T REX 600E PRO - novinka

Opravdu větší kousky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#796 Příspěvek od JirkaA »

serfar30 píše: nakonec po připojení ke gyru a odpojení motoru a znovu zapojení motoru to zase běží,ale motor je mírně cítit zítra tam dám zpátky listy a uvidím jak se to bude chovat.

Koleduješ si o ránu nebo odpálení reglu. Izolace vinutí motoru bude v háji, zkrat ať již mezizávitový nebo mezi vinutími je věc více než pravděpodobná. Do vzduchu s tím nechoď.
OK2WY
FlyBear

#797 Příspěvek od FlyBear »

hoskom píše:Este som zabudol na c. 4 :(
Pisete tu ze lietate na governor, kde zozeniem cidlo governoru? Mohol by niekto ukazat foty kam nalepil magnety?

Voni lítaj s elektrikou :)

Tam se o governor stará sám regulátor, který již z principu své funkce otáčky motoru zná velmi přesně.

Žádné další čidlo a magnety už nejsou potřeba.
FlyBear

#798 Příspěvek od FlyBear »

krtek2k píše:Já používám třetí variantu. Neřešim to. Stačí si po dolítání na konektor sáhnout, pokud je studenej, není co řešit.

Takže opalování konců konektorů kvůli jiskření při jejich spojování "řešíš" tím, že po dolítání jsou studené? 8O :D

Jinak mám na 600ESP s šestičlánkem konektory MPJet 3,5mm.
Po dolítání jsou studené :)
FlyBear

#799 Příspěvek od FlyBear »

boZZda píše:Jinak co se týče jiskření ..... druhá varianta je kvalitní regulátor, který to umí sám od sebe...

To je hezká varianta, o té jsem nevěděl.

Mám koupený nový Castle Ice HV 120 a chci jím nahradit ten originální Align. Jsem zvědavý, jestli tedy Ice patří k těm kvalitním 8O
hoskom

#800 Příspěvek od hoskom »

FlyBear píše:
hoskom píše:Este som zabudol na c. 4 :(
Pisete tu ze lietate na governor, kde zozeniem cidlo governoru? Mohol by niekto ukazat foty kam nalepil magnety?

Voni lítaj s elektrikou :)

Tam se o governor stará sám regulátor, který již z principu své funkce otáčky motoru zná velmi přesně.

Žádné další čidlo a magnety už nejsou potřeba.

Vdaka FlyBear za odpoved toto ma vobec nenapadlo, az zajtra budem mat k CC komunikacny kabel takze este netusim co CC vsetko dokaze, ale aspon mam o jeden otaznik menej :).

Este ak mozem, chcem pre Voltage Regulator pouzit bateriu 2S LiPO niekde som tu cital ze to nie je vhodne, mozete mi niekto vyslvetlit preco? S tymito super hrackami som len mierne pokrocily uzivatel tak prepacte ak kladiem blbe otazky :).
krtek2k

#801 Příspěvek od krtek2k »

FlyBear píše:
krtek2k píše:Já používám třetí variantu. Neřešim to. Stačí si po dolítání na konektor sáhnout, pokud je studenej, není co řešit.

Takže opalování konců konektorů kvůli jiskření při jejich spojování "řešíš" tím, že po dolítání jsou studené? 8O :D

Jinak mám na 600ESP s šestičlánkem konektory MPJet 3,5mm.
Po dolítání jsou studené :)

Ne , když jsou konektory po dolítání studený, znamená , že v nich nevzniká žádnej větší přechodovej odpor, a tudíž není co řešit. Kdyby byly opálený styčný plochy konektoru , tak že by špatně vodily proud, vznikal by tam velký přechodový odpor, který by ty konektory zahříval, a to je špatná situace.. zralá na výměnu konektorů.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
boZZda

#802 Příspěvek od boZZda »

FlyBear píše:
boZZda píše:Jinak co se týče jiskření ..... druhá varianta je kvalitní regulátor, který to umí sám od sebe...

Mám koupený nový Castle Ice HV 120 a chci jím nahradit ten originální Align. Jsem zvědavý, jestli tedy Ice patří k těm kvalitním 8O

Já to poslední dobou píšu docela často, protože se o to sám zajímám, ale opakování matka moudrosti.

