Walkera CB180Z

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
corona

#61 Příspěvek od corona »

oscar píše:
MarthiR píše:Našel sem diagram sestavení vrtulníku tak třeba se někomu bude hodit
http://www.walkera.com/cn/upload/picture/Z7CB180Z_ex.jpg

Pres ten odkaz se mi nic neukaze. :?
Ale jo, schéma s rozpisem dílů jako obrázek v *.jpg.
Spíš blbnou stránky walkery, ty často jsou nedostupný.
jirakus

#62 Příspěvek od jirakus »

Mě se přes ten odkaz taky nic neobjevilo. Zkus to prosím znovu,moc by mě to zajímalo. Nebo ho zkus zaslat emailem. dík
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
MarthiR

#63 Příspěvek od MarthiR »

ale jo ukáže, jen je asi chyba unich, strašně pomalu se to načítá.
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
MarthiR

#64 Příspěvek od MarthiR »

Tak sem našel asi nejlevnější díly na Walkeru cb180z
http://metaheli.eu/category.php?id_category=58
Je i levněji ale díly dou až z Ameriky a nemám kartu na placení po netu
Dám sem obrázek co vše sem musel koupit a jejich ceny, můžete porovnat

zde obrazek
jirakus

#65 Příspěvek od jirakus »

Ty ceny dílů na obrázku jsou odsud? Pokud ano,můžeš poslat odkaz či název obchodu? Jsou docela solidní.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
MarthiR

#66 Příspěvek od MarthiR »

http://metaheli.eu/category.php?id_category=58

Na hoře to mužeš dát i na české ale nakupovat musíš v EURECH.
Doba na dodání je 2 dny kurírem a poštovné u všech těch dílu stojí 275Kč

Ale když si to spočítáš seš pořád na tom levneji než unás a když si toho objednáš povícero je to levnejší, ještě sem dám odkaz na tu ameriku a tam sou díly o polovinu ještě levnejší ale jak sem psal, nejsem držitelem platební internetové karty.. při mém štestí, mám segru v Anglii a ta my stama bude nakupovat baterky kter se unás nedají ani koupit jedná se o typ Storm 7.4V 1200mAh 25C LiPol Obrázek a stojí v přepočtu cca 350 kč , u nás koupíš za 700 a to ještě slabší

http://www.helipal.com/spare-part_walkera-parts_cb180z.html

Trochu sem to ještě upravil čas 22:17

Ty sámé díly ale z více komponentama bych z amerky měl za 1687 Kč i z pošovním -- doba dodaní je 9-10 dnu lodí, u expres 3-4 dny a cena je o 700Kč víc, když se podíváš, mají tam dobré akce i na ty rotorové listy, nebo komplet celou hlavu z cyklikou atd. jen v oranžové barvě :-), u Hlavy sou v cene i ložiska, unás je musíš koupit zlášť :-(kdyby né toho jednoho ložiska co sem stratil při pádu tak nemusím koupit neuplnou sadu protože v americe prodávají 8 kousků, u nás jen 6 kousků to samé i na tom slovensku, prostě pokud má nekdo tu kartu tak není problém za malo koupit hodně
MarthiR

#67 Příspěvek od MarthiR »

Zdravíčko , tak sem dal do kupy Helinu, po výměně Rámu,Hl.Hřídele,hlavy,držáků listu, ložisek a ozubeného kola mi helina dělá to co sem nečekal a to že mi pořád vrtí do kola a nejde stím vzlétnout , servo jde plynule takže to bude OK. jde mi pořád do prava proti směru hod. ručiček, nevíte někdo co stím? na přijmači sem to zkoušel doladit ale bez uspěchu :-( sem zoufalí nemá někdo nápad?
jirakus

#68 Příspěvek od jirakus »

Cau,no gyro by to mělo zastavit. Máš oba malé přepínače na přijímači v zapnuté poloze? Nechci strašit,mohlo by být gyro v tahu. Ale prvné bych vyloučil mechanický problém,nedře li někde něco. Víc neporadím,nevím.
jirakus

#69 Příspěvek od jirakus »

Nevíte někdo jestli na CB180Z nepasuje od Pelikána náhradní ozubenné kolo a listy vrtule z EasyCoptera Star? Měly by to být stejné heliny,tedy mechanika,a náhr.díly na Easy jsou za polovic oproti Walkeráckým.
MarthiR

#70 Příspěvek od MarthiR »

Mám takový pocit že to kolo bude jiné :-(

Dík za odpoved ale gyro funguje při otáčení vše funguje jak má, i na pravo i na levo odím sem video, jinak to nepopíšu

EDIT 15:03
http://www.youtube.com/watch?v=2JcA80BiFsg
jirakus

#71 Příspěvek od jirakus »

Koukal jsem na to,je zajímavý že při nižších otáčkách je to stabilizovaný. Neprokluzuje ti nějaké ozzubenné kolečko na hřídelce k zadní vrtuli? Koukni ještě po zapnutí a odpípání na zemi jestli je servo ocasu ve střední poloze,myslím tím páčka serva. Třeba už se nemůže víc vychýlit a nestačí to k stabilizaci. A když to na zemi takhle roztočíš,jde to páčkou na vysílači korigovat na obě strany?
MarthiR

#72 Příspěvek od MarthiR »

nic neprokluzuje , při odpojení a zapojení heli se to mirně stáhne do prava

Protože sem to zkoušel potákama srovnat tak RUDD mě jen brání v odchylce
(menší otáčení kolem osy) to ADJ a WC na ADJ mužeš hýbat zadkem a zustane na pozici kde si jí nechal u WC se to automaticky vráti do středu (čili rovně)

JJ jde to na obě strany ale když dám trimovat musím až někam na 4 a když to pak začně točit do leva a dáš do prava tak to pak vystřelí rotaci do prava a musíš hned ubrat nebo by se to tak roztočilo že bych to max rozbil

Co když je v haji digitalní zadní servo? ale to je blbost

Listy sem ani nemusel rovnat protože ty sou uplně suprově vyvážené, boužel jestli je jedna lehčí nebo naopak to nevím, nemám digit. váhu
Už sem tam vložil 3 baterku a pořád na to nemůžu přijít čím to je a už sem max. bezmocný jenže co když je příjmač v pořádku a já ho koupim zbytečně
jirakus

#73 Příspěvek od jirakus »

No zatím bych přijímač určitě nekupoval,jsou i servisy kde by se ti na to koukli,třeba v Kolíně Modelpoint,berou 300za hodinu práce. Zkus zapnout,přepínač dát na ADJ. roztočit,vystředit,aby se nemotala a pak ho přepnout. Tím se to myslím seřizuje. No servo může taky blbnout,prý se u toho vylamují jemné zoubky na kolečkách uvnitř. Zkus jestli má bezvadný chod bez škubání na obě strany,může se to tam blokovat.
MarthiR

#74 Příspěvek od MarthiR »

Servo jde plynule bez problémů teď sem sundal všechno z helini a znovu to tam budu skládat a zjistím kde my to vibruje když je vše nové Nabíjím baterku , ale dík moc za pomoc, vážím si toho

BTW stou opravou už sem psal na ten modelpoint našel mi ho dneska Googl
MarthiR

#75 Příspěvek od MarthiR »

Tak sem to zkusil tak jak si řikal a nic :-( pořád ta samá písnička :-( ale něco sem přeci zaregistroval a to že zadní vrtule seká vzduch ,vydává to takový divní zvuk který to předtím nedělalo, mám strach že je něco na zadku mírně ohlé, asi už nic nevymyslíme takže bude cestovat asi do servisu :-(
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“