Heli a vaše nehody

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zamčeno
Zpráva
Autor
silcom

#1171 Příspěvek od silcom »

cilek píše:
00Ja píše:Na to, ze to padlo asi ze 30ti metru jsem to cekal horsi,..

To si děláš srandu? Proč lítáš 30 metrů vysoko?

Keď natáčam zábery kamerou tak lietam aj 50m vysoko.. V čom je problém?
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#1172 Příspěvek od 00Ja »

Taky mi prijde, ze 30m s 550tkou neni nic blaznivyho...
cilek

#1173 Příspěvek od cilek »

Tak to jste dobří. Já svůj model pořádně nevidím v 10 metrech. A ve výšce desetipatrového věžáku bych ho snad už ani neslyšel. :lol:
eco

#1174 Příspěvek od eco »

silcom píše:
eco píše:Dnes jsem rozbil Logo600 , z ničeho nic se propadla cca o 2metry - byl jsem nízko a nestihl nic než cvaknout autorotaci...divné je to že se neodstavil motor.
Z heliny nezbylo skoro nic, na zemi všechno fungovalo, bylo to po asi 2minutách letu.
Osazení Jive80, Pyro520, Savox serva, dvojitý kabel z reglu.
Kontroloval jsem servomonitor a vše jede jak má, následně proběhly 3lety na stejné rádio jen s jinou helinou bez náznaku problému(Protos+Beast)
Dá se u V-baru 4.0 vyjet nějaký log co se stalo??
Nepředpokládám že nestíhal BEC u reglu.

Čau, log sa stiahnut samozrejme dá, v hlavnom menu Info a potom tuším Event log.

Ahoj, ještě jsem se k tomu nedostal ale na verzi 4.0 to prý není...zatím co jsem zjistil tak to vypadá na statiku nebo výpadek BEC.
MPX Royal SX 2,4Ghz...F3J Enjoy3
Panda

#1175 Příspěvek od Panda »

silcom: diky asi na tom neco bude,
Heli 450 (90% T-REX)
MX-16 IFS
AEROFLY
silcom

#1176 Příspěvek od silcom »

Panda píše:silcom: diky asi na tom neco bude,

:) :roll:
boZZda

#1177 Příspěvek od boZZda »

Tak dnes se mi stala opravdu divná havárka s prodlouženým Protosem.

Nad zemí jsem chtěl udělat rychlý tic-toc, ale nějak jsem se ocitl v invertu v piruetě blízko sebe a tak jsem rychle zmacknul autorotaci (ani nevim ze jsem ji zmacknul) a sel prudce k zemi.

Výsledek? Zlomený jeden rotorový list hned u kořene a ohnutá přičná hřídel.
?????
Je možné, že to je všechno? Vypadá to, že to jsou opravdu veškeré škody. Chápete to někdo? Já ne!!!
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
silcom

#1178 Příspěvek od silcom »

boZZda píše:Tak dnes se mi stala opravdu divná havárka s prodlouženým Protosem.

Nad zemí jsem chtěl udělat rychlý tic-toc, ale nějak jsem se ocitl v invertu v piruetě blízko sebe a tak jsem rychle zmacknul autorotaci (ani nevim ze jsem ji zmacknul) a sel prudce k zemi.

Výsledek? Zlomený jeden rotorový list hned u kořene a ohnutá přičná hřídel.
?????
Je možné, že to je všechno? Vypadá to, že to jsou opravdu veškeré škody. Chápete to někdo? Já ne!!!

Tak chápeme samozrejme viacerí, že je to proste šikovným pilotom a hlavne neprekonateľným Protosom no... ;)
boZZda

#1179 Příspěvek od boZZda »

Teď jsem to celé rozebral a fakt to vypadá, že jediná škoda je ten přeražený rotorový list u kořene a příčná hřídel. Prostě čumím a nechápu. Jsem si myslel, když jsem to zazdil kolektivem do země, že bude všechno na dranc a ono ne! Kolikrát člověk blbě přistane a škod jak sviňa a teď taková rána a skoro nic :)))))) jsem nadšen!!!
bavarianDemon 3X a 3SX
psena
Kontaktovat uživatele:

#1180 Příspěvek od psena »

Kdyz jsem v zime v telocvicne spadl na rotor a dokonce s autorotaci az po dopadu, tak jsem nemel ani ty listy zlomeny :lol: Snad jen nejakej umelej prevod serva. Tam maly skody jsem snad nikdy jindy nemel.
Myslim ze nejhorsi jsou pady bokem, nebo jeste na ocas.
Ale ty jsi urcite pristal na travu, to je fakt docela zazrak.
boZZda

#1181 Příspěvek od boZZda »

Padl jsem do pole plného kamení. Je právě možné, že jak jsem padl v invertu do pole, tak jeden rotor sekl o šutr a ten zlomil list. No a to zlomění listu požralo zbytek energie co tam byl a hotovo.

