Letadlo s kamerou

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
Raptor52

#31 Příspěvek od Raptor52 »

Tento vychází váhově nejlépe: http://www.gpscentrum.cz/index.php?page ... tab=1&ref=
jsou i levnější typy,ale vzhledem k celkové ceně modelu pro FPV je to už minimální investice.
svalent

#32 Příspěvek od svalent »

len pre porovnanie-nieco podobne pouzivam v aute uz cca 2 roky,
vie SMS aj GPRS , vaha samostatneho zariadenia do 30g....

http://www.dealextreme.com/p/v250-ultra-mini-real-time-gsm-gprs-gps-tracker-900-1800mhz-34844
jackboy
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od jackboy »

Jameson
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Jameson »

jackboy: Henta potvora je príšerne ťažká. Je to kópia Skywalkeru z EPP, avšak plne osadený Skywalker váži cca toľko, ako táto opacha bez akejkoľvek výbavy. Číňania sa ešte nenaučili laminovať :-(
jackboy
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od jackboy »

no nic tak ten Big Brother ma to super stabilitu ,vysoku nosnost s miesta kopec na techniku :wink:
zelenáč
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od zelenáč »

Můžeš použít i EasyGlider Pro, lítám s ním i za větru s dováženám 260g.
http://www.jino.cz/easy-glider-pro-elektro-mpx-277.html
Trochu ho přemotoruj, namixuj křidýlka s vejškovkou jako klapky a můžeš letět.

Nebo by mohl bejt dobrej FunCub.
http://www.jino.cz/funcub-mpx-4523.html
když zvládne s plovákama start z vody, tak 300g uveze určitě.
Nic neumím, ale pořád se v něčem šťourám...
elektrik

#37 Příspěvek od elektrik »

Pořídil jsem nakonec po úvaze Radian Pro. Na youtube je to myslím nejfregventovaněji osazované rc letadlo kamerou, což by mělo vypovídat o jejich kvalitě a vhodnosti.

Jen mě stále trápí kam usadit kameru. Drtivá většina jí usazuje nad profil křídla, takže je vidět kus čumáku v záběru. Uvažuji o opaku, tedy dolů, pod křídlo a sestrojit si nějaký lehký, vyskakovací podvozek, nebo jen ochranné lyžinky (před startem natáhnout na pružinkový mechanizmus a při přistání jen mikroservem odjistit). Nejsem si jistý, jak by to dopadlo na křídle pak s ovladatelností modelu...

Máte někdo nějaký tip?
Katana MX, Click 3, Toro 900, Scimitar, TBS Discovery, DX9
Flieger

#38 Příspěvek od Flieger »

EasyStar sice není moc pohledné letadlo, ale dá se skvěle využívat pro různé experimenty - mimo jiné může být nosičem pro FPV kamery:
http://www.youtube.com/watch?v=3psuRU8HaQE
Nezkoušel ale někdo experimentovat s obyčejnou mini DV kamerkou MD80 s rozlišením 720x480 ?
http://www.youtube.com/watch?v=xxeYvC67esA :-)
Docela mě tato aplikace láká, EasyStara mám, ale nevím detaily, jak nejlépe kameru upevnit, jak pak vyvážit model atd.
Dík za info.
mirdab
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od mirdab »

elektrik píše:Pořídil jsem nakonec po úvaze Radian Pro. Na youtube je to myslím nejfregventovaněji osazované rc letadlo kamerou, což by mělo vypovídat o jejich kvalitě a vhodnosti.

Jen mě stále trápí kam usadit kameru. Drtivá většina jí usazuje nad profil křídla, takže je vidět kus čumáku v záběru. Uvažuji o opaku, tedy dolů, pod křídlo a sestrojit si nějaký lehký, vyskakovací podvozek, nebo jen ochranné lyžinky (před startem natáhnout na pružinkový mechanizmus a při přistání jen mikroservem odjistit). Nejsem si jistý, jak by to dopadlo na křídle pak s ovladatelností modelu...

Máte někdo nějaký tip?

Létám s kamerkou (HD Contour) na Easy Glider Pro a mám ji nahoře v těžišti mírně otočenou do strany,tím vyloučím vrtuli ze středu záběru a naprostá spokojenost.
Některé věci na světě fungují jen proto, že mají svá tajemství
Flieger

#40 Příspěvek od Flieger »

Nakonec jsem nasadil mini DV MD80 do EasyStara, ale ten měl co dělat, aby vůbec vzlétnul :(
Kamera váží 50, lože a držák mají cca 40g, takže 90g. Musel jsem odebrat dovážení, 100g baterka byla OK, ale 130g Li-Pol už byla těžká, takže start se konal s hodně přitaženou výškovkou.
Obrázek
a takto jsem nakonec kameroval :)
Obrázek
(celé video je dlouhé cca 10 minut)
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Jameson »

Flieger: Môj EasyStar váži dačo okolo 1,5kg. A lieta. Ale, samozrejme, ak tam máš originálny jednosmerný motor, tak klobúk dolu, že si to dostal do vzduchu - upgrade na striedavý pohon je v takomto prípade základnou nutnosťou...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Flieger

#42 Příspěvek od Flieger »

Nene, mého EasyStara jsem už při stavbě vybavil AC motorem Ray 2835/16 (baterie LiPol 2S 2200 nebo 3S 1600) - vrtule 6/5,5.
Myslel jsem ale, že to bude živější.
PS: Někde na Youtube předvádějí 600W verzi - to je jiné kafe 8O
elektrik

#43 Příspěvek od elektrik »

To nevypadá špatně :)
Katana MX, Click 3, Toro 900, Scimitar, TBS Discovery, DX9
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“