Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
peca001

#676 Příspěvek od peca001 »

Borek píše:
peca001 píše:http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9042

Tuhle mám a bez problémů. Ale dneska bych si pořídil T9x s přijímačovou Li-Polkou. Přece jen nabíjení těch tužkovek mě zas tak nebaví.

BTW, proč vlastně chceš mode 2?

mode 2 je na leve strane "plyn" pokud se nepletu - to mi vyhovuje
Přemýšlel jsem, že k tomu koupím NiMh sadu a pokud by se nevešla do vysílače, nalepil bych jí sucháčem na záda Tx
Mrkvak

#677 Příspěvek od Mrkvak »

Mimochodem, netuší někdo jak má nebo nemá pípat setový regulátor/přijímač při připojení k baterce? V návodu nic není. Pípne mi dvakrát krátce a pak rychle po sobě nižší a vyšší tón. Všechno vypadá funkčně ale nevím jestli tím neindikuje třeba možnost výskytu nějakých problémů. Díky za info
Martin104
Kontaktovat uživatele:

#678 Příspěvek od Martin104 »

Přesně jak píšeš. Pípá mš to uplně stejně :lol:
http://martin104b.galerie.cz/
ptacud

#679 Příspěvek od ptacud »

pro PECA001

vybavení máš vybrané dobrý, já to mám prakticky stejné. Jen mám vysílačku Turnigy T9x s osmikanálovým přijímačem a koupil jsem si do ní li-polku do vysílačky.

Jednu věc ke zdroji, počítej s tím, že tam nebude evropský kabel, takže budeš muset dokoupit nebo sehnat z nějakého rádia např.

Já jsem si kupoval pouze letadlo s motorem v Hradci Králové:
www.modelarina.cz/salesroom.html
a serva s regulátorem jsem bral taktéž v HK.

Dej si jen pozor, protože Beta není k sehnání !!! Jen jeko komplet s tím Cadetem 4. Takže jestli budeš objednávat přez net, tak si zavolej a zjisti jestli ji vůbec mají!!!
Já jsem si byl pro Betu v pondělí a měli ji až v pátým obchodě s tím, že mají ještě jednu. A prej budou až začátkem prázdnin. Takže pozor na to.
Na nic nečekej!!!
Čau Roman
peca001

#680 Příspěvek od peca001 »

ptacud píše:pro PECA001

vybavení máš vybrané dobrý, já to mám prakticky stejné. Jen mám vysílačku Turnigy T9x s osmikanálovým přijímačem a koupil jsem si do ní li-polku do vysílačky.

Jednu věc ke zdroji, počítej s tím, že tam nebude evropský kabel, takže budeš muset dokoupit nebo sehnat z nějakého rádia např.

Já jsem si kupoval pouze letadlo s motorem v Hradci Králové:
www.modelarina.cz/salesroom.html
a serva s regulátorem jsem bral taktéž v HK.

Dej si jen pozor, protože Beta není k sehnání !!! Jen jeko komplet s tím Cadetem 4. Takže jestli budeš objednávat přez net, tak si zavolej a zjisti jestli ji vůbec mají!!!
Já jsem si byl pro Betu v pondělí a měli ji až v pátým obchodě s tím, že mají ještě jednu. A prej budou až začátkem prázdnin. Takže pozor na to.
Na nic nečekej!!!
Čau Roman

Jasan s kabelem počítám, ale díky za postřeh...bude zdroj stačit když má jen 5A - jestli je dost tvrdý....

A vysílačku máš tuhle? http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=8992

nechci do toho moc investovat, nevim jestli mě to chytne nebo zůstanu jen u Bety. Tak snad je 6kanál dobrej pro začátek...

Model by u nás v Pardubicích měl být na skladě - asi tedy nebudu čekat :)
ptacud

#681 Příspěvek od ptacud »

Pro Pecu

Ahoj odkud seš?

Vysílačku mám přesně tuhle jak uvádíš a je super. A kdyby náhodou Tě to nechytlo tak si myslím, že by se ti líp prodávala, protože je fakt dobrá.
A jak jsem psal zavolej a jeď jí koupit. Nečekej!!!
Zatím
chrpos

#682 Příspěvek od chrpos »

Ahoj kluci ta turnigy vypada super a ta cena tedy jestli jsem pochopil 54 dolaru dobre je jeste lepsi!!!urcite bych do ni sel ovsem nevim jak se to obednava!ohli by jste mi poradit jak na to?ja jsem totiz rad kdyz si obednam u stanku parek diky petr
ptacud

#683 Příspěvek od ptacud »

Pro CHROPOS

http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=31387

přečíst a dozvíš se.
peca001

#684 Příspěvek od peca001 »

ptacud píše:Pro Pecu

Ahoj odkud seš?