Regulátor CC CIE 120 je po celém internetu přezdívaný "barbeque". Proč? Protoče holt hoří a hoří a hoří a těch případů je tolik, že by se to asi nemělo ignorovat. Myslím, že tahle fotka je všeříkající :)
Malá informace, kterou jsem se právě dočetl. CC o tomto problému ví a pracují na nápravě. Více zde
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1450849
Výrobce si myslí, že to může být způsobeno špatnými konektory mezi baterkou a ESC! Je prý nutné tam mít konektory minimálně 5mm s co nejmenším odporem. Doporučují podobné konektory jako jsou GOLD MPJet
Obrázek

Jaké regulátory třeba nejiskří?
Roxxy 9100-12
Scorpion 130A

...o jiných nevím. S Roxxy mám zkušenost a jsem moc spokojený. Za cenu pod 5.000,- nemá konkurenci. :wink:
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
habasek
Kontaktovat uživatele:

#803 Příspěvek od habasek »

FlyBear píše:

Mozny problem a jeho naprava s CC HV 120 ... a asi nejen s nim!

http://www.castlecreations.com/support/ ... kness.html
Spirit System (Spirit W1, GTR & others)
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
boZZda

#804 Příspěvek od boZZda »

Tohle není ten problém.
Co vím, tak ten problém teprve teď řeší a je to z letošního roku a ne z 2010. Podívej se do toho vlákna, které jsem sem dával.
bavarianDemon 3X a 3SX
FlyBear

#805 Příspěvek od FlyBear »

hoskom píše:Este ak mozem, chcem pre Voltage Regulator pouzit bateriu 2S LiPO niekde som tu cital ze to nie je vhodne...

Naopak - předchozí verze 600ESP Superior Pro byla přímo dodávána všetně samostatné 2S LiPo a příslušného regulátoru pro napájení serv a elektroniky.

Není vhodné používat 2S LiPo bez regulátoru, protože ten dvoučlánek má příliš vysoké napětí. Plně nabitý má 8,4V a nominál 7,4V, přičemž běžně se k napájení přijímačů a serv používá cca 5 až 6V.

Pouze některé nejnovější výrobky jsou již stavěny pro přímé napájení vyšším napětím, ale zatím ještě nejsou moc rozšířené a jsou také dražší.
boZZda

#806 Příspěvek od boZZda »

Proto existuje 2S LiFe, které má 6.6V a to už všechny serva (vyjma těch některých vrtulkových) umí bez problémů. V poslední době je to velmi oblíbená varianta napájení.

http://www.bestbuymodel.com/detail.asp? ... 0104000005
bavarianDemon 3X a 3SX
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#807 Příspěvek od gamer007 »

Jo jo 2S life mám napřímo a je to OK. Je to sice o něco těžší varianta než Max BEC, ale myslim že je hlavně bezpečná. A nabíjení? Za jeden let díky vyššímu napětí vybiju jen cca. 120mAh, takže z 2300mAh můžu lítat do alelujáá :lol: . Jinak k tomu jiskření, CC regly taky jiskřej a jak jsem psal některý 4mm konektory jsou už zralý na výměnu...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
boZZda

#808 Příspěvek od boZZda »

Jen tak mimochodem. CC doporučuje používat minimálně 5mm konektory a hlavně prý kvalitní!!! Má to něco společného s tím jejich hořením... ale to jsem již psal.
bavarianDemon 3X a 3SX
boZZda

#809 Příspěvek od boZZda »

FlyBear píše:
hoskom píše:Este ak mozem, chcem pre Voltage Regulator pouzit bateriu 2S LiPO niekde som tu cital ze to nie je vhodne...

Naopak - předchozí verze 600ESP Superior Pro byla přímo dodávána všetně samostatné 2S LiPo a příslušného regulátoru pro napájení serv a elektroniky.

Není vhodné používat 2S LiPo bez regulátoru, protože ten dvoučlánek má příliš vysoké napětí. Plně nabitý má 8,4V a nominál 7,4V, přičemž běžně se k napájení přijímačů a serv používá cca 5 až 6V.

Pouze některé nejnovější výrobky jsou již stavěny pro přímé napájení vyšším napětím, ale zatím ještě nejsou moc rozšířené a jsou také dražší.

Všechny serva, která jsou psaná na používání s 5S NiMh jsou dělaná na max cca 7.4V. To znamená, že 2S LiFe napřímo je OK takřka pro všechna aktuální digitální serva.
bavarianDemon 3X a 3SX
FlyBear

#810 Příspěvek od FlyBear »

To ano, ale nechť si ti začínající dají bacha právě na to, že:
- LiFe, nikoliv LiPo (v tomhle případě dost podstatný rozdíl).
- Téměř veškerá serva neznamená že všechna.
- Ta baterka nenapájí jen serva, ale taky přijímač.
Odpovědět

Zpět na „Heli - nad 500“