problem na hc
problem na hc
zdravim dorazil mi balik z ciny.. je v praze na celnim rizeni.. chteji poslat doklad o zaplaceni
ale v baliku je podhodnocena faktura.. mam jim poslat tu co mi poslali na hc taky podhodnocenou?, nebo potrebujou vypis z uctu? páč ten neni podhodnocenej
je tam vše téměř za půlku co jsem platil..
hc
poslal bych fakturu co si můžeš ke své objednávce stáhnout na webu.
Měl bys poslat skutečně zaplacenou částku.. jinak je to daňovej únik. No a taky nejsou hloupý, proto chtěj potvrzení že poznali, že to určitě stálo víc. Pokud přesto pošleš "falešnou" fakturu, není to pak jejich zodpovědnost za ten únik. Vždycky jsem dodal radši výpis z Paypalu na skutečnou částku.
Když letadlo kouří, je to správně!
72ka píše:Měl bys poslat skutečně zaplacenou částku.. jinak je to daňovej únik. No a taky nejsou hloupý, proto chtěj potvrzení že poznali, že to určitě stálo víc. Pokud přesto pošleš "falešnou" fakturu, není to pak jejich zodpovědnost za ten únik. Vždycky jsem dodal radši výpis z Paypalu na skutečnou částku.
Presne tak. Ceny jednotlivých komponentov sa dali nejak zistiť.. prinajhoršom to nahádž znovu do košíku a vytlač to zobrazené. U nás chcú vidieť výpis z účtu (napr. PayPal), a nejaké ceny kde je jasné koľko je za tovar a koľko poštovné (do rozhodovania či platiť DPH sa poštovné nezaráta, ale potom pre výpošet sumy už ano, preto to potrebujú vidieť rozdelené).
Za pár korun by som neriskoval krátenie dane.. lebo ide o DPH.
Moje zkušenost... koupil jsem 4 standardní serva z HC, vešly se těsně do 22 EUR, prošlo na celnici, pak jsem koupil jedno jediné servo v balíčku za 74USD a zadrželi ho, i když jsem ho deklaroval pod hranici 22EUR... oni to určitě googlí a vždy hned vyjede stránka hobbykingu jako první. Člověk by řekl, že když balík otevřou nebo rentgenujou, že si řeknou, servo jako servo.. ale není to tak. Já se držím toho, buď vůbec nedanit, bez dokladu bez ničeho nic, nebo naplno zdanit.. ale nikdy nekrátit falšováním dokladů.
Když letadlo kouří, je to správně!
- kasssy
- Kontaktovat uživatele:
Ach jo, to si vážně myslíte, že žádnej celník nikdy neslyšel o HC, nebo o RC manii? Stačí jim kouknout na diskuzi a už ví kdo je o kolik chce ošulit:-))) Pak se divte, že ty balíčky zadržujou.... No a v konečným důsledku na ty úniky doplatíme všichni...
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
kasssy píše:Ach jo, to si vážně myslíte, že žádnej celník nikdy neslyšel o HC, nebo o RC manii? Stačí jim kouknout na diskuzi a už ví kdo je o kolik chce ošulit:-))) Pak se divte, že ty balíčky zadržujou.... No a v konečným důsledku na ty úniky doplatíme všichni...
To je jejich boj, a ne můj, oni to maj blbě zařízený a oni nestíhaj ne já...
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
- Screwball671
H1N1 píše:kasssy píše:Ach jo, to si vážně myslíte, že žádnej celník nikdy neslyšel o HC, nebo o RC manii? Stačí jim kouknout na diskuzi a už ví kdo je o kolik chce ošulit:-))) Pak se divte, že ty balíčky zadržujou.... No a v konečným důsledku na ty úniky doplatíme všichni...
To je jejich boj, a ne můj, oni to maj blbě zařízený a oni nestíhaj ne já...
