Turnigy 9x hardware, opensource TX
To že nemerá je spôsobené jednoducho tým že AD ktorý merá, vždy vlastne len porovnáva s niečím. A tu je nastavené to niečo ako VCC čiže napätie pre procesor.
A Tebe pod 6,8V už klesá, takže porovnenie s napätím z deliča od baterky vychádza nesprávne - v podstate čím hlbšie klesne tým viac by tam mal ukázať (percent z ADref=VCC vynásobených deliacou konštantou).
To že neskape a funguje, je len vec tolerancie - napätie pre procesor zjavne klesá, aj keď on je schopný fungovať nejak aj na menšie.. Pozor na to že v module je tiež podobný stabilizátor, ktovie aký má ten minimálny úbytok..
Cvakáme stabilizátor na doske na ktorej je reproduktor, na zadnom kryte v strede.
A Tebe pod 6,8V už klesá, takže porovnenie s napätím z deliča od baterky vychádza nesprávne - v podstate čím hlbšie klesne tým viac by tam mal ukázať (percent z ADref=VCC vynásobených deliacou konštantou).
To že neskape a funguje, je len vec tolerancie - napätie pre procesor zjavne klesá, aj keď on je schopný fungovať nejak aj na menšie.. Pozor na to že v module je tiež podobný stabilizátor, ktovie aký má ten minimálny úbytok..
Cvakáme stabilizátor na doske na ktorej je reproduktor, na zadnom kryte v strede.
- Argo22
- Kontaktovat uživatele:
tak vcera sem v origo FW zkalibroval kniple pac se me nevim jak podarilo mit na potaku vyskovky jakousi vychylku bez trimu i subtrimu... takze sem byl rad ze to zkalibrovat slo... jinak minulej tejden sem konecne dodelal pult na T9x... kdyby nekdo chtel muzu dat i planky a naky svoje dfotky ale neni to nic uzasnyho 
nema to kridla a prece to leti 
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Takže, pokračoval som v testoch napätia.
Tentokrát som použil starý prijímačový 4čl.
A výsledok? Vysielačka prestáva pracovať pri napätí 5,566V.
Tesne nad týmto napätím trvá vysielačke nábeh do pracovného režimu 4,5s (!), ale stále pracuje stabilne a generuje PPM. Pritom je na module 5,3-4V - pre môj Jeti to stačilo, žil aj po smrti t9x
Tu máte foto pri napätí cca 5,58V - jetibox má s káblami stratu 0,02-0,027V, overené meraním.
Modul už bol odpojený. Ale pri priamom pripojení všetko fungovalo.
Z tohto mi vychádza, že najnižšie bezpečné napätie pre zostavu t9x a jeti je 5,6V - teda pri 2čl, 2,8V/čl. To už bude batéria pravdepodobne neschopná podávať akýkoľvek prúd
Pri napätí pod 5,6 V vysielač ukazoval 7,1V, nad 5,6V ukazoval 7V.
Takže v prípade 2 čl. by malo stačiť dať budík na 7,2V. Tak bude pri konci 3,6V/čl. a vysielač sa nemôže pomýliť.
Môže niekto skúsiť toto isté s plne nabitým 4čl, nech vieme aký je tam rozptil? Mám síce menený stabilizátor, ale je to rovnaký tip.
A koniec koncov - vie to niekto vysvetliť?
Vďaka. 
Tentokrát som použil starý prijímačový 4čl.
A výsledok? Vysielačka prestáva pracovať pri napätí 5,566V.
Tesne nad týmto napätím trvá vysielačke nábeh do pracovného režimu 4,5s (!), ale stále pracuje stabilne a generuje PPM. Pritom je na module 5,3-4V - pre môj Jeti to stačilo, žil aj po smrti t9x
Tu máte foto pri napätí cca 5,58V - jetibox má s káblami stratu 0,02-0,027V, overené meraním.
Modul už bol odpojený. Ale pri priamom pripojení všetko fungovalo.
Z tohto mi vychádza, že najnižšie bezpečné napätie pre zostavu t9x a jeti je 5,6V - teda pri 2čl, 2,8V/čl. To už bude batéria pravdepodobne neschopná podávať akýkoľvek prúd
Pri napätí pod 5,6 V vysielač ukazoval 7,1V, nad 5,6V ukazoval 7V.
Takže v prípade 2 čl. by malo stačiť dať budík na 7,2V. Tak bude pri konci 3,6V/čl. a vysielač sa nemôže pomýliť.
Môže niekto skúsiť toto isté s plne nabitým 4čl, nech vieme aký je tam rozptil? Mám síce menený stabilizátor, ale je to rovnaký tip.
A koniec koncov - vie to niekto vysvetliť?
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
stáhni si schema té vysílačky, celá je postavena na procesoru mega, který je napájen 5V , vysílací část je pokud vím napájena 3,3V, takže to pojede i na ten 4 článek.
Stabilizátor může jít i pod hranicí 3V rozdílu mezi vstupem a výstupem, ale výrobce nezaručuje jeho funkčnost a parametry, některé stably se rozkmitají, některým padne napětí na výstupu, proto pokud chci tudle stanici napájet dvoučlánkem, zcela jistě vyměním stabilizátor za LDO stabl, kde mám zaručeno, že pojede při rozdílu vstup/výstup 0,4-0,5V, takže musí spolehlivě fungovat i při těch 5,5V napájení
Stabilizátor může jít i pod hranicí 3V rozdílu mezi vstupem a výstupem, ale výrobce nezaručuje jeho funkčnost a parametry, některé stably se rozkmitají, některým padne napětí na výstupu, proto pokud chci tudle stanici napájet dvoučlánkem, zcela jistě vyměním stabilizátor za LDO stabl, kde mám zaručeno, že pojede při rozdílu vstup/výstup 0,4-0,5V, takže musí spolehlivě fungovat i při těch 5,5V napájení
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem konečně zpracoval skvělý Olisoftův popis úprav, tož tuná je
http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy ... prava-t9x/
http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy ... prava-t9x/
- Kontaktovat uživatele: