AXN Floater-Jet (hobbycity.com)

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
midolek
Kontaktovat uživatele:

#676 Příspěvek od midolek »

RiMr píše:Přijímač ti můžu půjčit, než ti dojde nový nebo než si tento opravíš. Ale nesmíš mi na něm tahat za anténku, aneb samo se to asi "neožvýkalo" :)
To byl ten samý se kterým jsem lítal? Bylo to bezproblémové...

A ještě jedna věc, píšeš žes nalítal hodiny na simu, máš tam ten odpor, nebo vytahuješ modul?

Mám tam odpor-modul nevytahuju-i když min týden mi ho známý ze zvědavosti povytáhl-ale fungoval, přepájel jsem před chvílí kablík od anténky, vyjel v domnění že je to ok k Vinoři na golfáč a dosah pořád stejný (naprd).
To by jsi byl moc hodný, kdyby jsi mi ho zapůjčil abych mohl zjistit, zda je chyba k přijímači či v radiu. Pisnu ti soukromou zprávu.Předem díky
CharlieCh

#677 Příspěvek od CharlieCh »

Tak se musím přiznat, dneškem počínaje jsem rozšířil řady spokojených uživatelů tohoto éra. Je to vlastně můj první RC model (no i když první, bylo jich předtím víc, ale o tom skutečně nemá cenu ani psát, je to spousta let dozadu a obvykle první start byl zároveň i posledním) a před chvílí jsem absolvoval první dva nádherně podvečerní lety.
Letoun je to hodňoučký a po absolvování výcviku na simu bezproblémově ovladatelný. Bohužel nemám k dispozici travnatou plochu, takže přistáni proběhla lehkým žuchnutím do obilí, téměř k noze. Nojo, nácvik přistání na simu se vyplácí.
A už teď se těším na zítřek, doufám že počasí bude stále skvělé. CharlieCh
Bohužel žádné použitelné videjko není, protože moje dvě kameramanky to jaksi nezvládly :D Tak snad příště.

Edit - videjko je zde:
http://www.youtube.com/watch?v=4xao4IYXe44
Naposledy upravil(a) CharlieCh dne čtv 16.06.2011 11:23, celkem upraveno 1 x.
midolek
Kontaktovat uživatele:

#678 Příspěvek od midolek »

Naprosto souhlasím, pro naprostého začátečníka, kterým jsem i já je naprostá nezbytnost cvičit hodiny a hodiny na simulátoru. Na to jsem hold musel přijít až po radě RiMra, kterému touto cestou veřejně děkuji za vůbec první zalítání flotříka
no_gold

#679 Příspěvek od no_gold »

prosím o radu. Po cca půl roce mně při 17A bliklo v regulátoru ( orig. od výroby), motor jel dál a nereagoval. po odpojení a připojení šlape zase jak má ( jenom to zatížení jsem nezkoušel)
Nebudu riskovat a vyměním ho.

Chtěl bych se ale zeptat: je možné použít s regulátorem 30A ( max 35), 3S LiPol a původním motorem vrtuli 6x5? ( originál je tuším 5x5)
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#680 Příspěvek od RiMr »

midolek píše:Naprosto souhlasím, pro naprostého začátečníka, kterým jsem i já je naprostá nezbytnost cvičit hodiny a hodiny na simulátoru. Na to jsem hold musel přijít až po radě RiMra, kterému touto cestou veřejně děkuji za vůbec první zalítání flotříka

No rádo se stalo :)
Simulátor vás hodně věcí nenaučí, ale i hodně věcí naučí, hlavně nezdřevěnět, když to éro najednou udělá co nečekáte a náhle je v pětimetrové výšce na zádech, šikmo k vám a ve sluníčku :)
Já protože mám ruce volšový, tak nebýt simulátoru, tak toho rozštípu mnohem víc :D
Kontaktovat uživatele:

#681 Příspěvek od midolek »

no_gold píše:prosím o radu. Po cca půl roce mně při 17A bliklo v regulátoru ( orig. od výroby), motor jel dál a nereagoval. po odpojení a připojení šlape zase jak má ( jenom to zatížení jsem nezkoušel)
Nebudu riskovat a vyměním ho.