Kamarád měl taky podhodnocenou fakturu a oni si na HC zjistili co kolik stojí a musel zaplatit DPH z vypočtené částky, holt už i celníci maj internet.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Pokud jde o fakturu a výpis platby doporučuji poslat obojí se správnou hodnotou odpovídají tomu co bylo skutečně zaplaceno. Lze je získat vytvořením na webu HC a případně PayPalu dle popisu uvedeného viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce. Je tam přesně popsaný postup jak na to. Kromě zmíněných dvou dokumentů doporučuji přiložit ještě třetí taktéž tam popsaný dokument, a to Prohlášení o účelu dováženého zboží k němuž je tam i vzorový text.
Nedávej jim nic.Oni musí dokázat,že zboží má větší hodotu,že jsi nepoužil žádnou z akcí a výhod HC... Komunikovat pouze písemně.
Víš přeci komu peníze z DPH jdou a co s nimi dokáží dělat.Ty z nich žádný prospěch mít nebudeš a ten co ve fabrice maká 16h za 2US taky ne.
Platit Kalouskovi 20kč aby měl na cigára,víc mě stojí cesta nebo převod.
Víš přeci komu peníze z DPH jdou a co s nimi dokáží dělat.Ty z nich žádný prospěch mít nebudeš a ten co ve fabrice maká 16h za 2US taky ne.
Kavy píše:Nedávej jim nic.Oni musí dokázat,že zboží má větší hodnotu...
Povinnost součinnosti včetně případného doložení dokladů vyplývá z celního kodexu což je v daném případě přímo použitelný předpis EU viz tento odkaz. Pokud jim to vysloveně odmítne poskytnout, pak to lze kvalifikovat jako celní přestupek dle § 293 odstavec 1 d) celního zákona viz tento odkaz s možnou pokutou do 100 000 Kč a s možností případného propadnutí zboží. Z těchto důvodů odmítnutí nedoporučuji. Pokud bude jen předstírat, že by doklady k dané zásilce rád poskytl, ale že žádné nemá k dispozici, v takovém případě musí počítat s tím, že cena zboží i případného poštovného může být celním úředníkem stanovena a z takto stanovené ceny pak může být vypočteno DPH přičemž stanovená cena může být vyšší než ta reálná takže se takové předstírání v konečném důsledku vůbec nemusí vyplatit.
Naposledy upravil(a) Drondys dne pon 18.07.2011 15:01, celkem upraveno 3 x.
Nedávej, neplať, nebav se, kašli na ně atd. Proboha, to fakt těch pár korun stojí za to se dohadovat? Když se s nimi nebudeš bavit a nic jim nepošleš, asi těžko dostaneš své zboží. Nebo si všichni myslíte, že to chvíli podrží a pak je to přestane bavit a pošlou Vám to domů s omluvou, že se spletli? Nehledě na to, že pak se všichni divíte, že nejsou peníze na školy, silnice a další. Ano, i s rozpočtem se dají dělat divy a kupují se nesmysly, a je celkem jedno, jestli jsou u koryt modrý ftáci, nebo chitrej Jyrka. Až někdo z Vás bude potřebovat od státu pomoc, natáhnete ruku a budete řvát, že nedostanete buď vůbec nic, nebo jen málo. Nehledě na to, že v případě podhodnocení je možné použít pro dopočet tzv. pomůcky a když k tomu ve správním řízení přisadí ještě nějakou tu pokutičku, vyjde tě ten motor třeba 2x dráž. Pánové i mezi celníky budou zjevně modeláři, kteří, jak už tu kdosi poznamenal, vědí o HC a dalších kšeftech.
P.S. v určitých řízeních, jako jsou např. daňová, je důkazní břemeno mnohdy na poplatníkovi, nikoliv na státu.
P.S. v určitých řízeních, jako jsou např. daňová, je důkazní břemeno mnohdy na poplatníkovi, nikoliv na státu.
Hitec Aurora 9X
-
Michal Matějka
- Kontaktovat uživatele:
Kavy píše:Nedávej jim nic.Oni musí dokázat,že zboží má větší hodotu,že jsi nepoužil žádnou z akcí a výhod HC... Komunikovat pouze písemně.
Hlavně neposlouchej tohoto inteligenta. Kvůli takovým je právě taková doba než balíky uvolní, protože si myslí, že podvádíme.