Pamilton píše:Ok, to si taky nemyslí, že mi ho mikroservo přetrhne, ale jde mi o to, jestli ta délka bude stálá, jestli na to nebude mít špatný vliv teplota a tak ..., jestli ten materiál nemá nějaký nevýhody, který jsou mi utajeny
Dyneema se jmenuje ta věc s vysokou pevností a minimální změnou průtažnosti.
(Koupíš to v těch rybářských verkách.)
Zvažuji koupi nového éra od rcf. Rozhoduji se mezi: Yak 55, SU29 (1m) a RS352. Bude v tom nějaký znatelný rozdíl, nebo se mám orientovat jen podle vzhledu? Díky.
Ahoj, mám dotaz ohledně zadní montáže motoru u yaka 55, pokud bych chtěl instalovat motor zadní montáží, je ta vykouslá část vyosená nebo bych to musel vyosit sám? díky
Když obrátíš motor u Yaka tak budeš muset upravit i tu maketovou překližku (černá). Zvětšit tu díru v té překližce. Vyosení budeš muset stejně při zalétávání upravovat i když je to je již předpřipravené.
Ahoj, četl jsem, že někdo tu černou motorovou přepážku dal na vruty. Do těla vlepil hmoždinky a pak to přišrouboval. Připadá mi to jako dobrý nápad, protože když jsem to přilepil a pak zlomil přepážku a vyměnil ji za novou, tak na té staré zustalo přilepené epp a vyosení už nebylo přesné, takhle bych ji jen odšrouboval a vyměnil v případě pádu. Co si o tom myslíte? Čtyři malé hmoždinky a vruty nejsou zas tak těžké..
Mam u Sbacha take drzen motor pres vruty a je to pohoda. Obzvlastne pri zacatcich a stelovani vyoseni. Pokud bych to prilepil, nechtel bych videt, jak tam smatram pinzetou a davam podlozky. Navic takhle muzu testovat i jine motory.
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jaký rozměr kol se Vám nejvíce osvědčil u yaka 55 (u modelů od RC-Factory). Dodaná kola mi přišla příliš malá, "zakopla" o každý kamínek. Navíc mi dnes jedno za letu upadlo a odpočívá někde v obilí . Díky
JirkaA píše:Větší kola jsou víc těžká... Nejjednodušší je s tímhle érem startovat z ruky a přistávat tamtéž, případně s tím decentně plesknout na zem z harrieru.
S Yakem mám za sebou cca 30 min létání. Předtím jsem létal jen se samokřídlem, takže se teprve učím se směrovkou. Rád bych se i naučil přistávat s podvozkem. Asi koupím kolečka s průměrem i 1cm vetším jež jsou ve stavebnici, to zas takový rozdíl na hmotnosti nebude - teď jsem cca na 478g.
Je to zbytečné.
Podvozek je tam celkem subtilně zakotvený a jak s tím budeš mlátit, tak to vyrveš. Startuji s tím z ruky a buď to zase zpátky tak z visu seberu, nebo to prostě na přistání pomalu položím. Stačí se připlazit trochu na plynu, podrovnat to a pomalu zavřít plyn.
Ty větší kolečka jsou jednak něco hmotnosti navíc a jednak to zvětší odpor a bude ti to v nožovém letu uhýbat.