Turnigy Accucel-8 150W 7A alebo Turnigy Accucel-6 50W 5A

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
mendo08

#1 Příspěvek od mendo08 »

Dobry den potreboval by som trosku poradit nakolko som este stale zaciatocnik. Chcem si kupit T-Rex 450 este neviem aka bateria by bola najvhodnejsia (prave citam temu o nom, tak dufam ze sa to tam dakde dozviem) otazka ale znie aku nabijacku kupit mam vyhliadnute tieto dve (Turnigy Accucel-8 150W 7A Balancer/Charger http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7523) alebo (Turnigy Accucel-6 50W 5A Balancer/Charger http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7028) Dalej som chcel ci by ste mi dakto neporadil aky zdroj by bol vhodny na jednu aj na druhu nabijacku ak by bolo mozne tak z Hobby Kingu. Vsetkym dakujem za ich radu.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od František Koudelka »

Pridavam se do diskuze, chci koupit nabijecku a libi se mi ta sestka, pripadne tip na jinou nabijecku....budu nabijet lipo triclanky 1800mAh a casem asi i jine lipa....planuji Trex 500...nevim jaka tam je baterka...a i vetsi triclanky tak 2200mAh...pripadne jeste malicky jednoclanky ale to neni az takova podminka....co by ste poradili za nabijecku.......me zatim oslovila ta accuell 6....mam zdroj od setoveho nabijece dava 12V 3A...stacil by pro nabijeni uvedenych baterii...
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od JirkaA »

František Koudelka píše:Pridavam se do diskuze, chci koupit nabijecku a libi se mi ta sestka, pripadne tip na jinou nabijecku....budu nabijet lipo triclanky 1800mAh a casem asi i jine lipa....planuji Trex 500...nevim jaka tam je baterka...a i vetsi triclanky tak 2200mAh...pripadne jeste malicky jednoclanky ale to neni az takova podminka....co by ste poradili za nabijecku.......me zatim oslovila ta accuell 6....mam zdroj od setoveho nabijece dava 12V 3A...stacil by pro nabijeni uvedenych baterii...

jestli plánuješ šestičlánky tak zapomeň na tyhle malý nabíječky, strávíš půl života při čekání. Dnešní baterky snesou nabíjení mnohonásobkem C tak proč čekat hodiny, když se dá čekat jen dvacet minut.. 500W je minimum na který bych se díval.
OK2WY
kacer08
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od kacer08 »

Radím koupit 8 , já mám 3 a spokojenost :-)
Zdroj mám udellanej z PC zdroje 650W a mám na tento zdroj napojené všechny 3 kusy :-) úpravu zvládneš sám, je tu ve vláknech někde moc hezkej návod i s obrázky .
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od František Koudelka »

Nevim jaka je baterka pro Trex 500 pokud sesticlanek tak ano, budu potrebovat nabijecku pro sesticlanek, ale zatim Trex 500nemam a nabijim triclanky setovkou tak to klidne jeste vydrzim a koupim nabijec a s petikouli...co me vadi ze na setovce nemam vubec nic, hodil by se i ten rezim store....a jinak tou sestkou sesticlanek nabit nejde a nebo je to jen o rychlosti....ja nikam zas tak nespecham, ted nabijim taky skoro hodinu a pul a nejak mi to nevadi

nemam velke zkusennosti s lipo...pouzivam pouze dva triclanky....ale mam dalsi model kde budou potreba dva triclanky vetsi...asi tech 2200mAh a pak ten T500...ale ten zatim neni
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
mendo08

#6 Příspěvek od mendo08 »

Mam este dotaz budu sa dat nabijat s touto nabijackou Turnigy Accucel-8 150W 7A aj tieto baterky (G3 CX -1S 160mAh 25C Ultra Micro Series http://modelhobby.sk/g3-cx-1s-160mah-25c-ultra-micro-series-p-179122.html).
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od vitousek »

P=U*I
tedy výkon (W) je napětí (V) x proud (A)

Po dosazení požadovaných hodnot bude odpověď na otázky jasnější.
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Nakadah »

