Kmitání výškovky - Extra MX od PA
Tak jsem to zkusil s přijímačovkama a kmitá to stále i když musím říci, že né tak rasantně a někdy se kmitání samo utlumí a přestane. To přes regl to kmitá stále. Připomíná mě to šicí stroj. Myslím, že Laco odhalil přesně princip toho kmitání. Na páce je nepatrná vůle a navíc, řekl bych, že je v servu použit silný motor a převodovka serva není stavěná tak do síly. Jde totiž hrozně lehce rukou pohnout pákou serva a překonat odpor převodovky. Ani půlkylová serva, která tu mám nemají tak malý odpor při pohybu s pákou. Tzn. , že i nepatrný pohyb kormidla se ihned přenáší až k motoru ten se pohne a servo se má snahu ihned dorovnat do neutrálu. ***winter***
Zdravím chlapi,
tak jsem dneska namontoval serva Hitec HS 5085 MG místo Blubirdů a je po kmitání. Mám tu, ale jiný problém. Serva vůbec neběží plynule. Směrovka i výškovka jde jakoby skokově oproti těm Bluebirdům, který šly čistě plynule. Teď nevím co je horší, jestli kmitání v neutrálu a nebo tento rozklepanej skokovej chod. Co s tím chlapi. Jsem si jist, že to takto nemá být. Musí se to servo nějak přeprogramovat a nebo jsem jen smolař a koupil jsem nějaký zmetky. Zkoušel jsem to jak přes BEC z reglu, tak přes přijímačovky a žádná změna. Dík za každou radu. ***winter***
tak jsem dneska namontoval serva Hitec HS 5085 MG místo Blubirdů a je po kmitání. Mám tu, ale jiný problém. Serva vůbec neběží plynule. Směrovka i výškovka jde jakoby skokově oproti těm Bluebirdům, který šly čistě plynule. Teď nevím co je horší, jestli kmitání v neutrálu a nebo tento rozklepanej skokovej chod. Co s tím chlapi. Jsem si jist, že to takto nemá být. Musí se to servo nějak přeprogramovat a nebo jsem jen smolař a koupil jsem nějaký zmetky. Zkoušel jsem to jak přes BEC z reglu, tak přes přijímačovky a žádná změna. Dík za každou radu. ***winter***
Dal jsem kondik a nic (orig. spektrum 4700). Jak říkám, dělá to jak přes BEC co je v reglu Quantum 70A, tak i když to vyzkouším přes samotné přijímačovky. Na křidýlkách mám pořád ještě ty Bluebirdy a ty jdou krásně hladce. Jinak Tx a Rx mám DX7 + AR7000 a v dalších čtyřech érech to samé a všechno v pohodě. ***winter***
Naposledy upravil(a) winter dne stř 22.06.2011 10:32, celkem upraveno 3 x.
Dnes jsem tomu věnoval celé odpoledme, před chvílí jsem to zaříznul.
