Align Flybarless 3G FL 760 a nově i 3GX

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
Relax

#616 Příspěvek od Relax »

Ještě k té black hlavě.... Unašeče jsou mohutnější, na druhou stranu jejich páky se závitem pro chromované Linkage ball sice vybíhají z dost mohutné základny unašeče, nicméně zakončení a průřez okolo závitu jsem mnohem subtilnější než u těch modrých.... Ránu kterou to dostalo posledně určitě nevydrží, je to taky asi enem dural :-)

Střední díl hlavy je pak naopak subtilnější a to výrazně.

V dodávce obou dílů jsem postrádal podložky průměr 5,5x8x1,4mm, které jsem musel vyrabovat z modré hlavy, axiální ložiska jsem kupoval nová. Modrou hlavu mám tak nejenom poškozenou ale i nekompletní, sólo jsem ta ložiska na shopu nenašel.
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
Relax

#617 Příspěvek od Relax »

sólo jsem ty podložky :-) na shopu nenašel....
Kenny McCormick

#618 Příspěvek od Kenny McCormick »

Relax píše: hlavně vidím, že i serva nejsou zcela v ose na svoje hřídelky. Kromě jednoho směřují nepatrně nahoru. Takhle sice byly i na 3G,
Neviem ci myslis to iste - ale - zvlast pozornost venuj kolmosti pak pri nulovej pozicii, riesil si delfina a prave toto moze byt jeho povodca.
Ja som ho riesil naBeaste, a nakoniec to bolo prave toto. Proste som nasadil leveler na na cykliku a dorovnal subtrimom paky na uroven tej, ktora bola najvyssie/lenivost/. V nastavovacom menu beastu bod "G". Vsetky 3 tiahla mam rovnako dlhe. Gulicka na pake 10mm. A bol tam delfin ako prase. Co delfin, to bola kosatka. Nedavno som si to vsimol, ze mi plave cyklika, zrovnal som to teraz naopak subtrimom na paku najnizsej a Kosatka s delfinom su prec :lol:

Relax píše:Vím že tři táhla od serv na desku musí být bezpodmínečně stejně dlouhá, taky ale určují střed chodu desky cykliky. Na MB se subtrimy nastavují jinak, žádný hodnoty ve vysílači ( to se mi líbilo ) ale prostě jedno servo po druhým jemně nastavovat od oka kniplem výškovky ( na AIL a PIT používám digišupleru, odpíchnu a porovnávám vzdálenosti mezi držákem hlavních ložisek a ELEV dám pak od oka ).

Zozen si bezpodmienecne leveler, je to presnejsie, a pokial ti bude aj plavat cyklika, je to s nasdenym levelerom vidiet. Nasadis a chodis pakou plynu pomaly hore-dole... 8O
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#619 Příspěvek od 00Ja »

Relax píše:O... Vím že tři táhla od serv na desku musí být bezpodmínečně stejně dlouhá...

To neni tak uplne pravda. Dulezity je mit vsechny paky serv stejne, nejlip kolmo k hlavni hrideli. Delku tahel pak dostelovat tak, aby deska cykliky byla kolmo k hlavni hrideli ve vsech smerech. Je na to takovy sikovny udelatko.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=12231
Samozrejme pokud jsou otvory pro kulaky v desce cykliky vyvrtany stejne, tak pak vychazej stejne i tahla.
Relax

#620 Příspěvek od Relax »

Díky za reakce, mesím teď něco pořešit mimo komp ale jak to půjde vrátím se k tomu a budu študovat :-)

Ještě jsem cvaknul tři srovnání modré a černé FBL hlavy, ono vedle sebe se to tak často nevyskytuje :-)

http://relax450.rajce.idnes.cz/Trex450P ... G_5218.jpg
http://relax450.rajce.idnes.cz/Trex450P ... G_5221.jpg
http://relax450.rajce.idnes.cz/Trex450P ... G_5224.jpg

Hlavně ten druhej snímek vypovídá o rozdílu "ve hmotě"

S tím přípravkem jsem to na začátku řešil domovýrobou :

http://relax450.rajce.idnes.cz/Trex450P ... G_1465.jpg

, častějc ale vidím jak to lidi ladí "od oka" nicméně měřit to chce přesně. Na 3G jsem měl desku naprosto v rovině na setinu mm, páky na servech vyšly klasicky každá triochu jinak ale dorovnal jsem to subtrimama na Tx a táhla na DC byla stejná.