Kupte si iCharger a zapomente na accucellky. Tak 50W 6ka je dobra pro zacatek na 3S LiPol. 8ka je sice 3x vykonejsi ale meri blbe proud i napeti. 6ku sem doma nemeril, ale pokud je shodna s HK ECO-6 tak je to to samy v blede modrym. No aspon ze to neprebiji clanky, ale ukazuje to zase vyssi napeti i proud nez jaka je skutecnost (pak nesedi dodana kapacita, pocita ji to vyssi). Nak
mendo08

#9 Příspěvek od mendo08 »

Nakadah píše:Kupte si iCharger a zapomente na accucellky. Tak 50W 6ka je dobra pro zacatek na 3S LiPol. 8ka je sice 3x vykonejsi ale meri blbe proud i napeti. 6ku sem doma nemeril, ale pokud je shodna s HK ECO-6 tak je to to samy v blede modrym. No aspon ze to neprebiji clanky, ale ukazuje to zase vyssi napeti i proud nez jaka je skutecnost (pak nesedi dodana kapacita, pocita ji to vyssi). Nak

Co povies na tuto? Hyperion EOS 0720i NET3 http://modelhobby.sk/hyperion-eos-0720i-net3-p-176657.html viem si ju zohnat za 120 eur.
mendo08

#10 Příspěvek od mendo08 »

Nakadah píše:Kupte si iCharger a zapomente na accucellky. Tak 50W 6ka je dobra pro zacatek na 3S LiPol. 8ka je sice 3x vykonejsi ale meri blbe proud i napeti. 6ku sem doma nemeril, ale pokud je shodna s HK ECO-6 tak je to to samy v blede modrym. No aspon ze to neprebiji clanky, ale ukazuje to zase vyssi napeti i proud nez jaka je skutecnost (pak nesedi dodana kapacita, pocita ji to vyssi). Nak

Pozeral som tu nabijacku iCharger a ktoru by si odporucal? ci to je jedno?
Jaspet
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Jaspet »

Ahoj
Mám ACCUCEL 6.Výkonově mi stačí, ale co bych jí nejvíc vytknul je větráček nuceného chlazení.Často v něm prokazatelně něco drhne a vydává zvuky jako by byl těsně před smrtí. A když už běží, tak i když jenom šumí tak to v bytě prostě ruší. Dnes bych si vybral třeba IMAXe nebo jinou nabíječku bez ventilátoru.Až větráček opravdu umře tak bude trošku problém protože tak malé větráčky nejsou běžně k mání.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Nakadah »

Ten vetracek muzes s klidem vyndat a hodit do kose. Znam jednoho, co leta pouziva acucell6, sluncem totalne vysisovana barva, vetracek davno chcipnul a byl vyhozen. A ta cinska pomsta porad jede bez problemu :)

Ten hyperion ma stejny vykon jako jako icharger 106b, jenom umi o jeden clanek lipol navic a stoji o dost vic. Ja kdybych si mel vybrat tak si vezmu 208B se 350W. Umi 8mi clanek (206B v balancnim modu jenom 6S) a vykon 350W je naprosto univerzalni a vic nez dostacujici. Nak
mendo08

#13 Příspěvek od mendo08 »

Nakadah píše:Ten vetracek muzes s klidem vyndat a hodit do kose. Znam jednoho, co leta pouziva acucell6, sluncem totalne vysisovana barva, vetracek davno chcipnul a byl vyhozen. A ta cinska pomsta porad jede bez problemu :)

Ten hyperion ma stejny vykon jako jako icharger 106b, jenom umi o jeden clanek lipol navic a stoji o dost vic. Ja kdybych si mel vybrat tak si vezmu 208B se 350W. Umi 8mi clanek (206B v balancnim modu jenom 6S) a vykon 350W je naprosto univerzalni a vic nez dostacujici. Nak

Tak co povies na tuto kombinaciu? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9005 a zdroj http://www.lokymodel.sk/nabijanie-zdroje/stab-zdoj-power-x-40 moze to tak byt? alebo odporucas daco ine?
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“