Takže jsem serva vyzkoušel i s jinou Tx+Rx a problém je stále stejný. Serva jsem vymontoval a vrátil zpátky Bluebirdy, ty jdou hebounce a zlehka. Řekl bych dokonale. Škoda, že mají v neutrálu snahu k již zmiňovanému rozkmitání se. Zkontroloval jsem táhla a kuláky zda jdou zlehka. Dokonce jsem šel tak daleko, že jsem jeden kulák, který měl tužší chod vyměnil (vše MPjet). Vypadá to opravdu na vadná serva. Alespoň v to doufám, protože už je mám zadalené v krabici a zítra je posílám vyreklamovat. Ještě mě napadlo jestli by HS-85MG byly do tohoto akrobata dostačující. Né, že bych je měl, ale kdyby vyreklamované digitály dělaly také bordel tak nevím co tam fláknout. Koukal jsem na JR a Futaby, ale tam je to o penězích. Přijde mi to neadekvátní aby byly serva dražší než éro a snad i rozměrově bych musel upravovat otvory. Co jiného kvalitního, abych nemusel řešit nějaký nesmysly. Musím uznat, že Hitec po delší době těžce zklamal. ***winter***
Takže jsem serva vyzkoušel i s jinou Tx+Rx a problém je stále stejný. Serva jsem vymontoval a vrátil zpátky Bluebirdy, ty jdou hebounce a zlehka. Řekl bych dokonale. Škoda, že mají v neutrálu snahu k již zmiňovanému rozkmitání se. Zkontroloval jsem táhla a kuláky zda jdou zlehka. Dokonce jsem šel tak daleko, že jsem jeden kulák, který měl tužší chod vyměnil (vše MPjet). Vypadá to opravdu na vadná serva. Alespoň v to doufám, protože už je mám zadalené v krabici a zítra je posílám vyreklamovat. Ještě mě napadlo jestli by HS-85MG byly do tohoto akrobata dostačující. Né, že bych je měl, ale kdyby vyreklamované digitály dělaly také bordel tak nevím co tam fláknout. Koukal jsem na JR a Futaby, ale tam je to o penězích. Přijde mi to neadekvátní aby byly serva dražší než éro a snad i rozměrově bych musel upravovat otvory. Co jiného kvalitního, abych nemusel řešit nějaký nesmysly. Musím uznat, že Hitec po delší době těžce zklamal. ***winter***
Naposledy upravil(a) winter dne stř 22.06.2011 22:29, celkem upraveno 2 x.
Chlapi jaká je zkušenost s tímto Savoxem. ***winter***
http://www.va-models.com/eshop1/sh0255m ... -4073.html
http://www.va-models.com/eshop1/sh0255m ... -4073.html
O 10g těžší na jednom servu to by se dalo ještě vydržet. Zvětšovat všechny otvory pro serva do toho se mě nechce. Všechno mám precizně zažehlené folií i za roh do otvoru serva. Ale jako jednu z variant to připouštím. Teď mě štve, že zatím neznám ten důvod, proč půlka majitelů tohoto éra létá serva HS-5085MG další čtvrtina tam má Bluebirdy tak proč já s tím mám takovou pakárnu. ***winter***
winter píše:Musím uznat, že Hitec po delší době těžce zklamal. ***winter***
Nie len teba...
I ja som mal skusenost zo zaciatku sice z lacnejsou variantou typu standartneho serva HITEC ze po par letov zacalo kmitat. Dal som tam HEXTRONIK akoze China a slape bez problemov dokonca je silnejsie,presnejsie a lacnejsie
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Používam aj Hitec aj Savox aj Futabu... To že Savoxy fungujú tiež nemusí byť večné. Tlak "modelárov" na cenu je enormný a výrobcovia sa prispôsobujú. Každý z týchto výrobcov si našťastie vo vyššej triede udržuje štandard a u serv nad 60€/ks myslím problémy nikdy nenastanú. Jedine ojedinelé vadné kusy...ddrmodes píše:Ja som do svojho akrobata dal Blue bird a všetky som ich vymenil. Robili mi presne to, čo tebe. "tancovali" a neprestali ani keď som im dal namiesto 4,8V 6V, vtedy to bolo ešte horšie. Z piatich serv bolo v poriadku asi tak jedno. Vymenil som ich za Savox a je kľud.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
LV píše:............Používam aj Hitec aj Savox aj Futabu... To že Savoxy fungujú tiež nemusí byť večné. Tlak "modelárov" na cenu je enormný a výrobcovia sa prispôsobujú. Každý z týchto výrobcov si našťastie vo vyššej triede udržuje štandard a u serv nad 60€/ks myslím problémy nikdy nenastanú. Jedine ojedinelé vadné kusy...
Přesně.
Tady X chytráků napíše, že má serva xyz za pár korun a v pohoděěěěěěě.
Jenže už příští série může být nepoužitelná, protože výrobce je tlačený cenou konkurence a maximálně ořezává náklady.
U TOP serv si dá pozor na to, aby to podělal, protože to je jeho vizitka. Mohou existovat samozřejmě vadné kusy = ojedinělý problém.