Dualsky XM3530/12
Dualsky XM3530/12
Zdravím,
nastal mi s tímto motorem následují problém. Používám jej s 8 čl. NiMH - GP 2000, reg. MGM Compro Easy 25 a vrtule APC 9x6SF. Příkon měřený Watts Up ukazoval cca 201 W proud cca 19 A. Motor fungoval několik měsíců bez problémů, až najednou dnes po zapnutí regulátoru vůbec není slyšet pípání, na reg. pouze bliká dioda ve správném režimu a motor se roztočí, ale s jiným zvukem než dříve a na menší výkon. Takže mám tyto dotazy,
1) co vlastně má pípat, regulátor nebo motor
2) příčina změny zvuku a poklesu výkonu
3) problém může v motoru nebo v regulátoru
Jinak motor není nijak na pohled poškozen po přetížení...
Díky moc všem za rady
nastal mi s tímto motorem následují problém. Používám jej s 8 čl. NiMH - GP 2000, reg. MGM Compro Easy 25 a vrtule APC 9x6SF. Příkon měřený Watts Up ukazoval cca 201 W proud cca 19 A. Motor fungoval několik měsíců bez problémů, až najednou dnes po zapnutí regulátoru vůbec není slyšet pípání, na reg. pouze bliká dioda ve správném režimu a motor se roztočí, ale s jiným zvukem než dříve a na menší výkon. Takže mám tyto dotazy,
1) co vlastně má pípat, regulátor nebo motor
2) příčina změny zvuku a poklesu výkonu
3) problém může v motoru nebo v regulátoru
Jinak motor není nijak na pohled poškozen po přetížení...
Díky moc všem za rady
Motor mám jen krátce, ale aspoň pár postřehů:
- pípá mi také, ale to podle mého skromného vědění způsobuje regulátor (motor jsou jen vodiče, jak by mohly samy pípat
- samo, že zvuk ale vydává motor, který zde funguje jako malý reproduktor )
- podle toho co píšeš by jsi ho měl mít akurát zatížený používáš i doporučenou vrtuli pokud se nepletu
- já bych problém hledal v regulátoru nebo baterkách
- pípá mi také, ale to podle mého skromného vědění způsobuje regulátor (motor jsou jen vodiče, jak by mohly samy pípat
- podle toho co píšeš by jsi ho měl mít akurát zatížený používáš i doporučenou vrtuli pokud se nepletu
- já bych problém hledal v regulátoru nebo baterkách
Toro 300 (TELINK), Mustang P51-D (ŠAD model), Blade MCX, MiniQuadcopter (3D tisk) s KK2.1
Díky všem, vinutí při nejbližší příležitosti proměřím... Jinak po brnknutí do vrtule motor se točí, ale je možná pravda, že nepatrněji "drhne".. Dá se to ložisko případně nějak snadno vyměnit? S tím pípáním je to divné, mohlo by to tedy dělat taky to ložisko? Kdo tento motor používáte, s jakou vrtulí a bateriemi?
Díky
Díky
Takže jsem proměřil vinutí a žádnou závadu jsem neobjevil... O přetížení motoru asi nejde, jako jediný problém může tedy být to ložisko... Díval sem se na ceny a stojí cca 200 Kč, takže docela drahý... Jinak neprovozujete někdo tento motor na 10 článek NiXX? Jde mi o to, zda se vyplatí si ho pořídit, zda by byl výkon vyšší než u 8čl...
Díky
Díky
Takže nové poznatky. Motor byl testován u dovozce s jiným typem regulátoru a tam motor běžel v pořádku i pípal.. Když jsem to testnul následně doma, tak opět nepípal a běžel i na nižší výkon (cca 150W). Zdá se tedy problém v regulátoru. Chci se tedy zeptat, jaké používáte s motory Dualsky regulátory a jaké tam máte časování?
Díky všem
Díky všem
drol píše:Takže nové poznatky. Motor byl testován u dovozce s jiným typem regulátoru a tam motor běžel v pořádku i pípal.. Když jsem to testnul následně doma, tak opět nepípal a běžel i na nižší výkon (cca 150W). Zdá se tedy problém v regulátoru. Chci se tedy zeptat, jaké používáte s motory Dualsky regulátory a jaké tam máte časování?
Díky všem
Už jsem Ti to psal, že problém nebude v motoru, regulátor mám také dualsky 30A, ale zkus i ty baterky.
Toro 300 (TELINK), Mustang P51-D (ŠAD model), Blade MCX, MiniQuadcopter (3D tisk) s KK2.1
Zkoušel jsem různé baterky a výsledek stejný... Bohužel nemám možnost jak vyzkoušet regulátor s jiným motorem.... Zítra zkusím zavolat do Mgm Compro a uvidím co mi řeknou... Zkusil jsem si na regulátoru nastavit firemní nastavení, zda se nějak sám nerozhodil, ale výsledek stejný... Rád bych ještě zkusil jiné časování, ale nevím kolik u tohoto motoru můžu zkusit, abych neoddělal motor nebo regulátor úplně...
Používáte někdo jiné typy reglů než dualsky? Kolik ty dualsky regly utáhnou serv (HS-55) při 8čl (případně při 3lipol), aby se nepřetížil BEC?