Nedávno jsem autorotoval do řepky. Myslel jsem, že jsem dosedl krásně a vše zachránil, ale nakonec to bylo za 3.500,- (trubka, rám, listy, ložiska, gripy,...). Není pád jako pád!
bavarianDemon 3X a 3SX
Howking
Kontaktovat uživatele:

#1182 Příspěvek od Howking »

Sakra. Píšou tu furt jedni a ti samí (a stále to samé).
No tak přidám taky.
Právě jsem se vrátil z hradu, tedy vlastně z letiště.
Zajímavá příhoda. Byl jsem lítat jak s rexem 700, tak s Protosem. Při třetím letu s rexem jsem roztočil motor a pak prudce zatáh za kolektiv a vystřelil nahoru a... ...a regl Kontronik vypnul. Zachránil jsem to velice zdařilou autorotací z 20-ti metrů jako do peřinky. (Sedmikilo fakt nádherně autorotuje) no tak jsem vypnul helinu, znova zapnul a cele to zopakoval - po roztočení jsem tomu dal nejprudčeji jak dovedu (fakt ťukanec) plný kolektiv - helina vystartovala a nic, pohoda. Žádné vypnutí se nekonalo. Tak jsem si svoje odlítal. Zase si pochrochtal z V-Baru a tímto jsem vybil třetí sadu baterek a přešel na Protose. Stejný postup, plný nahoru a pohoda. Pak duha tam, zpět, tam a když jsem byl na zádech vypnul regl Align. Viděl jsem že vrtule(pro jazykozpytce rotor) je hodně pomalá, snahu o přetočení z zad jsem vzdal a tak jsem šel autorotací na zádech, s tím, že to dole přitáhnu a minimalizuju aspoň škody.
Škody, jedno rameno gripu a ohlá ocasní trubka. Jinak nic.

Ale teď kurva co se děje. Zachovaly se mi stejně dva různé regly a dvě různé heliny. Jedna lítá na křivky a druhá na govenor. Náhoda, nebo mám v háji vysílačku a vypíná mi kanál plynu. Na monitoru kanálu nic vadného vidět není.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1183 Příspěvek od OPR »

Howkingu,Howking :roll:

....... volné pokračování seriálu na téma " ....Ty naše záhady...." je tu opět.

:lol:

kolik to bude mít dílů teďkonc? :D

PS: dělám si prdel ....... ať to brzo vyřešíš. ;-)
eco

#1184 Příspěvek od eco »

Howking, já jsem taky nepřišel na to proč miautorotace neodstavila motor na tom nešťastném Logu když jsem ji tam měl...na monitoru vše OK, i následné pokusy spolehlivě vypínaly motor.. 8O
error414
Kontaktovat uživatele:

#1185 Příspěvek od error414 »

Howking píše:Sakra. Píšou tu furt jedni a ti samí (a stále to samé).
No tak přidám taky.
Právě jsem se vrátil z hradu, tedy vlastně z letiště.
Zajímavá příhoda. Byl jsem lítat jak s rexem 700, tak s Protosem. Při třetím letu s rexem jsem roztočil motor a pak prudce zatáh za kolektiv a vystřelil nahoru a... ...a regl Kontronik vypnul. Zachránil jsem to velice zdařilou autorotací z 20-ti metrů jako do peřinky. (Sedmikilo fakt nádherně autorotuje) no tak jsem vypnul helinu, znova zapnul a cele to zopakoval - po roztočení jsem tomu dal nejprudčeji jak dovedu (fakt ťukanec) plný kolektiv - helina vystartovala a nic, pohoda. Žádné vypnutí se nekonalo. Tak jsem si svoje odlítal. Zase si pochrochtal z V-Baru a tímto jsem vybil třetí sadu baterek a přešel na Protose. Stejný postup, plný nahoru a pohoda. Pak duha tam, zpět, tam a když jsem byl na zádech vypnul regl Align. Viděl jsem že vrtule(pro jazykozpytce rotor) je hodně pomalá, snahu o přetočení z zad jsem vzdal a tak jsem šel autorotací na zádech, s tím, že to dole přitáhnu a minimalizuju aspoň škody.
Škody, jedno rameno gripu a ohlá ocasní trubka. Jinak nic.

Ale teď kurva co se děje. Zachovaly se mi stejně dva různé regly a dvě různé heliny. Jedna lítá na křivky a druhá na govenor. Náhoda, nebo mám v háji vysílačku a vypíná mi kanál plynu. Na monitoru kanálu nic vadného vidět není.

Spolecny prvek tech helin jses ty, takze bych hledal v necem co si nastavoval nebo delal.

BTW: Neber to jako urazku.
Logo 600 + spirit
Zamčeno

Zpět na „Heli - jiné“