Turnigy 3639-1100

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
wenduch
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od wenduch »

Dovolim si ozivit toto vlakno, mam otazocku k predmetnemu motoru 3639. Aky Timing nastavit pre tento motor, a aky pocet polov resp. frekvenciu. Ako regulator pouzivam Turnigy AE-45A, zatial sa mi totiz nepdarilo nikde najst tieto udaje.
Tato zostava je ako nahrada za AXI 2820/12 a JETI Spin 44 regulator. Nakolko sa mi podarilo rozbit model (JAK-54 Extreme Flights 47´) v ktorom bol ten AXI tak som rychlo (nastastie v akcii) kupil taky isty model a vymenil creva, po case sa mi ten rozbity model podarilo dat do kopy tak som si povedal ze ho osadim niecim lacnejsim (o dost), osadil som ho touto Turnigy zostavou, zatial sa to javi v pohode, len s tym AXI sa mi zdalo lietanie sviznejsie, ale aj hlucnejsie. Pre mna dobra nahrada. Rad by som nastavil ten regulator poriadne, myslim ze ten motor ma na viac. Vdaka
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Doktor »

No on ten problém s rozdílnou živostí může být zcela jinde! Ten 3639 bude mít o cca 100 menší Kv jak ten Axík 2820/12. Pokud si dal na ten 3639 stejnou vrtuli jakos měl na tom Axiku, tak budeš mít samozřejmě menší výkon (tah i rychlost). Tohle bude třeba asi doladit výběrem jiné vrtule. Jestli to máš napájené aku 3S, tak na 11V máš rozdíl cca 1100 otáček/min bez zatížení. A to už je celkem znatelnej rozdíl.
wenduch
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od wenduch »

Ano vrtula aj baterky su tie iste. Toho vykonu tam je na to moje lietanie dostatocne. Je nejaka moznost ako zistit pocet polov u tohto motora? Resp. ked zmenim frekvenciu z 12 kHz na 24 kHz a casovanie z 15 na 26,25 stupna bude to unosne? Alebo len empiricky skusat pokus, omyl a merat prud? :)
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Doktor »

Je to klasika. Tedy 12 pólových nástavců. Spínací frekvenci a předstih bych nechal nejmenší možnej s jakým motor s reglem spolupracuje.

Jakou aku a jakou vrtuli tam máš?
wenduch
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od wenduch »

Vrtula APC 12×6, bateria RHINO 3s-2550mAh 40C, prud 36A (Watmeter) staticky.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od Doktor »

Přesně to sem čekal. :wink:

Můžeš zkoušet nastavení reglu. Třeba se Ti ho povede nastavit nějak líp vůči motoru, ale tu změnu v letu asi jentak nepoznáš.

Jestli můžu radit, tak tam dej (pokud se vejde) APC 13/6,5E. S timhle už budeš spokojenej. Motor ji zvládne. Ten regl 45A snad taky.
wenduch
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od wenduch »

Dakujem za odpoved,
vyskusam ako sa to bude spravat s tou vacsou vrtulou.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“