Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

#721 Příspěvek od Drondys »

petrpetr píše:Zdravím,
nevíte prosím někdo jak se dostanu do evidence osob, kteří si
chtějí zásilky vyřizovat osobně.

Viz:

Bereň Miroslav, provozní technolog píše:Tento má samozřejmě právo si zvolit jiného dopravce, který mu umožní si zásilku vyclít sám. ČP samozřejmě tuto věc také umožňuje ,ale musí mít s příjemcem nějakou dohodu o tom, že si všechny zásilky bude celně odbavovat sám, bude takto veden v našem systému. To ale vyžaduje,aby takový klient dříve nežli pošle zásilku na toto upozornil aby bylo možno ho zavést do evidence osob, kteří so chtějí zásilky vyřizovat osobně.

Vyřídit si zásliku s pobočkou celního úřadu umím sám a tak nechci dávat těm diletnatum z ČP další šanci jak poškodit a zdržet můj balík.

Od rána se snažiím dovolat na jejich infolinku a dělají mrtvého brouka.

Na to se zeptej Miroslava Bereně, který si to vycucal z prstu. V reálu to funguje tak, že stačí když dostaneš předem od ČP oznámení a došlé zásilce ze zahraničí ze země mimo EU a pak si to už můžeš vyřídit osobně přímo na poště Praha 120 jak je uvedeno přímo v informacích k tomu na webu ČP viz tento odkaz a viz citace.

Neudělí-li příjemce zásilky plnou moc ČP k celnímu řízení, musí se tento osobně dostavit na vyměňovací poštu Praha 120, Plzeňská 290/139, Praha 5, kde se na celním úřadě osobně zúčastní celního řízení tím, že podá celní prohlášení na předmětnou zásilku. V rámci celního řízení je účastník povinen vždy prokázat všechny skutečnosti, které jsou relevantní pro propuštění zboží do navrženého režimu. Jedná se o doložení důkazů o zboží, zejména pak o prokazování celní hodnoty zboží.

Někteří lidi přímo tady z diskuse si to tam už osobně vyřizovali a šlo to bez nesmyslů, které zmiňuje pan Bereň. Tak nevidím jediný důvod proč by to tak nemělo fungovat i dál.

K tomu, aby ti poslali oznámení má podle zákona stačit pouze to, že na tvoji adresu přijde zásilka ze země mimo EU, u které má být stanoveno buď DPH a CLO nebo jen DPH a pokud jsi ČP už předem neudělil plnou moc jejíž platnost je na všechny zásilky určené pro tebe od udělení plné moci až do případného odvolání téže plné moci. ČP nemá oprávnění vyřizovat ani CLO ani samotné DPH za adresáta, který ji k tomu neudělil plnou moc. Jediný případ když může ČP zásilku vyřídit za tebe a bez plné moci je pokud je propuštěna do volného oběhu zcela bez DPH i bez CLA.

Podobná tvrzení některých pracovníků ČP viz např. Miroslav Bereň jsou zatím pouze pokusy o odpálkování dotírajících tazatelů a jsou to především krycí manévry, které mají za cíl odvést pozornost od toho, že ČP vstoupila do oblasti poskytování celně-deklarantských služeb s představami jak se říká "jako Hurvínek o válce" a i nadále to až neuvěřitelným způsobem podceňuje.

Výsledkem je chaos, narůstající prodlevy a různé případy, ve kterých ČP nic neoznamuje i když by měla a taktéž případy, ve kterých někteří pracovníci ČP postupují bez plné moci a v rozporu se zákonem (daňovým řádem).

