Heli HK-450 z HC III.

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
ufff

#436 Příspěvek od ufff »

nazdar hosi.
uz cez tyzden to tu citam cele poctivo od zaciatku a som to dnes nevydrzal a preskocil som zo stranky 65 na poslednych par od 223 8O
som mal normalne maly sok jak som sa takmer stracal v nicneriesiacich blaboloch so slohmi na pol strany.. nasiel som tu uz mnoho mnoho uzitocnych rad a praktickych postrehov a skusenosti. sam mam heli 450ku a taktiez made in P.R.C. karbon kostra, lam. rotorove listy, kovova mechanika a chvost, pohon remenom.. je to priblizne toto ale neni to Tiger Wing ako na obr. potom nafotim co to vlastne je zac..
trapil som sa asi 2 dni s programovanim vysielacky co bola k tomu (RadioLink) ale postupne aj za pomoci info tu od vas uz to mam ako tak nastavene. ale este nelietam/ nevisim :) postihol ma totiz kontakt zadnej vrtulky s asfaltom a obe (boli plastove) odleteli tak cakam na dalsie.. zatial som "minul" asi 4 az 5 aku pri ladeni a zoznamovani sa s heli. lietal som predtym metyloveho 3.5cc TRENERA a 2.5cc CESSNU.. tak uplne mi pilotaz neni neznama ale je to sakra rozdiel :roll:
ok, nebudem to tu zasierat, len som bol zvedavy kam by ste poradili skocit -na kere cislo strany nech tu nesedim este mesiac nad niektorymi cas zaberajucimi prispevkami (hlavne, tam kde som skoncil studium je to este z "roku" 2009 :lol:)
tesim sa na plno uzitocnych info kere tu urcite este najdem..
cago.
Naposledy upravil(a) ufff dne úte 26.07.2011 10:33, celkem upraveno 1 x.
bumbalek

#437 Příspěvek od bumbalek »

novakos píše:Ahoj,
jako začátečník ....

Ty díly ti vůbec nepasují do sebe. Zkus projít diskuzi a najdeš různé a ověřené sestavy. Navíc motor máš z DE skladu a ostatní z HK a navíc je většina BK (vyprodáno)
bumbalek

#438 Příspěvek od bumbalek »

ufff píše: ... kam by ste poradili skocit -na kere cislo strany nech tu nesedim este mesiac ...

Jen klidně studuj, mezi tím vším najdeš i užitečné rady :wink:
ufff

#439 Příspěvek od ufff »

:lol: tak diik.. tak nejak som to cakal hihihi. dnes dorazili konecne nahradne vrtulky tak podvecer ked sa ukludni klima tak asi zabehnem na letisko.. a pomaly po troske zhanam dalsie ND do zasoby.. dnes rano napr. sa podarilo na aukcii kupit toto gyro. ma to udajne 20g ale videl som uz aj 15 a 11gramove, tak ale snad nebude nejaky velky smejd, co? pozna to niekto? alebo cenovo podobnych je tam viac, napr to gyro Titan a tiez nejake G105 a G103 a este GY520, HB730, KDS800- co su to zac? link
no a ked je rec o tom mazani.. som trosku postriekal cykliku WD40 tak asi to mam ocistit z toho a dat tam aspon olej na bicykle, ze?
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#440 Příspěvek od 00Ja »

Ocistit, utrit, nemazat :) Jinak se ti tam nalepi bordel a nepujde to uz vubec.
Fab

#441 Příspěvek od Fab »

novakos píše:Ahoj,
jako začátečník se poohlížím po nějaké heli.Nejdříve jsem měl v úmyslu si koupit originál align t-rex 450(bylo mi řečeno, že 450 je pro začátek dobrá), ale na to, abych to při první odlepení rozflákal, mi to přijde škoda.Koukal jsem na hobbyking a chtěl bych si pořídit následující:
kit:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=14764
motor:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=14497
serva:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=10792
regl:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=11025
dál pak gyro, to nevím, jestli může být to z hkčka, je to kopie futaby.Nebo radši zainvestovat do lepšího??
Vysílačku chci určitě dx6i, baterie mám z auta, 3S nanotech turnigy 4500 mAh..
Děkuji všem za postřehy a nápady.:-))

Ahoj,
já jsem začínal s tímto:
kit, serva cykliky, servo vrtulky, gyro, motor, regulátor
a byl jsem naprosto spokojený.
strahlung

#442 Příspěvek od strahlung »

Fab píše:Ahoj,
já jsem začínal s tímto:
kit, serva cykliky, servo vrtulky, gyro, motor, regulátor
a byl jsem naprosto spokojený.

Jistě celkem OK. Ale doba pokročila a gyro je nejspíš překonané, někdo by mohl napsat o zkušenostech s gyrem za $9.99
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=15318
Já ho zatím zkoumal jen na zemi ve vrtulníku, který ještě není úplně hotový, a jevilo se mi skvělé, a to i s mnohem levnějším digi servem, než jaké je zde doporučováno. Tenkrát před rokem to servo stálo asi $13, už nevím, a s piezo gyrem šramotilo, tak rok leželo v krabici a u piezo gyra mám bezproblémové HXT900. To zde uvedené piezo bylo svého času cenovou bombou, je celkem použitelné, ale moc dobré není. Úplný začátečník může spadnout i kvůli tomu, že nezvládne korigovat driftování a vrtulník se mu otočí do pozice, kterou ještě neuřídí. Tím rozhodně nechci říct, že by někdo tak netrénovaný měl dostat do ruky vrtulník třídy 450.
Plasťák HK-450 jsem nikdy neviděl na vlastní oči. Nejen pro začátek jistě dobrý, jen mi ten rozdíl v ceně oproti třeba HK-450GT i s poštovným nepřipadá tak velký. Tak jako tak je to skoro zadarmo.