Díky a zatím.....
Relax

#621 Příspěvek od Relax »

Díky za připomenutí přípravku, docela jsem ho zbytečně zazdil :-) Rozhodil jsem to, překontroloval všechna dolní táhla ale jejich délka je stejná. Tak jsem to znova osadil a desku nastavil s tím přípravkem.....

http://relax450.rajce.idnes.cz/Trex450P ... G_5225.jpg

Při ladění subtrimů přes MB se po nastavení všech tří serv musí dát ale přípravek mimo polohu kulových čepů. Jako čtvrtý povel následuje návrat serv zpátky do neutrálu pokud je přípravek nad tím které vyjede nahoru, pěkně se do něj opře a nadává .... Jinak super, stálo to za to rozhodit to včetně NR a navíc si znova procvičím nastavování úhlů a maximálek :-)

Sakra ale tohle sem fakt nepatří ...... to je o MB :-)
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#622 Příspěvek od 00Ja »

Konecne mam doma zas regulator. Nakonec jsem musel koupit novej, protoze Jive, kterej jsem si odpalil, mi v Kontroniku neopravili.
Mam za sebou uz asi 15 startu s novym FW3.0 a zatim zadny kopanec do ocasu- sem tam mi to koplo i s FW2.1.
Pred odpalenim puvodniho reglu jsem uz par startu s FW3.0 mel a trapilo me:
- ne uplne nehybny ocas pri pumpovani kolektivem
- nervozni chveni pri visu na zadech
- nervozni chovani pri kotrmelcich na miste

Zaroven s novym reglem jsem zmenil ulozeni senzoru. Z puvodni ulozeni penovka-plech-penovka-senzor jsem presel na tenkou obycejnou oboustranku. Rek bych, ze netlumi zadny vibrace. Navic to mam jeste stredne silne pritazeny suchacem.

Uplne zmizelo nervozni chovani. "Problem" s ocaskem zustal, ale s tim si pohraju.
Naopak se mi na NORMAL zacal vrtulnik rychle kyvat dopredu/dozadu. Vyresilo to zvednuti otacek z puvodnich cca 1900 na cca 2100. Na Idle1 i IDLE2 tocim malinko pres 2400 a tam je to OK.

Tazke finalni rozhodnuti je zustat u FW3.0 a na vlastni kuzi jsem si overil to co tady uz jini rikali, ze 3G potrebuje pevne uchyceni. Zkousel jsem i gel, ale zadny rozdil mezi pena-plech-pena jsem nepoznal. Az s touhle tenkou nepenovou oboustrankou se to zlepsilo k lepsimu. Pripominam, ze jsem si dal celkem zalezet na odvibrovani cely heli.
mravecm1

Re: Align Flybarless 3G FL 760 a nově i 3GX

#623 Příspěvek od mravecm1 »

Trochu ma zaraza spravanie 3Gcka s novym firmverom 3.0. Paku cykliky mam v strede, takze doska cykliky je presne vodorovne a uhly listov nulove. Ked zacvicim s kolektivom, doska cykliky sa posuva hore-dole.
To by bolo OK, lenze...
...ked ide hore, zaroven sa postupne naklana dopredu
...ked ide dolu, zase sa postupne naklana dozadu

