T-rex 450 Pro - zkušenosti II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Kra

#961 Příspěvek od Kra »

Jeste by me zajimalo .. pac budu muset dokupovat baterky .. pouzivate nekdo baterky treba kolem delky 145mm? Momentalne tam mam Zippy dlouhe 137mm a uz to mi prijde desne moc .. abych ty delsi nemusel nejak moc extra vyvazovat :roll:

A kolik C pouzivate? Je jasny ze neco jineho je treba na 3D akrobacii a neco jineho pro zacatecnika, ale abych aspon ramcove vedel jestli se mam pohybovat kolem 20, 30 nebo 40C.

Diky.

T-Rex 450 Pro || Dx7 (mod 1)
irto

#962 Příspěvek od irto »

Kra píše:Jeste by me zajimalo .. pac budu muset dokupovat baterky .. pouzivate nekdo baterky treba kolem delky 145mm? Momentalne tam mam Zippy dlouhe 137mm a uz to mi prijde desne moc .. abych ty delsi nemusel nejak moc extra vyvazovat :roll:

A kolik C pouzivate? Je jasny ze neco jineho je treba na 3D akrobacii a neco jineho pro zacatecnika, ale abych aspon ramcove vedel jestli se mam pohybovat kolem 20, 30 nebo 40C.

Diky.

Baterky 2.2 Ah jejich delka, vaha je to idealni. Osobně bych doporučil minimálně 30C Letani cca 5-6 minut ze začatku pokud jen vis tak to vydrži i déle.

jo poleti to i s 20c ale ...

A křiž hoď do koše je opravdu na nic.
Logo 600| AcroMaster Pro| Extra 300 EXP V2
FUTABA FX-30
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#963 Příspěvek od JirkaA »

RomanAll píše:
JirkaA píše:ne, futaby mají na nastavení failsafe položku v menu.

BTW skromná otázka, jak můžete lítat něco tak rizikovýho jako jsou vrtulníky neposkvrněni vědomostí o nastavení failsafe? Co takhle pohled do manuálu?

nelitame :wink: failsafe mam nasteveno na motor od zacatku,
akorat kdyz si vzpominam jak jsem to hledal a ptal se abych mel
jistotu, ze to mam spravne, prece jenom jsem vse resil od piky skoro
sam jen ctenim, pote radsi nekolikrat venku odskousel, ale
spis me nadchlo, ze to jde takhle, pro me logicteji a pro uplnyho
zacatecnika jednoduseji :wink:
navod je dobra vec, ale dost casto nedovoli pochopit, dovoli udelat. :D

Nejsem si jist jestli jsi to správně pochopil. U některých systémů (spektrum..) se nastavuje failsafe při párování. U Futaby ne, tam máš nastavení failsafe v menu vysílače, když k němu připáruješ jiný RX, přenese se do něj nastavení failsafe tak jak je uloženo u konkrétního modelu v paměti TX.
OK2WY
RomanAll

#964 Příspěvek od RomanAll »

jj diky, tak jsem to pochopil :wink:
proto ta otazka nazacatku, spektrum jsem nemel
a jediny zpusob jsem znal z futaby, jen jsem si rikal, ze mozna
existuje i jinej a chtel si rozsirit znalosti, bohuzel univerzalni neni,
tak zatim znam jak to je u futaby a spektra :wink:
T-Rex 450 Pro
Futaba T8FG
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#965 Příspěvek od gamer007 »

Dotaz na majitele Roxxy reglu. Jde nějak nastavit pomalý rozběh jen pomocí TX? At nastavim govik nebo bez, pořád se mi zdá rozběh moc rychlej. Díky
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Georg9

#966 Příspěvek od Georg9 »

gamer007 píše:Dotaz na majitele Roxxy reglu. Jde nějak nastavit pomalý rozběh jen pomocí TX? At nastavim govik nebo bez, pořád se mi zdá rozběh moc rychlej. Díky

V manuálu je ze lze jem 5 parametrů(bez programatoru): typčlánku, směr otáčení, (brzda, govik, vzad), typ modelu(let,vrtas), model (auto, lod)
Vladimir7
Kontaktovat uživatele:

#967 Příspěvek od Vladimir7 »

gamer007 píše:Dotaz na majitele Roxxy reglu. Jde nějak nastavit pomalý rozběh jen pomocí TX? At nastavim govik nebo bez, pořád se mi zdá rozběh moc rychlej. Díky

Pokud to nastavuješ podle českého manuálu, tak bacha je špatně přeloženej. Jde o tu skupinu třech parametrů tam kde je govík, mají obráceně zapnuto a vypnuto.
Jinak rozběh funguje naprosto vhodě pouze s nastavením bez programátoru.
Walkera 4G6 - BeastXTrex 250se - BeastXRicco SE - BeastXTrex 450 Pro - MiniVBarLogo 500se - VBar
DaveLister

#968 Příspěvek od DaveLister »

Si ten programator od nekoho z tveho okoli puc a napipej si to.
Staci jednou, a mas to naporad.
Ja bych ti ho klidne pujcil, ale mel bys to trochu dal. :wink:
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#969 Příspěvek od gamer007 »

Právě že ho nikdo v okolí nejspíš nemá. Takže je to fakt v návodu obráceně? Mám v návodu u Gov první zapnuto a druhý vypnuto. A co ty další 4 parametry, ty jsou v návodu dobře?