Doufejme, že je jen otázkou času kdy to ČP jiný úřad sečte a trochu je probere z jejich představ o naprosté nadřazenosti nad zákonem. Někteří pracovníci ČP holt mají dojem, že když je to ČP tak si může dovolit cokoli včetně porušování zákonů a nic se nestane.
CharlieCh

#722 Příspěvek od CharlieCh »

Dnes ve večerních zprávách na Primě má být reportáž o zásilkách ze zahraničí, tak jsem zvědav, co nám řeknou.
CharlieCh

#723 Příspěvek od CharlieCh »

Tak nic, jen kecy...
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#724 Příspěvek od Doktor »

Tak už mam taky čerstvou zkušenost se zásilkou předanou k celnímu řízení 8.4.. Dorazila dnes. Zásilku paní doručovatelka předala a nechala si zaplatit keš částku co je uvedená na složence určené pro poštu jakožto vyměřené DPH. DPH bylo kupodivu vyměřené asi dobře. Tedy 20% z celkové ceny balíku včetně poštovného.
Když sem přišel domů a uviděl balík se složenkou na DPH, tak řikam co to asi zase ku*** je! :D
Tak sem se rozjel na místní poštu kde mi poslali na městskou poštu. Mezi tim paní z místní pošty kontaktovala doručovatelku že se vyskyt nějaký problém s balíkem. Došlo k telefonímu kontaktu mezi mnou a doručovatelkou. Problém vznikl tak, že pošťačka po inkasování částky co byla na složence tuto složenku nevyjmula z papírů co jdou s balíkem. Jelikož sem tohle řešil po cestě na městskou poštu, tak sme se domluvili že tu složenku na tamní poště odevzdám a nic už platit nebudu. Tak se taky stalo. Další problém byl ale s částkou 180,- za celní deklaraci. Nikdo ji po mě nechtěl! V papírech u balíku byl vystaven doplatní lístek, ale na městské poště nikdo nevěděl co s tim. Tak sem navrhnul že tu částku keš zaplatim proti potvrzení o zaplacení. Na doplatní lístek sem si nechal dát štepl s podpisem. Teď už je na poště jak si to v papírech srovná. Já sem doufam z obliga a s poštou srovnanej. Tohle sem musel řešit po cestě kdy sem vez kleklou pračku do servisu. Na zpáteční cestě sem ke všemu uvařil jedno přední kolo. Prostě takovej běžnej den. :roll:

Je mi jasný že pošťačky na vsi za to nemůžou. Problém je o jejich informovanosti shora. Tady asi nepomůže nic než čas a praxe. :wink:

P.S.: Nejsem si jistej zda doručovatelka vybrala i nějaký poplatek 22,- za složenku. Poštu přebíral důchodce a o takové částce nic neví.
Stejně nějak nechápu proč mam platit české poště 22,- za složenku jejímž adresátem je česká pošta. Pošta si nechá zaplatit to, že si sama sobě pošle peníze. :roll:
Papir
Kontaktovat uživatele:

#725 Příspěvek od Papir »

Doktor píše:Stejně nějak nechápu proč mam platit české poště 22,- za složenku jejímž adresátem je česká pošta. Pošta si nechá zaplatit to, že si sama sobě pošle peníze. :roll:

Jenže pošta pořád urputně tvrdí, že je to za složenku, kterou je placeno DPH poštou směrem k celníkům. Takže sama sobě ne, ale tak jako tak to na 99% platí hromadně a převodem. :roll:
profik

#726 Příspěvek od profik »

Drondys píše:
profik píše:No nic, dopravu prepalili jen o 224Kc ;)

Doporučuji napsat stížnost, protože to vyřizovali bez tvé předchozí plné moci což je v rozporu se zákonem (konkrétně s daňovým řádem). Nejde o těch pár korun, o které jsi přišel , ale o princip. Pokud si lidi, na kterých ČP tento nezákonný postup aplikuje nebudou stěžovat a budou to vše přijímat jako ovce tak si ČP bude stále víc dělat co chce.

Mimochodem nenašel jsi na balíku přilepený nějaký další papír s uvedeným poplatkem 180 Kč ?