Toto spravanie je zavisle na sposobe kalibrovania maximalnych vychyliek cykliky (cez tlacitko na 3G jednotke)
1)postup pri kalibracii - najskor potlacim paku dopredu, potom dozadu...
vysledok po kalibracii - kolektive hore -> naklananie dopredu, kolektiv dole -> naklananie dozadu

2)postup pri kalibracii - najskor potlacim paku dozadu, potom dopredu...
vysledok po kalibracii - kolektive hore -> naklananie dozadu, kolektiv dole -> naklananie dopredu

Vazne neviem, co si mam o tom mysliet :? . Ma niekto podobnu skusenost, pripadne nejaky napad preco sa to vobec deje?
S verziou 2.1 mi toto vobec nerobi.
Naposledy upravil(a) mravecm1 dne úte 23.08.2011 15:13, celkem upraveno 1 x.
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#624 Příspěvek od 00Ja »

Nevim, jestli jsem te spravne pochopil, ale kalibrace se dela tak, ze:
- knipl z prostredka dopredu a zas zpatky doprostred (zadny dozadu)
- to samy do strany, knipl ze stredu doprava a pak zpatky do stredu

Vzdy jen jedna vychylka, ne obe.
mravecm1

#625 Příspěvek od mravecm1 »

00Ja píše:Nevim, jestli jsem te spravne pochopil, ale kalibrace se dela tak, ze:
- knipl z prostredka dopredu a zas zpatky doprostred (zadny dozadu)
- to samy do strany, knipl ze stredu doprava a pak zpatky do stredu

Vzdy jen jedna vychylka, ne obe.

Sorry, ale ja som zase nepochopil, co nechapes :)

proste ked kalibrujem akoze VYSKOVKU... potlacim dopredu (3G si zapamata maximum), logicky potom vratim spat do stredu a nasledne potlacim dozadu (3G si zapamata druhe maximum)

Jednoduche, nie ? ved inac to ani nejde :wink:

Mimochodom o kalibracii vychyliek do strany som nic nevravel, s tym nemam ziadny problem.
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#626 Příspěvek od 00Ja »

Hmm, si me nahlodal, ale jsem si na 99,99% jistej, ze o tomhle v manualu nic neni.
Ani tenhle postup ani takhle nazyvanej.
Ja v manualu nasel jen inicializacni proces, podle nich dobrej k tomu, aby 3G spravne rozpoznalo typ pouzity cykliky.
Precvakas se tlacitkem do menu E.LIM, hnes kniplem dopredu a zpet do stredu. Precvakas se do A.LIM a hnes doprava a zpet.
O nicem jinym nevim, ale pro jistotu doma mrknu do manualu (mam origo ke kitu 550tky).
mravecm1

#627 Příspěvek od mravecm1 »

Hmm, ked teraz pozeram do manualu, tak mas asi pravdu. Fakt neviem, kde som k tomu prisiel, ze treba ist pakou na obidve strany 8O .

Skusim to skalibrovat este raz iba DOPREDU a SPAT DO STREDU.

Ale pochybujem, ze to bude mat vplyv. S verziou 2.1 som to robil tak, ako som pisal vyssie a islo to normalne
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
mravecm1

#628 Příspěvek od mravecm1 »

nema to ziadny vplyv... sprava sa to stale rovnako. Teda ked skalibrujem vyskovku (E.LIM) sposobom DOPREDU-STRED, tak sa to sprava tak, ze ked ide kolektiv z neutralnej polohy hore, zaroven sa naklana cyklika mierne dozadu.
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#629 Příspěvek od 00Ja »

Vecer to zkusim u sebe doma. Ale z toho, co to dela na zemi, bych si asi az tak moc hlavu nedelal. Zkousel si s tim novym FW uz letet nebo ses tohohle zaleknul?
mravecm1

#630 Příspěvek od mravecm1 »

s verziou 3.0 som letel uz vela krat, ale az dnes som si to vsimol a proste mi to neda pokoj.
neviem, ci to zacalo robit az dnes, alebo to robilo aj predtym, iba som si toho nevsimol.
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“