Nemohl by tady někdo z vlastní zkušenosti porovnat zde uvedený motor s Turnigy Typhoon? Zajímá mě reálný výkon rotoru s vhodně vybranými pastorky. Já jsem s Typhoon spokojený, ale neznám nic jiného pro porovnání. U Typhoon bych očekával určitou asi nepodstatnou ztrátu výkonu spojenou s pohonem ventilátoru. Jinak objektivně vidím rozdíl asi hlavně v ceně. Subjektivně se mi více líbí konstrukce Typhoon.
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
ufff

#443 Příspěvek od ufff »

:( tak a je po ptakach hahaha

zbezna kontrola ukazala:
-listy hlavneho rotoru+ listy vrtulky (zas odleteli :) )
-tycka padiel poohybana
-hlavna hriadel nahnuta + samozrejme aj priecna (inak asi cyklika ok)
-zlomene jedno upevnovacie ocko vzpery chvost.trubky
-servo naklonu (myslim to zadne) vylomeny asi 1 zub na vystupnom kolecku
-prave servo bocneho klonenia ma zvysenu radialnu volu na vyst. paku (v porovnani s tym na lavej strane)
-hlavne hnacie koleso s oholenymi zubami na asi centimetrovom useku od pastorka

ale mam zavazne podozrenie na nejaku chybu vystupneho vykonu vysielacej casti alebo je chyba na strane prijimaca.. pretoze po par des. metroch prestal vrtas akosi reagovat a to uz smeroval vpred a mierne dole

:( potom som to este schvalne krokoval s vrtulnikom kery bol polozeny asi v metrovej vyske a fakt po 31m prestane brat signal. kua! jak zistim ci je slaby vysielaci vykon alebo ma prijmac poruchu? uz predtym som mal nejake divne pocity ked mi tiez pred tyzdnom (tyzden som to nemal zapnute lebo som cakal na vrtulky) aj v blizkosti vysielaca ale aj takych 3-4m od neho zasklbavali vsetky serva (aj otacky motoru). coho su to priznaky? podotykam ze aku aj vo vysielaci nabite.
kua ten RadioLink bude pekny smejd asi :x
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#444 Příspěvek od Bizon »

Jo, podle mně jsou právě rádia největší mor čínských setů. Jestli už lítáš a víš že budeš chtít lítat v budoucnu, tak si rozhodně kup opravdovou RC soupravu. Klidně něco basic, já mám 2 roky DX6i, a zatím uplně stačí. S takovým rádiem je pak všechno snadnější, doladíš na place podle letového chování, a nepadá to samo do země...
ufff

#445 Příspěvek od ufff »

hmmm. na tu DX6i som uz pokukoval ale ten RadioLink z toho setu im poslem naspet spolu s prijimacom. beztak som prvy den po vybaleni zistil ze nejde ovladac plynu.. skumal som, prehadzoval konektory serv v prijimaci a menil mody vysielaca az som zistil odtrhnuty kablik na vyvodu potenciometra vnutri vysielaca- kua mam ja ale pech
:evil:
ale urcite budem chciet nieco co sa nastavuje bez PC priamo cez menu v TX-ku.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#446 Příspěvek od Nakadah »

Ale vis jaka by to byla lahoda, pichnout si treba takovou Futabu 8FG k netbooku na poli a pohodlne si mysi nastavit co je potreba? Misto toho abych si preklikaval menu ve vysilacce.

Svoje HK ridim vysilackou za 25$ - pro prvotni nutnosti ladeni sem si vzal na louku netbook. Kdyz uz HK, tak komplet HK :D Nemas tu svoji vysilacku preplou do rezimu "bind/range test"? Dosah by tomu odpovidal. Nak
strahlung

#447 Příspěvek od strahlung »

Nakadah píše:...Svoje HK ridim vysilackou za 25$ - pro prvotni nutnosti ladeni sem si vzal na louku netbook. Kdyz uz HK, tak komplet HK :D ...

Asi máš tu samou sadu, jako já. Ona Ti komunikuje s netbookem? Já mám zatím zkušenost, že ten kabel z HK komunikuje tak s 1/3 počítačů, mé oba nebere.
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#448 Příspěvek od Nakadah »

HK-T6A v1 (RX se satelitem). Mam k tomu USB kabel s prevodnikem CP21xx (presne si uz nevzpomenu). Postupem casu mi to nechtelo komunikovat, zjistil sem ze v tom origo kabelu se lamaly vodice. Takze sem origo kabel odpajel a vyhodil. Koupil sem MiniDin-5 konektor + 1,5m trizilaku pro serva a vyrobil si novy. Od te doby nemam problem. Jak na stolnim PC tak na netbooku. Obsluzny program samozrejme DigitalRadio - puvodni T6config stoji za prd. Nak
ufff

#449 Příspěvek od ufff »

hmm kua, skusim este presmatrat menu v TXku ale nic take si tam nepamatam -ani podobne "bind/range test" a to anglictinu trochu viem.. a prepinac tiez ziadny na to neni na krabici.. tak neviem uz :(
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#450 Příspěvek od Bizon »

Ta komunikace jen s některýma počítačema má co do činění s napětím na USB. Pomohlo mi zapojit ten kábl přes USB rozbočovač...
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“