ASW 28

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Klubas
Kontaktovat uživatele:

ASW 28

#1 Příspěvek od Klubas »

Ahoj, jsem začátečník lítající s Betou 1400 (myslím si že už dost slušně) a mám dobrou nabídku na letadlo ASW 28 od Pelikána. Letadlo se mi velmi líbí, je sice už trochu "jeté" ale zase má pár vylepšení: zlepšené vzpětí, předělaný mechanismus křídélek atd. Bohužel na něj slyším dost špatných referencí - že padá po křídle a je náchylné na vývrtku atd. Tak se ptám, je na to letadlo opravdu tak špatně? Prosím napište mi sním své zkušenosti. (ti kdo ho mají, nechci tady slyšet že to jsou vyhozené peníze od někoho kdo letadlo nikdy neviděl, díky)
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Abu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Abu »

Zalitavali jsme ho jednomu zacatecnikovi na letisti asi pred rokem. Dost hruza. Letove vlastnosti jsou horsi nez u te Bety a podobnych "EasyStaru".
Pokud chces neco na co lita jako vetron a netroufnes si jeste na nejaky kvalitnejsi stroj z "klasickeho" materialu, tak si porid Easy Glider nebo Graupner Elektro Junior. Zalitas si daleko lepe (at uz termiku nebo za stredniho vetru na svahu).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
m2
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od m2 »

Dobre urobená prerábka tie neduhy minimalizuje, ja ale nerozumiem, čo od prechodu z bety na toto asw očakávaš. Pena tohoto typu je (by mala byť) na naučenie sa. A hlavne ak chceš pokračovať smerom vetrone, tak po bete zasa lowendová pena? Čo sa chceš na asw naučiť z toho, čo Ťa nenaučila beta? Ak teda lietaš slušne s betou, tak asw28 ako ďalší model mi nedáva zmysel.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Ancistrus01 »

Dotaz easy star že má špatné letové lastnosti 8O 8O 8O
mbsped

#5 Příspěvek od mbsped »

Byl to můj první stroj.Vypadá sice hezky maketově...ale já už bych si ho nekoupil a už vůbec ne,jako začátečník.Slabý motor a do zatáčky ho musíš přemlouvat.Chtělo by ho trochu přestavět a také o něm už tady bylo napsáno dost. Nechce se mi to hledat.
Toro 900,Lynx-E,Absolution,MiniCorado,Addiction 3D - T6EX,T8FG
Abu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Abu »

Ancistrus01 píše:Dotaz easy star že má špatné letové lastnosti 8O 8O 8O
Trochu se ti to plete. EasyStar (a nektere jeho kopie) leta velice dobre (v ramci toho, na co je urceny), pro zacatecnika idealni.
Ty spatne letove vlastnosti byly mysleny na to ASW28.

Klubas - zamysli se nad tim, co napsal m2.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Ancistrus01 »

Jo plete - už ale naštěstí ne trošku jsem to nepochopil
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Milan Nes »

hele to ej individualni ale v globalu bych do toho nesel

moje prvni ero bylo ASW, bez uprav jen regl mi hned shorel,
nalital sem s nim prez 100 letu se 4 nehodama,
3 moje demence (prvni 2 nehody debil sem mel revers na vejskovce ze ... no nic zacinal sem bez netu atp proste sem ani nevedel ze neco jako revers je ...) 3 ti myslel sem ze zacatecnik muze litat s asw na plose dvou fotbalovejch hrist :-d a 4 ta ehm tak o tri metry sem neodhad vejsku nutnou
na vybrani svicky :-d mysleno pad ze svicky ...

ja to ero mel rad ... ale jako popravde z bety bych bud koupil Easy glidera abyses naucil litat s vetronem a pokud si veris klidne neco konstrukcniho,
nejlip pevnejsiho polystyren balza nebo EPP stihackoidniho ...

ASW te podle mne vubec nenadchne nicim novym akorat miloval sem to jak vypadalo "maketove" dneska bych hodnotil tak 20% maketa :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Klubas »

Vy mi dáváte, už jsem byl připraven na koupi.. :D Ale díky za názory.
Od dalšího letadla očekávám klidné polítáníčko, ale aby trochu chytalo termiku a nepadalo k zemi jako Beta bez motoru (opravdu plachtí dost málo) Ani to nechci na svahové lítání, lítám na poli a barákem a taky bych byl rád aby letadlo hezky vypadalo.. Jak jsem pochopil tak to ASW splňuje asi jen to poslední.. :D Spousta lidí píše že po zvětšení vzpětí to už léta o dost lépe. Taky by cena neměla přesáhnout 4 tis. a i to už je docela dost..
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Abu
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Abu »

Kup tohle -
http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... et-komplet
je to i s vybavou a baterkou, staci vlozit svuj prijimac.
Za usetrenych 700,- si kup nejakou pohodlnou skladaci zidlicku a muzes vesele lovit termiku 8)
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Klubas »

Abu píše:Kup tohle -
http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... et-komplet
je to i s vybavou a baterkou, staci vlozit svuj prijimac.
Za usetrenych 700,- si kup nejakou pohodlnou skladaci zidlicku a muzes vesele lovit termiku 8)

Wow, to je opravdu dobrá koupě :) nevíš jak dlouho bude tak akce trvat? Chvilku bych ještě počkal.. :D
mhabr

#12 Příspěvek od mhabr »

... nebo radiana, za cca 3800,- se 6ti servy, motorem a regulatorem. Staci dodat baterku a prijimac.

EDIT: ted jsem si vsiml, ze tady kousek se o radianovi tvori nove vlakno.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Abu »

Netusim, zavolej Hnizdilovi, treba ti to rekne (pokud to z jeho bruceni desifrujes :D )

Nebo jestli si uz pilotne vic veris a nebudes s tim moc mlatit o zem, tak neco takoveho - http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/364922/
Vykonostne to bude zase o level vys nez ten Junior.
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Klubas »

Tak jsem mu napsal mail. Jestli to bude akce jen pro jeden kus tak to koupim hned, pokud ne počkám na léto. Po brigáďě si chci koupit Optika 6 ale zatím na něj nejsou peníze, tak bych zatím našetřil a pak to koupím najednou. Ještě jednou díky za komentáře
PEO
Kontaktovat uživatele:

Re: ASW 28

#15 Příspěvek od PEO »

:lol: :lol: :lol: nenech se odradit :wink:
Naposledy upravil(a) PEO dne čtv 19.05.2011 19:28, celkem upraveno 1 x.
Dej blbci funkci,on vymyslí lejstro!!!
http://www.peomodel.websnadno.cz/
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“