Vydrž,pevnost Elipsoida evo?

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Mirek12 »

Nastavení co mám tedka křidélka nahoru +10mm, dolů - 5mm výškovka +- 7mm směrovka -+ 12mm
miglosch
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od miglosch »

Lidičky řešil jste někdo u Elipsoida Evolution flutter?? bohužel i při dodela malém rozjetí se mi rozflutrují celá křídla :? není to flutter křídýlek, ale opravdu celých křídel, což mě na celém tom modelu a jak lítá teda docela dost se*e...

zkusím vyměnit tu originál spojku za delší aby byla na celou možnou délku pouzder v křídle a ještě ji zkusím trochu ztlustit, protože ta originál spojka má v křídlech trochu vakl, tak doufám že se to dost zlepší...

jen by mě zajímalo, jestli někdy někdo řešil něco podobnýho. Tady v tom vlákně je video, a to co s Elipsoidem dělá tam, tak já si opravdu dovolit nemohu... :cry:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Abu »

Nejsm si jistej jestli tomu pomuzes tou spojkou (predpokladam ze na to shanis tu uhlikovou kulatinu??). Bojim se ze flutter celejch kridel bude spis problem male torzni tuhosti. Pokud to teda dela to, co jsme kdysi videl u Filipa 600 s konstrukcnim kridlem bez torzni skrine.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
miglosch
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od miglosch »

Jojo na to sháním tu kulatinu. Chci to zkusit alespoň co nejvíce eliminovat tím, že ta křídla budou mít co nejmenší vůli a možnost pohybu... jako éro lítá fajn, jen tu hranici flutteru bych si představoval trochu dále :roll:
Decca
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Decca »

...nechci do toho nějak brblat, flatrování sám teď řešim u svého prototypu, ale mam dojem, že za to téměř ve většině případů mohou křidélka, ale pokud máš vuli ve spojkách a ty křídla ti tam "vrklaj" tak by to mohlo bejt tim. Elipsoida jsem na živo neviděl, ale zdá se mi, že konstrukčně je pevnostně řešenej poměrně dostatečně, pro svuj učel. ...ale to jsou jen dojmy z fotek...
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od sharkcom »

jj. Ještě se mi na něm flatr nepovedl a to občas z termiky vyfičim celkem svižně. Hvízdá moc pěkně. otázka je co je to ,,svižně,, Hot liner to prostě není.
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Abu
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Abu »

Pokud hvizd, tak uz musis letet solidni rychlosti (na termickyho "papiraka"). Ten Filip ani hvizdat nezacal, zacal hned "drncet". Ale tam byly kridla opravdu hodne "gumova".
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
dvdmann

#23 Příspěvek od dvdmann »

Nechávám ho rozjet tak z 50-80 m kolmo dolů a pak dva přemety za sebou. Křídla propruží, ale drží :) . otázka jak dlouho :) flutter mi to nedělá nikde. Akorát poprvé mi upadla ta origo trubička na výškovce od táhla serva. Dal jsem tam klsickou páku od MP a teď to drží 8) Jinak hvízdá pěkně - na "papíráka"
Odpovědět

Zpět na „Větroně“