Heli a vaše nehody

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zamčeno
Zpráva
Autor
sergio

#1381 Příspěvek od sergio »

Chlapi tak ja jsem blb největšího kalibru. Včera příjdu na letiště a koukám vysilač ( DX7 s NI-MH packem ) mi hlasi napětí něco málo přes 10V říkám si no není to ideální ale když už jsem tady hodím aspoň jednu baterku. LItam litam a po 2 minutách hlási vysílač vybití baterek, říkám si co je ? dyt to mělo ještě chvili vydržet. Přistanu jdu s heli k autu, vím že dřív to vydrželo ještě cca 15 minut než se vypl uplně. Položím na plato v kufru auta a chci vypnout nabiječky vypínám a pak si říkám no radči co nejrychlej vypojim baterku ve vrtasoj, už se po něm natahuju na jednou se rostočil rotor a vrtulníček se začal mlátit v uatě. při pokusu ho chytit mě sekl list do ruky ( jen modrřina ) a nějak vypadl ven na zem pak se oholilo hlavní kolo a vrtulník se přestal hýbat. Čím to bylo ? vypl se mi vysílač. Škody zatím vypadají jen na listy a hlavní kolo ale něco občas divně cvakne v osau nebo tam někde takže po rpzerání budu moudřejší. Moje bilance ? Cca 25 letu s tím to vrtulníkem jeden pád z letu a 3 pády na totální blbost při manipulaci s vrtulníkem, No nejsem ja blbec ? Jsem a pořádnej.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#1382 Příspěvek od pkotatko »

No tvůj největší problém je v tom, že jsi opomenul jedno ze ZÁKLADNÍCH pravidel. Nastavení FS tak aby se vypnul motor. Pak by se ti to nestalo.
Udělej to a hned. Příště to nemusí dopadnout takhle dobře.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Kra

#1383 Příspěvek od Kra »

sergio píše:...

Hehe nejsi jediny komu se to stalo. U me to bylo nastesti jen na stole a ne v aute. Znovu udelej bindovani, ale s maximalne stazenym plynem.

T-Rex 450 Pro || Dx7 (mod 1)
sergio

#1384 Příspěvek od sergio »

pkotatko píše:No tvůj největší problém je v tom, že jsi opomenul jedno ze ZÁKLADNÍCH pravidel. Nastavení FS tak aby se vypnul motor. Pak by se ti to nestalo.
Udělej to a hned. Příště to nemusí dopadnout takhle dobře.

Sice už nějakým těm zkratkám a terminus technikus rozumím ale tady nevím cože to mám nastavit ? Děkuji za odpověď a radu
demolátor

#1385 Příspěvek od demolátor »

Když páruješ spektrum vysílačku, tak dej při párování páku plynu tam, kde si přeješ aby byl plyn, když vrtulník ztratí signál. :wink:
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
DaveLister

#1386 Příspěvek od DaveLister »

FS - Fail safe. Tedy hodnoty, ktere primac posle do serv v pripade vypadku signalu.
sergio

#1387 Příspěvek od sergio »

Tak už to mám nastavené , mnohokrát děkuji , kdybch věděl že toto jde nastavit tak bych byl bez nehody, díky moc.
demolátor

#1388 Příspěvek od demolátor »

Tak dnes premierová havárie s protosem. Co to to budu rozebírat, prostě mi v přímim klidnym letu proti sobě asi 50-100m daleko a 10 vysoko vypl motor. Jelikož je protos tichej a nebylo to nejblíž, tak si dovedete představit, co se stalo. Jsem zpozoroval až dotáčející se listy. Za chvíli taková zajmavá rána, a už jsem to šel hledat do tý mokrý pšenice.
Škody na první pohled až na kabinu malý(neberu elektroniku, to ještě nwm) krom tý kabiny jen jedno táhlo k cyklice (úplně přetrhlí-nechápu) a držáky kabiny.(jeden jsem ztratil).
No nejvíc mě asi štvě, že nevim proč se to stalo. :(
Regl nehlásil žádnou chybu a já blbec ani nezkusil, jestli reaguje řízení.
Takže výpadek signálu taky nemůžu dosvěčit. Na zemi se to chová jako kdyby se nechumelilo.
Nějaký nápady? (obvzlášt Howking má asi zkušenosti :) )
Moc dík.
Naposledy upravil(a) demolátor dne pon 20.06.2011 14:55, celkem upraveno 1 x.
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
demolátor

#1389 Příspěvek od demolátor »

Jo mam tam origo yge 60A a origo msh škorpika.
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
fire

#1390 Příspěvek od fire »

dnes som cele doobedie trenoval zakruty na rotore (zatial len nosom dopredu) a pri obcasnych padoch som si hovoril ze phoenix je srandovny heli predsa nemoze padnu tak ze sa zlomia listy v polovici, heli odskoci (je vidiet ako leti len trup) a padne. bohuzial presne to iste sa mi stalo:) listy na polovicu, drot padiel obtoceny okolo hlavnej, zlomena vacsina tiahiel, hlavna aj priecna aj vrtulkova os ohnuta, jedine co prezilo su padla ktore som nasiel 5 metrov od vrtulnika (karbonove)...takze ten phoenix to nesimuluje obcas zle:) stalo sa to ze heli sa nejako moc priblizila k zemi a ocividne som zle zapackoval a rotorom a nosom to celkom slusne oprel o zem. samozrejme autorotaciu som cvakol az ked sa heli s polovicnymi listami odrazila od zeme...
dielo skazy
boZZda

#1391 Příspěvek od boZZda »

Tak jsem dnes pokřtil TRex 700E. Byl jsem pravděpodobně netrpělivý a nepočkal než zaschne Loctite na vrtulce a ona pravděpodobně vyskočila. Co se stalo doopravdy nevím :(

Škody:
1x 12S nano-tech 4500mAh 45C (měly jen 3 cykly)
listy Align 690
pravá CF bočnice
levá CF bočnice
spodní CF deska
CF směrovka
lyže
něco s jedním servem BLS 451 (ještě nevím co s ním je)
...ještě to rozeberu a uvidíme co ještě najdu
--------------
Ani se mi nechce počítat za kolik jsem v tom zahučel :cry:
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
kure87
Kontaktovat uživatele:

#1392 Příspěvek od kure87 »

Já pokřtil dneska rexe 250, v podvečer si takhle poletuji ztratil jsem orientaci, potom mi fouklo což mi rozhodilo přesvědčení jestli jsem budkou k sobě nebo ne a potom jsem po chvilce boje ryl matičku zemi, kupodivu včas cvaklá autorotace dělá divy a jediná škoda je zlomená příčná hřídel a podřený lak na kabince. Ale nehoda vypadala hozivě, heli se zaryla do trávy a vyletěly ven jenom listy. Celková škoda 65kč za novou hřídel.
Trust

#1393 Příspěvek od Trust »

Skoro bych si dovolil tvrdit že ta vrtulka + Loctite se pomalu stává Tvojí noční můrou. :(
psena
Kontaktovat uživatele:

#1394 Příspěvek od psena »

Bozzda: Tak to uprimnou soustrast...
To jsi tam mel origo vrtulku, nebo zpet upgrade?
Protoze jsi psal, ze jsi rano uz letel jeden let na origo...a odpoledne jsi znovu neco lepil?
Tsisters

#1395 Příspěvek od Tsisters »

Kolize vždy naštve a máš nějakou v záloze, nebo budeš mít nucenou pauzu?
Zamčeno

Zpět na „Heli - jiné“