Samozrejme ze tam je papir na 180Kc, dokonce dva a na kazdem je jiny podpis :) (maj v tom neskutecnej hokej). Onech 180Kc jsem platil pri predani a platil jsem i jiz diskutovanych 22Kc, ktere nejsou nikde zaucotvany.

Ja vim ze bysme je meli prudit, ale ja fakt nemam naladu si dopisovat a dokladat ruznym institucim jak vse probihalo...
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#727 Příspěvek od jyrry »

Tak pan Beren se zhostil sveho bremene snadno:

Vážený pane Šmíd,
pošta Praha 120 nespravuje vebové stránky České pošty. Případnou reklamaci řešte prosím prostřednictvím Vaší dodávací pošty.
Bereň Miroslav
provozní technolog
pošta Praha 120

Prima, oni to nevi poradne ani sami na celni poste a budou mi to vysvetlovat na nasi "vesnicke" poste. Napsal jsem mu ze je docela srandista, kdyz mi tohle doporucil...
Chtel jsem po nem mimo jine i kde se to doctu na jejich ofiko strankach, proto ta zminka o jejich webovych strankach.
Drondys

#728 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:Tak pan Beren se zhostil sveho bremene snadno:

Vážený pane Šmíd,
pošta Praha 120 nespravuje vebové stránky České pošty. Případnou reklamaci řešte prosím prostřednictvím Vaší dodávací pošty.
Bereň Miroslav
provozní technolog
pošta Praha 120

Prima, oni to nevi poradne ani sami na celni poste a budou mi to vysvetlovat na nasi "vesnicke" poste. Napsal jsem mu ze je docela srandista, kdyz mi tohle doporucil...
Chtel jsem po nem mimo jine i kde se to doctu na jejich ofiko strankach, proto ta zminka o jejich webovych strankach.

Na lokální poště sice obvykle vědí "houby", ale písemnou reklamaci s tebou sepsat mohou a pak ji stejně nejspíš přepošlou na poštu Praha 120.

Pokud jde o pana provozního technologa Bereně a jím prezentované informace o jakýchsi zatím dokonale utajovaných praktikách ČP tak v tomto ohledu doporučuji požádat pana Bereně ať ti pošle kopii konkrétního oficiálního předpisu vydaného ČP, který to přesně popisuje a řeší. Tady už se nemůže vymlouvat, protože buď takový předpis má a podle něho to popisoval a nebo žádný takový neexistuje a v takovém případě to nejspíš jen někde slyšel na nějaké poradě, ale v reálu žádný předpis zatím vydán nebyl a pan Beren tudíž prezentuje zprávu ve stylu JPP (jedna paní povídala) a nebo si to prostě rovnou vycucal z prstu podle představ, které o tom má on, ale které nemají s realitou naprosto nic společného. :wink:
blesk
Kontaktovat uživatele:

#729 Příspěvek od blesk »

Pánové, už jsem z toho nešťastný. Balík podle Track listu

Date Time Status Processed by Notes
Sat 02.04.2011 11:30 Mailed Swiss Post SINGAPORE
Sat 02.04.2011 11:30 Arrival at border point of origin country Swiss Post SINGAPORE
Sat 02.04.2011 16:45 Departed transit country Swiss Post SINGAPORE
Sat 02.04.2011 16:45 Departure from border point of origin country Swiss Post SINGAPORE
Tue 05.04.2011 13:31 Mailed 8059 Zürich 59 Ausland
Wed 06.04.2011 17:25 Arrival at border point of origin country CH-8010 Zürich 1
Wed 06.04.2011 17:26 Departure from border point of origin country CH-8010 Zürich 1

už před 5-ti týdny odešel ze Švajcu a pořád nic, jak postupovat dále? nebo prostě čekat čekat a ještě jednou čekat?
dvdmann

#730 Příspěvek od dvdmann »

Mně odešel 31.3. z HK, 5.4. z Curichu a taky nic. Byl jsem na poště u nás v HK a tam ho v evidenci nevidí. Tak čekám :?
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#731 Příspěvek od Doktor »

