Také se řadím do fronty "gratulantů", jestli tě to alespoň trošku uklidní, tak já bych to asi rozsekal mnohem dřív. A teď se na mě nenaštvi prosím, ale jak napsal admin, že ho můžeš prodat jako puzzle, nasmál jsem se jak sviňa...
Tak, nechť je mu země lehká, pořídíš si nového FunJeta?
Jasne, ze si poridim noveho Funjeta, je to
nejlepsi letadlo, co jsem mel. Takovej dric,
co vydrzi skoro vsechno a pritom naprosto
jednoduchej. A prulety v metrove vysce naplno
si taky neodpustim, ale budu opatrnejsi Zbyl mi z neho aspon motor, vse ostatni
bylo zmixovany do salatu!
Také se připojuji ke gratulaci se soustrastí. Sice mám jen toho Funjeta "obyč", né toho ultra, ale jak píše scarabeus, taky sem neměl to štěstí a musel jsem opravovat, když mě v levé zatáčce vylítla hřídel z motoru a šel nepochopitelně k zemi asi tak z 10 metrů.
cau lidi,
tak jsem take poridil funjet ultra. chci do nej osadit megu 16/15/3 s 4,7x4,7 a budu litat na 3s, pak na 4s (nechal jsem se od kolegy inspirovat)
procet sem cely tema a rad bych si uprsnil vyoseni motoru v teto konfiguraci. Nahoru nebo dolu?
diky
Ultra nema ty blby nadrze na krajich kridel a je to uplne jiny material. Kdyz rozstipes obyc Funjeta, pena se zcukne do sebe a hodne blbe se to narovnava. Pokud to je sezvejkly prilis, mas smulu.
Funjet Ultra ma takovy material, ktery jednoduse rupne a nedeformuje se, tudiz staci sekundak/Purex/Uhupor a litas mnohem jednodusseji dal.
Pokud se rozhodujes, nema vubec smysl uvazovat o "obyc" Funjetovi, ale jit rovnou do verze Ultra.
Obyčejný Funjet je prý i lehčí a hodnější, tedy vhodnější
pro začátečníky. Motor mám taky úplně v ose a je to
ok. Mám motor 3660 kV na 4S a je to raketa! Ale myslím,
že Max má motor 2700 kV na 6S! Je to moje
nejoblíbenější letadlo, absolutně jednoduchý a kopec
zábavy!
Píšete, že Funjet (normálny) je lepší pre začiatočníkov?
Lebo potrebujem nejakú jednoduchú raketu do vetra a na každú príležitosť a rozmýšľam o Funjetovi. Motor by som dal Turnigy - ideálne 3čl. Viete mi niečo poradiť? Aké používate vrtule - pevné alebo sklopné? Vďaka.
Inak - podarilo sa niekomu lietať s Funjetom na svahu?