FotoGalerie - nádherná stavba GEE BEE R3

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

FotoGalerie - nádherná stavba GEE BEE R3

#1 Příspěvek od Milan Nes »

Moc pěkná galerie, tohodle velmi netradičního letadla které nikdy nebylo navrhováno na to aby lítalo, ale jako "pouze" elegantní reklamní předmět
(myšleno předloha - je to dílo výtvarníka).
Důkaz že lítat může vše :).

http://www.badan.cz/gallery/GeeBee_R3?page=1
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
jirinovo

#2 Příspěvek od jirinovo »

ty překližkový díly vyřezaný na tom NCéčku, to je síla 8O
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Milan Nes »

koukal sem docela masakr no, i se mi celkem líbilo jak to vyřešili
a teda to zpracování ... paráda :)
SOVA is YouR CO-pilot

jyrry
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jyrry »

jirinovo píše:ty překližkový díly vyřezaný na tom NCéčku, to je síla 8O

koukni sem - www.jkmodels.cz - tam je to frezovany, dela toho vic...
jirinovo

#5 Příspěvek od jirinovo »

kdyby jsem měl volnej peníz, nechal by jsem si vyřezat šohaje :oops:
ExperimentatorPetr
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ExperimentatorPetr »

co to tak může stát si nechat vyfrézovat model do ,,stavebnice,, ?
s vektorizací z plánku.
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
Kopec77
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Kopec77 »

Kopec77
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kopec77 »

ExperimentatorPetr píše:co to tak může stát si nechat vyfrézovat model do ,,stavebnice,, ?
s vektorizací z plánku.

Toto http://rc.nareks.cz/web/wp-content/gall ... eme-ii.png stálo skoro 4tis i s materiálem. Záleží na času frézování, dále na tom zda si to bude sám připravovat na desky, popřípadě zda je potřeba napřerušovat křivky. Takže se vyplatí už vyřezat třeba dva nebo tři kusy.

Když jsem poptával frézovaní byl J.Král jeden z nejdražších. Třeba už je to ale jinak.
ExperimentatorPetr
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ExperimentatorPetr »

jaké jsou rozměry modelu ?
Kopec77
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Kopec77 »

ExperimentatorPetr píše:jaké jsou rozměry modelu ?

O rozměry ani tak nejde, jde o délku křivek. Toto je dvoumetrovka, ale např. minule rozpětí 2,2 vyšlo frézování a tisíc levnějí protože byla jednodušší konstrukce.
ExperimentatorPetr
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ExperimentatorPetr »

aha přemejšlím o diablotinovi tak nevím - seženu plánek a uvidím
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od jyrry »

Kopec77 píše:......Záleží na času frézování, dále na tom zda si to bude sám připravovat na desky, popřípadě zda je potřeba napřerušovat křivky. .....

Ponejvic zalezi na dodanych datech. Pokud je to "z papiru", pak radu dni trva vubec prekresleni (smysluplne) na vektory. Chuck Norris a par mistnich machro to umi za vecer... Neco malo o tom vim - http://www.jyrry.cbcnet.cz/prevod.htm ....
Pokud nekdo doda treba dxf, jeste zdaleka nemusi byt vyhrano - neni dxf jako dxf ... Pokud je "to" rozpadle na jednotlive elementy - usecky, krivky, oblouky - muze byt docela opruz to pospojovat, aby frezka stale nezajizdela a nevyjizdela u kazdeho zacatku/konce elementu. Pak taky byvaji znasobene usecky, skryte body - na to se prijde az pri stavbe programu, taky zabavne....
Co se tyka mustku aby se to nerozpadlo behem frezovani, naskladani na prkna/desky - je vhodne toto predem zkonzultovat s konkretnim frezakem.

Pokud nekdo frezovani pro lidi mysli korektne, taky si musi KOUPIT nejaky CAD, CAM, tu frezku, nastroje, ................

Jestli nekdo doma po zamestnani honi frezku, ma CAD z ulozto.cz , frezuje za hubicku a prekresluje/ladi data za dobry slovo, tak se divim, ze ho to jeste nepreslo. Mne to sice trvalo asi rok, ale uz jsem z toho vyrost - sezere to tolik casu, ze se se mi prestalo libit delat charitu, myslete si co chcete.

PS: Corel mam z ulozto :-D ale StepFour ofiko za 7000,- s veletrzni slevou..... ;-)
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Milan Nes »

to jirry, kdyz bys mel problem s pospojovanim car - krivek v dwg - dxf tak je na to takovej trik prez srafu (vysrafujes ten prvek) a vytvoreni nove hranice srafy ale pozor musis dat nesvazat s tou vyplni-srafou, kdyz delam vykresy na dilnu nasich architektonickejch prvku tak to chtej a tohle docela dost pomaha ... jinak je tezkej opruz to oklikavat jako kok*t
ale samo chce to mit AutoCAD ale tusim ze uz i 2002 ka to umi
SOVA is YouR CO-pilot

jyrry
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od jyrry »

No ja si s AutoCADem netykam, ale v Corelu to jde taky, ovsem musim skryt vnitrni diry (vetsinou je jich tam hafo), abych je nenabral, pak docela prekvapive casto nejsou zacatky/konce elementu tak tesne u sebe,aby to pak vazalo...

Ale uz mne to netrapi, delam jen pro sebe :-D

Po roce frezovani pro lidi jsem zjistil, ze pro sebe nemam nic na novou sezonu, tak jsem zcela mastnacky koupil ARF-ko ... ale ne za penize z frezovani - tema jsem alespon castecne hojil rodinny ucet vytunelovany pri stavbe frezky ...
Homer.Simpson

#15 Příspěvek od Homer.Simpson »

jyrry píše:Jestli nekdo doma po zamestnani honi frezku, ma CAD z ulozto.cz , frezuje za hubicku a prekresluje/ladi data za dobry slovo, tak se divim, ze ho to jeste nepreslo. Mne to sice trvalo asi rok, ale uz jsem z toho vyrost - sezere to tolik casu, ze se se mi prestalo libit delat charitu, myslete si co chcete.

Sam za seba mozem povedat, ze by za mnou musel prist velmi dobry kamarat, aby som mu bol ochotny nieco taketo frezovat.Pracujem uz nejaky ten rok (asi 6) s CNC frezou a kreslenie v programe je len jedna cast z mnohych(a sama o sebe je casovo dost narocna).Kde je este udrzba stroja.Stroj treba cistit,mazat(treba niekolko druhov vazelin),kontrolovat ci nieco neni posunute,...Treba nastroje na obrabanie(diamantova freza sa pohybuje niekde od 100€ do nekonecna 8O ).Nejaky podkladovy matros pod obrobok.Nebudem predsa frezovat do pertinaxovych prisaviek v hodnote 200€/ks :roll: .A plno dalsich drobnosti...takze asi tak :wink:

ps.Ak by nestacilo, mozem este spomenut "vyssiu moc".Sem tam sa stane ze je program poskodeny(asi tak jeden zo sto) a neostane nic ine ako ho urobit este raz.A to napriek tomu ze ho robim tak isto :? .

Pokial by sa jednalo o seriu 10ks a viac tak som ukecatelny bez problemov :mrgreen:
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“