>blesk
Pokud je balík typu kterej česká pošta netrekuje, tak Ti asi nezbyde než dál čekat. Buď dorazí balík nebo nějaká výzva. Jestli to opustilo 6.4. CH, tak má pořád pošta dost času na vyřízení. Mně včera dorazil balík kterej byl předanej k celnímu řízení 8.4.. Takže podle mě máš ještě asi čas.
Papir
Kontaktovat uživatele:

#732 Příspěvek od Papir »

dvdmann píše:Mně odešel 31.3. z HK, 5.4. z Curichu a taky nic. Byl jsem na poště u nás v HK a tam ho v evidenci nevidí. Tak čekám :?

Mně odešel z Curichu 8.4., dle infa na ČP jej dali 11.4. k vycelní a dnes jsem tam opět volal a stále nic :-). Už se tomu jenom směju, protože stížnosti sem už psal, zatím se k nim nikdo releventně nevyjádřil, přeposlal jsem tedy ombudsmance ČP a tam mi sice promtně, ale stroze oznámila, že moje dotazostížnosti předala dále správným lidem k vyřízení. Tak jsem sám zvědav, co vykoumaj. Zase. :-)
Drondys

#733 Příspěvek od Drondys »

blesk píše:...už před 5-ti týdny odešel ze Švajcu a pořád nic, jak postupovat dále? nebo prostě čekat čekat a ještě jednou čekat?

Zavolej ve všední den od 8.00 do 17.30 hodin na číslo 800 177 889. Tam ti sdělí jestli zásilka už byla předána na proclívací poštu Praha 120. Pokud už bude na poště Praha 120 pak to můžeš zkusit na číslech 257 019 301 nebo 605 220 190 a tam mají informace ohledně celního odbavení. Veškeré podrobnosti k celnímu odbavení najdeš sepsané v jedné mé odpovědi na začátku tohoto tématu viz tento odkaz.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#734 Příspěvek od jyrry »

Drondys píše:..........Pokud jde o pana provozního technologa Bereně a jím prezentované informace o jakýchsi zatím dokonale utajovaných praktikách ČP tak v tomto ohledu doporučuji požádat pana Bereně ať ti pošle ...............

Tak on uz se nechce bavit....

Vážený pane Šmíd,
Váš dotaz musíte směřovat zřejmě přímo na vedení České pošty s.p., případně na právní odbor.
Pošta Praha 120 je přepravní pošta.
Děkuji za pochopení.

Bereň Miroslav
provozní technolog
pošta Praha 120

A tak pekne to zacalo... :-D
Drondys

#735 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:
Drondys píše:...Pokud jde o pana provozního technologa Bereně a jím prezentované informace o jakýchsi zatím dokonale utajovaných praktikách ČP tak v tomto ohledu doporučuji požádat pana Bereně ať ti pošle...

Tak on uz se nechce bavit....

Vážený pane Šmíd,
Váš dotaz musíte směřovat zřejmě přímo na vedení České pošty s.p., případně na právní odbor.
Pošta Praha 120 je přepravní pošta.
Děkuji za pochopení.

Bereň Miroslav
provozní technolog
pošta Praha 120

A tak pekne to zacalo... :-D

Panu Bereně odepiš ať si ty řeči nechá od cesty a nešíří nesmysly, které nemůže oficiálně nijak doložit a popíchni ho uvedením této věty: Mám informace z vedení ČP, že Vámi uvedené informace nejsou pravdivé.. Jestli k tomu nějaký předpis existuje možná, že ho to popíchne k tomu, aby ti ho fakt poslal. :wink:

Pokud to nepomůže tak se skutečně obrať nejlépe na vedení ČP a informuj je o tom co pan Bereň šíří za informace a odmítá je konretizovat uvedením předpisu ČP, který tuto problematiku konkrétně řeší ať ti tedy pošlou ten předpis ČP přímo z vedení.
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“