Chtěl bych se ale zeptat: je možné použít s regulátorem 30A ( max 35), 3S LiPol a původním motorem vrtuli 6x5? ( originál je tuším 5x5)

Bude to možný, ja používám taky 3S LiPOL 25C, REG 30 A, a vrtuli 6x4, smotorem Emax 2812
midolek
Kontaktovat uživatele:

#682 Příspěvek od midolek »

RiMr píše:
midolek píše:Naprosto souhlasím, pro naprostého začátečníka, kterým jsem i já je naprostá nezbytnost cvičit hodiny a hodiny na simulátoru. Na to jsem hold musel přijít až po radě RiMra, kterému touto cestou veřejně děkuji za vůbec první zalítání flotříka

No rádo se stalo :)
Simulátor vás hodně věcí nenaučí, ale i hodně věcí naučí, hlavně nezdřevěnět, když to éro najednou udělá co nečekáte a náhle je v pětimetrové výšce na zádech, šikmo k vám a ve sluníčku :)
Já protože mám ruce volšový, tak nebýt simulátoru, tak toho rozštípu mnohem víc :D

Svatá pravda, simulátor hlavně naučí podvědomě (víceméně) páčkovat jak v standartních situacích a tak i v krizovkách. Mě docela trvalo něž jsem při letu k sobě páčkoval správně. Teď se sice taky pletu ale o poznání méně často. Na Simulátor nedám dopustit-hlavně tím pak pro mě odpadá věčný shánění lepidla :)
CharlieCh

#683 Příspěvek od CharlieCh »

midolek píše:...hlavně tím pak pro mě odpadá věčný shánění lepidla :)

Svatá pravda. A navíc je to gamesa, která se dá hrát až do zblbnutí :D . Anebo vybití vysílačkových baterií. :D
CharlieCh

#684 Příspěvek od CharlieCh »

A teď technická otázka - nikde jsem tu nenašel info, zda regl AOXAN - AE25A umí odpojit motor při poklesu napětí baterie (nebo snížit výkon pohonu).

Mě se doposud nepodařilo vylítat lipolku tak, abych měl možnost to zjistit a to lítám cca 25 minut na pohodu na nano-techu 2200mAh a dobíjím cca 1600mAh.
Surgical

#685 Příspěvek od Surgical »

Tenhle fígl se snížením výkonu či odpojením pohonu fungoval s NiCd bateriemi a měkkými LiPolkami minulých generací. U moderních tvrdých LiPo baterek, to nefunguje správně, neb drží napětí až do posledního dechu a pokles vybíjecí křivky je velmi náhlý a regl nemusí zareagovat dostatečně rychle, aby zabránil podvybití a tím i poškození baterie (snížení její životnosti až do úplného odkráglování při opakovaných hokusech pokusech). Je bezpečnější (a osvědčené) lítat na čas a to ještě s rozumnou rezervou.....
CharlieCh

#686 Příspěvek od CharlieCh »

Jasně, tak to přesně dělám, já jen, co kdyby...díky CharlieCh
no_gold

#687 Příspěvek od no_gold »

Já tedy za sebe - Já měl v AXN od výroby Turnigy AE-20A a ( než jsem ho zničil) fungoval s odpojením motoru akorát. Odpojil baterku při cca 3,73 V na článek... než jsem přistál, baterka se trochu vzpamatovala a mohl jsem si pomoct s přiblížením motorem. Stejně jsem se v drtivě většině řídil spíš časem. Regulátor jsem nastavil dle RIMrova popisu pomocí programovací karty.
tony26

#688 Příspěvek od tony26 »

no_gold píše: Odpojil baterku při cca 3,73 V na článek...

3,73 V na clanek .. to je docela hodne .. to odpovida cca na 50% nabite baterce .. nebylo to mene?
Pajik_CZ

#689 Příspěvek od Pajik_CZ »

já odpojuju při cca 3,6V /čl. po lítání. Ono to totiž v zátěži klesne tak na 3,4V a do baterek dobíjim zhruba 90% kapacity
zase jen na zemi...
jag42

#690 Příspěvek od jag42 »

Pozor na špatně přilepený motor! Při katolickém letu na půl plynu vypochodoval motor (nechápu jak může tlačný motor takhle vyvádět). Ještě klika , že je vrtule na gumičce, jinak by to odfrézovalo ocas 8O . Přilepil jsem ho znovu a pořádně, držel jen na nekolika bodech lepidla !

Neúspěšný pokus o vložení obrázku :cry:

http://jag42.rajce.idnes.cz/AXN#DSCN7370.jpg
Tady to najdete, vložit se mi nedaří.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“