsem pomahal se stavbou 500 3G. Ptal jsem se tady na foru a vsichni kdo odpovedeli (4 nebo 5 lidi vcetne Krtka) rikali, at to udelam podle manualu.
Vyzkousim a dam sem pak vedet.
A abych nebyl uplne OT, poptam se kolegy, jestli tohle resi na 250 a 500, na kterych ma MicroBeasta.
Kenny McCormick

#1345 Příspěvek od Kenny McCormick »

pokial ma pamet neklame, tak manual na MB nastavenie neutralu neriesi, iba v rieseni moznych problemov je to spominane.
Ja to vsak robim tak nejak automaticky, aj pri vymene vrtulkovej osky.
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#1346 Příspěvek od ZeXx86 »

Lepsim gyrum je jedno kde je stred, ale dava se to tak kvuli tomu, aby melo servo po kruhove draze paky identickou vychylku na obe strany. Ale i tak smykatko ve stredu neznamena, ze pri teto poloze bude heli viset.
Spirit System
avalanche8

#1347 Příspěvek od avalanche8 »

Panove asi blba otazka,ale co na to rekne bestie na meneni otacek za letu?a pouziva se to vubec?nebo pracuje proste na jednech,tj pouzivat jen jeden rezim,dikes
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#1348 Příspěvek od pkotatko »

Na Pročku lítám na tři režimy a u KSM čtyři. S Bestií se nic neděje.
Co režim, to jiné otáčky samozřejmě.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
avalanche8

#1349 Příspěvek od avalanche8 »

Jasny endpointy ci vychylky serv menit nehodlam max vrtulka,i tak se to scitlivy vetsima otackama,expo si muzu dat na vrtulku z vysilace ze?nehrozi zblbnuti bestie.No blizi se zalet tak to musim mit i v radiu v kupe :D
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#1350 Příspěvek od pkotatko »

Expa si můžeš dát ve vysílači na vrtulku i na cykliku. Sice, pokud pojedeš na nějaký přednastavený režim v parametr menu B, tam už expa přednastaveny jsou. Ale nijak se to nehádá dohromady. Zkoušel jsem to.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“