Yak 55 Rc-Factory

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

#136 Příspěvek od JMalik »

Pamilton píše:Ok, to si taky nemyslí, že mi ho mikroservo přetrhne, ale jde mi o to, jestli ta délka bude stálá, jestli na to nebude mít špatný vliv teplota a tak
..., jestli ten materiál nemá nějaký nevýhody, který jsou mi utajeny

Dyneema se jmenuje ta věc s vysokou pevností a minimální změnou průtažnosti.
(Koupíš to v těch rybářských verkách.)
Snickers

#137 Příspěvek od Snickers »

Zvažuji koupi nového éra od rcf. Rozhoduji se mezi: Yak 55, SU29 (1m) a RS352. Bude v tom nějaký znatelný rozdíl, nebo se mám orientovat jen podle vzhledu? :) Díky.
Figo
Kontaktovat uživatele:

#138 Příspěvek od Figo »

Mám yaka 55 a kolegové z letiště mají su-29 a yaka 54, říkali že to lítá všechno hodně podobně. RS352 nevim..;)
Snickers

#139 Příspěvek od Snickers »

mě se právě začala líbit ta RS 352 :twisted:

http://vitekmoser.rajce.idnes.cz/F3A_Pr ... 050988.jpg
Figo
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od Figo »

Ahoj, mám dotaz ohledně zadní montáže motoru u yaka 55, pokud bych chtěl instalovat motor zadní montáží, je ta vykouslá část vyosená nebo bych to musel vyosit sám? díky
honzis

#141 Příspěvek od honzis »

Když obrátíš motor u Yaka tak budeš muset upravit i tu maketovou překližku (černá). Zvětšit tu díru v té překližce. Vyosení budeš muset stejně při zalétávání upravovat i když je to je již předpřipravené.
Figo
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od Figo »

Ahoj, četl jsem, že někdo tu černou motorovou přepážku dal na vruty. Do těla vlepil hmoždinky a pak to přišrouboval. Připadá mi to jako dobrý nápad, protože když jsem to přilepil a pak zlomil přepážku a vyměnil ji za novou, tak na té staré zustalo přilepené epp a vyosení už nebylo přesné, takhle bych ji jen odšrouboval a vyměnil v případě pádu. Co si o tom myslíte? Čtyři malé hmoždinky a vruty nejsou zas tak těžké..
scarabeus

#143 Příspěvek od scarabeus »

Mam u Sbacha take drzen motor pres vruty a je to pohoda. Obzvlastne pri zacatcich a stelovani vyoseni. Pokud bych to prilepil, nechtel bych videt, jak tam smatram pinzetou a davam podlozky. Navic takhle muzu testovat i jine motory.
pepan22

#144 Příspěvek od pepan22 »

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jaký rozměr kol se Vám nejvíce osvědčil u yaka 55 (u modelů od RC-Factory). Dodaná kola mi přišla příliš malá, "zakopla" o každý kamínek. Navíc mi dnes jedno za letu upadlo a odpočívá někde v obilí :) . Díky
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od JirkaA »

Větší kola jsou víc těžká... Nejjednodušší je s tímhle érem startovat z ruky a přistávat tamtéž, případně s tím decentně plesknout na zem z harrieru.
OK2WY
Snickers

#146 Příspěvek od Snickers »

souhlas s JirkaA.
pepan22

#147 Příspěvek od pepan22 »

JirkaA píše:Větší kola jsou víc těžká... Nejjednodušší je s tímhle érem startovat z ruky a přistávat tamtéž, případně s tím decentně plesknout na zem z harrieru.

S Yakem mám za sebou cca 30 min létání. Předtím jsem létal jen se samokřídlem, takže se teprve učím se směrovkou. Rád bych se i naučil přistávat s podvozkem. Asi koupím kolečka s průměrem i 1cm vetším jež jsou ve stavebnici, to zas takový rozdíl na hmotnosti nebude - teď jsem cca na 478g.
JMalik

#148 Příspěvek od JMalik »

Je to zbytečné.
Podvozek je tam celkem subtilně zakotvený a jak s tím budeš mlátit, tak to vyrveš. Startuji s tím z ruky a buď to zase zpátky tak z visu seberu, nebo to prostě na přistání pomalu položím. Stačí se připlazit trochu na plynu, podrovnat to a pomalu zavřít plyn.
Ty větší kolečka jsou jednak něco hmotnosti navíc a jednak to zvětší odpor a bude ti to v nožovém letu uhýbat.
Snickers

#149 Příspěvek od Snickers »

Jak moc máte utažené ty lanka, co vedou od serva? Naplé na fest?
Yak 55 RC-F
Honza.V

#150 Příspěvek od Honza.V »

Natažené je mam dost ale brnkat se na ně nedá !
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“