Vysílačku mám přesně tuhle jak uvádíš a je super. A kdyby náhodou Tě to nechytlo tak si myslím, že by se ti líp prodávala, protože je fakt dobrá.
A jak jsem psal zavolej a jeď jí koupit. Nečekej!!!
Zatím

Ty jsi ze Starých Ždánic?:) to je za rohem.....já jsem ze Srchu.
Zitra jedu pro betu v ARF a pak objednám T9x, 3x baterie 2200mAh, Accucell 6, zdroj mam doma z PC, a pak ještě sháním baterii do vysílače...na HK jsem sice našel, ale zrovna ji nemaj skladem a čekat se mi nechce - občas to prý trvá než ji zase naskladněj.

Takže pokud bych našel jinou LiPo ne přímo určenou do vysílače, ale měla by stejné rozměry tak je to OK?

Díky
ptacud

Pomoc se složením BETY

#685 Příspěvek od ptacud »

Kluci potřebuju poradit jak na Betu.

Mám Betu kit, takže pouze s motorem. Všechny ostatní věci mám z HK.

Dneska jsem se odvážil, že dám Betu dohromady.
Potřbuju několik rad.
1. kabely k servům které přijdou na křídla jsou krátké co s tím, nastavit (přiletovat a smršťovačku), a nebo koupit prodloužení? U toho prodloužení si nejsem jist jak bych ho umístil do křídla.
2. dále regulátor ten je zakončenej pouze kabelama, takže asi přiletovat koncovku XT60 pro baterku. A jak s připojením na motor taky přiletovat nebo nějaké koncovky?
3. táhla vedoucí na ocas, nezdá se někomu, že jdou ztuha? Nebo to ty serva v pohodě utahnou? Napadlo mě stříknout trošku WDčka.
4. jak připevnit serva? Vteřiňák nebo lepidlo z tavné pistole?

To je zatím vše, uvítám jakoukoliv radu jak k těmto čtyřem bodům, ale cokoli dalšího pro stavbu.
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#686 Příspěvek od Bumpy_SK »

peca001 píše:Takže pokud bych našel jinou LiPo ne přímo určenou do vysílače, ale měla by stejné rozměry tak je to OK?

Pre TX batt. sa vacsinou pouzivaju baterie s nizkym samovybijanim. Ak momentalne na HK nemaju, tak mozes:
1.) kupit na ebay/aukro
2.) NiMH/NiCd pack z napr. tohoto alebo zo Sanyo eneloop si spravit (prispajkovat) pack

1. kabely k servům které přijdou na křídla jsou krátké co s tím

ako hovoris bud nadstavit alebo predlzovacka - ak sa ti nechce kupovat predlzovacku tak staci dobre priletovat (pripadne si hod ked budes objednavat z HK predlzovacky)

2. dále regulátor ten je zakončenej pouze kabelama

ano, na tie 2 kable daj napr. ten XT60 (nezabudni zachovat polaritu) a na motor bud tie konektory, alebo prispajkovat (ja by som radsej prispajkoval), nezabudni si skontrolovat ci sa motor dobre toci

4. jak připevnit serva?

tavne lepidlo je OK, vterinak som neskusal
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#687 Příspěvek od Bartn »

Můj názor:
1)kabely prodloužit letováním + smršťovačku
2)naletovat konektory-jednoduchá možnost demontáže
3)pokus se promáznout bovdeny,pokud se to nezlepší najít jiné řešení
4)lepidlo z tavné pistole-na př.pomocí lihu jde uvolnit
Pajik_CZ

#688 Příspěvek od Pajik_CZ »

peca001 píše:... a pak ještě sháním baterii do vysílače...na HK jsem sice našel, ale zrovna ji nemaj skladem a čekat se mi nechce - občas to prý trvá než ji zase naskladněj.

Takže pokud bych našel jinou LiPo ne přímo určenou do vysílače, ale měla by stejné rozměry tak je to OK?

Díky

Já používám do T9x tuhle baterku
http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ ... S-3C-8C-Tx

padne tam jak ulitá, na výšku dokonce hrká :)
zase jen na zemi...
chrpos

#689 Příspěvek od chrpos »

Ptacud diky moc
ptacud

#690 Příspěvek od ptacud »

Pro PECU

já bych asi zatím koupil tu vysílačku, dokud jí mají skladem. A tu baterku já mám:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=7346

ale koukal jsem, že jí nemaj a že nemaj ani nic jiného. Zatím lítej na normální baterky a až bude tak doobjednáš, nebo já budu taky přez kamoše něco objednávat a nebudu na to spěchat. Takže kdyby jsi chtěl tak ti jí tam přihodím a až bude tak bude. Záleží na tobě není problém se domluvit.

Čus Roman
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“