AXN Floater-Jet (hobbycity.com)
midolek píše:Mám tam odpor-modul nevytahuju-i když min týden mi ho známý ze zvědavosti povytáhl-ale fungoval, přepájel jsem před chvílí kablík od anténky, vyjel v domnění že je to ok k Vinoři na golfáč a dosah pořád stejný (naprd).
Kolega mi vyprávěl příběh svého kamaráda. Ten má také T9x. Anténu si vytrhl. Připájení nepomohlo. Dosah jen pár metrů. Byl s tím za nějakým odborníkem na elektroniku a ten mu říkal, že to už nikdy fungovat nebude. Nevím proč.
-
Dr.LuckyLuke
- Kontaktovat uživatele:
PeeKay píše:"acro" alebo "glider"
Stačí ten nejobyčejnější, pokud máš každé servo na křidélku na zvláštním kanále, tak si jen ověř, že ho Tvůj vysílač umí i v akro režimu (jakože by měl). AXNko je tak jednoduché, že není třeba používat nějaké extra mixy z větroňů.
Blade mCX a mSR, AXN Floater, MPX TwinStar II, FPV Shark, Spektrum DX7,... Je toho už prostě hodně.
-
Dr.LuckyLuke
- Kontaktovat uživatele:
ferulik píše:na HK sa už dajú objednať náhradné diely...
Kdyby je někdo stejně jako já hledal půl hodiny a nemohl je najít, tak jsou to tyto:
motor: Floater-Jet Replacement Motor (AXN-2208-2150)
kabina: Floater-Jet Replacement Canopy
VOP: Floater-Jet Replacement Horizontal Stabalizer
SOP: Floater-Jet Replacement Rudder
Blade mCX a mSR, AXN Floater, MPX TwinStar II, FPV Shark, Spektrum DX7,... Je toho už prostě hodně.
Dnes som prvy krat preletel floatera. Musim podakovat panom z LMK Sedlec ktori boli tak mili a ochotni a hodili ho a vytrimovali. Este raz im dakujem.
Zaujimavostou je, ze som do floatera zabudoval gyro HK401b a spojil s kridelkami. Prijimac mam 6 kanalovy takze nebol problem zapojit riadenie zisku cez potenciometer na vysielaci.
Pofukoval mierny vietor a mal som pocit ze floater bol voci nemu hodne imunny. Fakt neboli ludia daleko od pravdy ked pisali (s nadsazkou) ze gyro vypina vietor. Budem testovat dalej.
Zaujimavostou je, ze som do floatera zabudoval gyro HK401b a spojil s kridelkami. Prijimac mam 6 kanalovy takze nebol problem zapojit riadenie zisku cez potenciometer na vysielaci.
Pofukoval mierny vietor a mal som pocit ze floater bol voci nemu hodne imunny. Fakt neboli ludia daleko od pravdy ked pisali (s nadsazkou) ze gyro vypina vietor. Budem testovat dalej.
HK450GT flybarless, MicrobeastX 2.0, TG9x 2.4GHz, AXN FloaterJet
Otazka: Vyosenie motoru
Museli ste vyosiť motor doprava alebo doľava ? Keď dám totiž "plný kotel" tak lietadlo má značnú tendenciu zatáčať doprava a ísť do vývrtky... Zatiaľ to kompenzujem krídelkami tak som chcel vedieť ako ste na tom vy.
Re: AXN Floater-Jet (hobbycity.com)
je toto lietadlo vhodne i do vetra na kopec? Vcera som si vysiel s nim hore, fukalo a mal som teda co robit, jednu chvilu som myslel ze uz je prec. Vetrom prestupuju len tazko. Ake mate skusenosti vo vetre na kopci vy?
Osobně AXN nemám, ale dva moji kolegové ano.
Vítr to snese, ale zase záleží na tom, jaký vítr. Takové ty náhodné poryvy sem tam, to je peklo.
Pokud je ale vítr tak nějak spořádaný, tak se s AXN nechá i celkem slušně zaplachtit.
Vítr to snese, ale zase záleží na tom, jaký vítr. Takové ty náhodné poryvy sem tam, to je peklo.
Pokud je ale vítr tak nějak spořádaný, tak se s AXN nechá i celkem slušně zaplachtit.
Ahoj všem, tak jsem před chvílí zbuntošil manželku, popadl éro a vyrazili jsme využít překrásného večera s mírným vánkem k polítání. Na místě jsem zběžně vyzkoušel funkci aparatury, motoru, připravil se na start, mrskl letadlo a ... přitáhl výškovku a ... zabořil čumák do čerstvé podmítky. Nechápal jsem ani omylem, co se v tu chvíli stalo, když v tom jsem si uvědomil, že jsem měl na prázdninách neteř a nechal jsem ji lítat na simulátoru. A samozřejmě jsem zapomněl přepnout paměť vysílače zpět na Floatera. Takže vlastně 1. pád se zaviněním lidským faktorem.
Vcelku nic se nestalo, trošku zmáčknutý čumák, prasklý trup ve spoji od kabiny směrem k čumáku a vyvrácený držáček kabiny. Tak jsem vše napravil a šel znovu do vzduchu.
Potom jsem náhle uslyšel, jak motor změnil zvuk, tak do drnčava, takže jsem přistál a posléze zjistil, že chybí červík přitahující motor k držáku a druhý je povolený! Asi je třeba je kontrolovat dost často.
A tak mám dvě zkušenosti naráz. Ale stejně mě to štve, taková blbá chyba
Vcelku nic se nestalo, trošku zmáčknutý čumák, prasklý trup ve spoji od kabiny směrem k čumáku a vyvrácený držáček kabiny. Tak jsem vše napravil a šel znovu do vzduchu.
Potom jsem náhle uslyšel, jak motor změnil zvuk, tak do drnčava, takže jsem přistál a posléze zjistil, že chybí červík přitahující motor k držáku a druhý je povolený! Asi je třeba je kontrolovat dost často.
A tak mám dvě zkušenosti naráz. Ale stejně mě to štve, taková blbá chyba
...s větrem o závod.