Edit: No jo, je to tak. CZ překlad je špatně. Rozběh už je pomalej a govík jdu vyzkoušet...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Relax

#970 Příspěvek od Relax »

Dneska na Sobínce od půl sedmý 14 baterek, první lopingy a kotouly popředu, lítání už je celkem radost :-) Dokonce mi přijde že je to snazší než číst polohu Trexe v simu, to co mi dělá problémy tam jde v reálu trochu líp. Zkusil jsem ty Hyperiony bez dovážení ocasu, a byl to zbytečnej humbuk. Letí to prostě stejně i bez dovážení na tom stabilizátoru.

Akorát hodně foukalo, zatím nejvíc co jsem byl ve vzduchu. Rukáv na stožáru měl k horizovtále pár centimetrů, do toho nárazy a na 450 to bylo docela náročný. Při dopředným letu mě to občas poslalo do vlnovky metr nehoru dolů, poprvý jsem se pěkně leknul :-) Ale visení se i v tom fukýři dá udržet na pětníku na všech osách, nejnáročnější je levobokem po větru. Musím si víc dávat bacha na prosednutí při vyklesávání, občas to těsně nad zemí podcením, dám tam jemnej kontakt a chce to tahat dřív a trochu víc. Předpokládal jsem že tam zafunguje něco jako tlakovej potštář, ale je to asi nesmysl :-)

Opět jsem si vyslechl radu jít do 500, s tím jak mi to zatím lítá bych 500 zvládnul taky a větší strojek vydrží horší povětrnostní podmínky. Dokud nezjistím jak moc mě heli bude bavit ve variantě bez 3D, zůstávám u mrňouse kterej na to bohatě stačí. Taky 500 by byla sakra větší investice, navíc baterky nepoužitelný v jiných modelech co mám. Uvidím jak se to vyvine.
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
kure87
Kontaktovat uživatele:

#971 Příspěvek od kure87 »

Tak nešluy by do 500ky spojit dvě baterky co máš do 450tky do série a máš po problému?? Já s to takhle chystám řešit.
Relax

#972 Příspěvek od Relax »

Možná by to nějak spojit šlo, ale co jsem viděl, 500 má specifickou velikost šestičlánku. Dvoják ze 450 by byl buď tlustej anebo dlouhej jako čabajka. To už je to lepší udělat optimálně a dostat pod kabinku, než nějaký provizorium.

Primární cíl byl tu heli zvládnout uřídit, nechtěl jsem se smířit s tím že je mi 48 a heli už nikdy lítat nebudu. To je jaksi radostně splněno, teď se uvidí co dál. Dokud nezalítám s Trexem to co s letadlem bude to velká zábava tak na rok dva. Umět totéž s dvakrát tak velkou a drahou mašinou má jedinou výhodu - můžu letět dál od sebe aniž bych špatně četl polohu. Já si zatím vůbec nejsem jistej že do 500 půjdu, na to mý poletování a trochu akrobacie je to skoro škoda. Na polomaketu by to byla lepší velikost, jenomže to chce pečlivě uvážit. Před lety jsem vypiplal 4kg Kingtigera, práce jak na kostele a dneska vyjede dvakrát ob jeden dva tři roky ..... Na 450 je polomaketa trochu pitoreskní záležitost.
Relax

#973 Příspěvek od Relax »

Ráno jsem vyrazil na další lajnu baterek a druhej let jsem to mohl mít zakufrovaný pod drn. Důvod ??? Odešlo znova ložisko v unašeči !!!!!!! Dvakrát to zabimbalo sem tam, sice jsem zbystřil pozornost a začal klesat ale pak to šlo ráz na ráz. Gyro se to snaží asi rovnávat, takže i když to chci šetřit a jenom nechat vyklesat, kymácí se to ve větru sem tam a tím se smykátko zadře ještě rychlejš. Takže pirueta možná ještě lepší jak u toho krchova a byl jsem strašně rád že to řeším na Sobínce a ne někde na parkovišti nebo v parku .......... Samozřejmě s sebou nářadí, ale ložiska v šupleti doma .... tak jsem to obrátil domů.

34 letů je lepší skóre na to ložisko než 16 jako napoprvé......... mořná to ale bylo to druhý původní, nemám označeno. Asi sjedu pro Tobexy a vyměním je obě.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#974 Příspěvek od OPR »

Relax píše:....... Asi sjedu pro Tobexy a vyměním je obě.

To už jsi měl udělat dávno ...... a ...... pokud zjistíš někde na něčem závadu a ta věc je "do páru" ....... je dobré měnit oboje za nové. Nikdy nic neměn jen tak že jedno se "opraví" a to druhý jedobrý - dyť to drží a je to v pohodě. Neni. :cry:
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#975 Příspěvek od koulinek »

Nedostalo se ti tam při montáži před prvním letem něco loctite? Se mi nezdá že by ty ložiska odešly tak rychle.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“