Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Ticcino

#781 Příspěvek od Ticcino »

Michal1PA píše:Beta 1400 z vrtulov 6*4 a z bat. lipol 2200 3s1p som nameral odber 19,2A.

No, to je reálné číslo. Originál vrtule je 5x4 a origo regl je 18A. Na to, že je zavřenej v trupu bez chlazení, je to tak akorát. Borku, ty jsi měnil regulátor?

Ty Michale lítáš s 6x4 vrtulí? Je to znát? Já osobně si zatím vystačím s původním vybavením, poněvadž se mi do toho nechce kuchat.
rafa242

#782 Příspěvek od rafa242 »

Čo som si všimol tak dosť veľa majitelov bety vrtulu menilo za 6x4. Ja tiež lietam s touto vrtuľou a určite je to cítiť pri lietaní. Beta má podstatne vyšší ťah (respektíve tlak :D) ako s pôvodnou vrtuľou a relatívne dobrú stúpavosť.
Michal1PA

#783 Příspěvek od Michal1PA »

Áno, je to ovela živšie a má to aj lepšiu stúpavost. Ale ja používam reg. 25A.
Martin104
Kontaktovat uživatele:

#784 Příspěvek od Martin104 »

Já mám na Betě také větší vrtulku APC 6x4 a létám se setovým regulátorem. Pravda je že se maličko hřeje,ale z bety se stává stíhačka :-)
http://martin104b.galerie.cz/
mkkk

#785 Příspěvek od mkkk »

Nevíte kde koupit betu? nějaký kamenný obchod. Cokoliv. na internetu již není. Díky
Bionic.George
Kontaktovat uživatele:

#786 Příspěvek od Bionic.George »

mkkk píše:Nevíte kde koupit betu? nějaký kamenný obchod. Cokoliv. na internetu již není. Díky

http://www.peckamodel.cz/produkt/1011_b ... hless.aspx
mkkk

#787 Příspěvek od mkkk »

Zapomněl jsem se zmínit, že mám zájem o kit. Ale i přesto díky
margol

Re: Termika

#788 Příspěvek od margol »

[quote="Borek"]Ahoj,

Tak jak vám lítá Beta v termice?

V termice lítá dobře. Jen se musí najít. Já jsem Betu během dvou minut skoro neviděl. S 1850 mAh baterkou jsem byl 70min v luftě. Pak už mě bolelo za krkem.
Borek
Kontaktovat uživatele:

#789 Příspěvek od Borek »

Ticcino píše:No, to je reálné číslo. Originál vrtule je 5x4 a origo regl je 18A. Na to, že je zavřenej v trupu bez chlazení, je to tak akorát. Borku, ty jsi měnil regulátor?

Ano, měnil -- původní regulátor mi nějak přestal fungovat.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#790 Příspěvek od Klubas »

Já regl neměnil a bez problémů lítám s APC 6x4. Z Bety se stal drak :D Regl i baterka hřejí ale pořád je to v mezích. Koupil jsem tu co na ní tady někdo dával odkaz a musel jesm ji zbrousit zevnitř aby "seděla". Podložky jsem tam žádné nelepil, dávají se tam v případě menší hřídele.
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Michal1PA

#791 Příspěvek od Michal1PA »

Ked lietadlo letí, motor nemá taký velký odber prúdu ako ked je motor ukotvený na pevno. Kit Beta 1400 na Slovensku majú v Tatramodel žilina.
Borek
Kontaktovat uživatele:

#792 Příspěvek od Borek »

Ticcino píše:Borek: Ty Hextroniky se dají sehnat i tady. Buďto Aukro nebo i jakýsi webshop jsem našel. Ceny samozřejmě o 100% vyšší než v Číně, ale stále to bylo levnější než značková serva. Kvůli směrovce na Betě bych to fakt asi neřešil. Taktéž lítám bez směrovky.

No já bych chtěl obnovit směrovku k tomu, abych snáz točil mírné zatáčky bez podstatné ztráty výšky; plus nějaká ta akrobacie.

Kameru na Betu jsem dával taky. Nebyl to vůbec problém i s původní vrtulí. Ale já mám lehoučkou z HobbyKingu (někde tady v diskusi jsem dával fotky myslím). Pokud bys měl nárůst váhy nějak zásadní, můžeš dát menší baterku, pokud ji máš.

No mně Beta s GoPro HD lítá docela citelně hůř než bez ní. Nastoupat do pořádné výšky je docela problém. Baterku menší nemám a ani mi to nepřijde jako moc přitažlivé řešení -- akorát zkrátím už bez tak docela krátké létání.

Vyvažovačku si určitě pořiď. Alespoň tu obyčejnou, za 50Kč.
http://www.modelarina.cz/vyvazovacka-vrtule-p-1177.html
Není moc dobré ji dávat mezi prsty, ale lepší jsou magnety třeba.
Nástroj na úpravu průměrů to určitě chce. Hlavně ať ti vrtule sedí na hřídeli tak jak má.

Nástroj na úpravu průměrů --> pilník :-) Tak jsem nasazoval stávající vrtuli (tu původní se mi podařilo při pádu zlomit, jsem talent). Každopádně vyvažovačka za 50 Kč není tak moc, to si koupit můžu... třeba přijdu i na to, jak se to vlastně používá.

Ad zlomený páky: Lítám normálně, ale materiál těch pák je mizernej. Ono se to neulomilo celý, ale jen v tom konečku, kde je přichycený táhlo od serva. (mluvím o pákách co jsou přilepené k ovládacím plochám. Nikoliv o pákách serv)

Já ti rozumím, co myslíš, nicméně přes docela hrubé zacházení mi zatím vydržely. Možná je to jen štěstí hlupáka :-)
Borek
Kontaktovat uživatele:

Re: Termika

#793 Příspěvek od Borek »

margol píše:V termice lítá dobře. Jen se musí najít. Já jsem Betu během dvou minut skoro neviděl. S 1850 mAh baterkou jsem byl 70min v luftě. Pak už mě bolelo za krkem.

Závist. 8O
MartasB

#794 Příspěvek od MartasB »

Mám dotaz na lidi co s betou trochu víc divočí. Minulý týden jsem by na letišti, nad kopcel blížila bouřka a ještě jsem neměl vylítanou jednu baterku. Nechtělo se mi utíkat z letiště s plnou baterkou, tak jsem dal plný plyn a 10 minut s tim krapátek víc blbnul. Když pominu to, že jsem přistál bez kabinky, kdo ví kde jí je konec, tak jsem měl i pár přemetů na negativní přetížení. Vysledek je, že mi začaly praskat z vrchní strany křídla hned za křidéklama.
Mno slepil jsem to, a přes celé křídlo jsem nalepil skelnou pásku jak z vrchu tak zespodu těsně před pantem křidélek. Je to rozumný nápad? nebo je tam nějaký skrytý problém o kterém nevím?
A to tam mám originální vrtuli. K čemu je dobré, že je s větší vrtulí údajně z bety stíhačka když nevydrží ani tu originální při asi z mé strabny neuváženém blbnutí?
kesi
Kontaktovat uživatele:

#795 Příspěvek od kesi »

To je možné, Beta na to není prostě stavěná. Mě zatím křídla nezlobí a to ji taky nešetřím, originální regl pěkně topí. Do křídla můžeš zaříznout třebas uhlíkový pásek.
Naposledy upravil(a) kesi dne pon 06.06.2011 21:40, celkem upraveno 1 x.
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“