Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
graup15

#751 Příspěvek od graup15 »

Hot news from Rakovnik :-)
Myslím, že jsem postupně (a dokud nebude jasné, že HV serva mají i jiné motory a ne jen upravenou elektroniku) vyřešil napájení rx systemu. Přešel jsem komplet na flat A123 a to v kapacitách 850mAh (bohatě stačí na 2 hodiny termického létání ) a 1450mAh. Na fotkách je mimořádně Viking2 (větroň) kdy jsem to tam vše nacpal...a snad to trochu i vypadá :-) Na poslední fotce je pak definitivní řešení pro Vikinga2-E

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek[/img]
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#752 Příspěvek od vitousek »

Copak to tam je ? Diody na sražení napětí a kondík kvůli špičkám ?
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#753 Příspěvek od Milan Nes »

paráda :)

prosimtě vážil si už ten trup pro termickou verzi ? že bych poinformoval kámoše jak to vychází :)

jinak super prácička, zase jednou se dá koukat na střeva :)

(já zatim dával jenom kondík ale asi začnu i ty diody :))

ps pro hloupé co je "flat A123" :oops:
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
graup15

#754 Příspěvek od graup15 »

vitousek píše:Copak to tam je ? Diody na sražení napětí a kondík kvůli špičkám ?

Ano je to jak píšeš.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#755 Příspěvek od lakotamm »

Milan Nes píše:paráda :)

prosimtě vážil si už ten trup pro termickou verzi ? že bych poinformoval kámoše jak to vychází :)

jinak super prácička, zase jednou se dá koukat na střeva :)

(já zatim dával jenom kondík ale asi začnu i ty diody :))

ps pro hloupé co je "flat A123" :oops:

flat - tenké. :wink:

Pekné... :lol:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
mv

#756 Příspěvek od mv »

jupiii uz sa tesim ;) medzi 10 - 10:30 som v Rakovniku, uz som dorazil do Phy..
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#757 Příspěvek od Milan Nes »

aha ja to dal do seznamu a nevyplivlo mi to nic to že to je takhle jednoduchý mi nedošlo :-d

veřejně se kaju :) díky a ovětlení A123 nezněj zle já zatim sem staromilecky na Sanyo KR :)

(odbočka měl sem problém s mystery reglem a pomarančem, dal sem ferit a origo a už neni rušení jen malá odbočka - takže tyhle úpravy fakt nejsou jen tak navíc :) )

edit jinak sem koukal na ceny a tenhle pack vychazi stejne jako moje sanya
takze to otestuju asi taky :)

(cena pod 500)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
m2
Kontaktovat uživatele:

#758 Příspěvek od m2 »

mv píše:jupiii uz sa tesim ;) medzi 10 - 10:30 som v Rakovniku, uz som dorazil do Phy..

A jééje ... Tvoj?

XCaliburovi chýba už len zalepiť prijímač a predlžky, Jožo mi sľúbil prijímačovky - a naklikať do rádia.

Dáme zálet spolu?
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
mv

#759 Příspěvek od mv »

jj, moj :-) aj elektro aj ne-elektro.. zalet bude zajtra s Daliborom ale pozalet mozme spravit bud v nedelu vecer (este neviem kedy sa dotrepem) alebo v priebehu tyzdna.. urcite sa pridem pochvalit :-)
graup15

#760 Příspěvek od graup15 »

mv má de fakto double Vikinga (má jedny křídla, ale dva trupy..elektru a větroně)...zítra bude zálet jak elektry tak větroně. Ono zítřek bude dost výživný...sejdeme se tam 3 s Vikingama , k tomu Airon upravený tak, že umí přistávat jako F3B...Testneme FAI Paličku na stendu..( bude se ionizovat vzduch) ...už se těším.
m2
Kontaktovat uživatele:

#761 Příspěvek od m2 »

mv píše:jj, moj :-) aj elektro aj ne-elektro.. zalet bude zajtra s Daliborom ale pozalet mozme spravit bud v nedelu vecer (este neviem kedy sa dotrepem) alebo v priebehu tyzdna.. urcite sa pridem pochvalit :-)

V priebehu týždňa ešte nie. Mám dolámané rebrá a nemôžem z domu, navyše sa to nechce dajako hojiť - teoreticky možno ak lekár povolí, tak 14. a alebo 15.V. ... lenže to má Maťo službu a s polámanými rebrami hádzať štvorkilovú trojmetrovku na zálet sám nebudem... :cry:

Ale aspoň s fotoaparátom by som došiel.

Mimocchodom, ďalší problém bude toto: http://fpv.sk/letisko.jpg

Každopádne, keď s tým dojdeš na letisko, tak obSMS-kuj koho sa dá, dojdeme čumákovať! :wink:
graup15

#762 Příspěvek od graup15 »

Jo..hihi nějak jsem se rozhodl a na podvečerní polétání objednal Daidala.. (www.ypsi.cz)..bude trošilinku upravený (uhlíkový trup-celý), dvojité zesílení sendviče křídla)...tak si laboruju nad pohonem. Je to lehouš, tak si říkám, že púl kw bude stačit .
graup15

#763 Příspěvek od graup15 »

m2 píše:
mv píše:jj, moj :-) aj elektro aj ne-elektro.. zalet bude zajtra s Daliborom ale pozalet mozme spravit bud v nedelu vecer (este neviem kedy sa dotrepem) alebo v priebehu tyzdna.. urcite sa pridem pochvalit :-)

V priebehu týždňa ešte nie. Mám dolámané rebrá a nemôžem z domu, navyše sa to nechce dajako hojiť - teoreticky možno ak lekár povolí, tak 14. a alebo 15.V. ... lenže to má Maťo službu a s polámanými rebrami hádzať štvorkilovú trojmetrovku na zálet sám nebudem... :cry:

Ale aspoň s fotoaparátom by som došiel.

Mimocchodom, ďalší problém bude toto: http://fpv.sk/letisko.jpg

Každopádne, keď s tým dojdeš na letisko, tak obSMS-kuj koho sa dá, dojdeme čumákovať! :wink:

Až se to naučí, tak mu bude stačit púlka té travnaté plochy co vám zbyla :-) :-)
m2
Kontaktovat uživatele:

#764 Příspěvek od m2 »

graup15 píše:Až se to naučí, tak mu bude stačit púlka té travnaté plochy co vám zbyla :-) :-)

Tam sú také drobné kamienky na tom konci (je to výbeh pre veľké akrobaty, s vetroňmi tam nesadáme), tam určite sadať nebude, lebo by si tú svoju novú leštenku oškrel... :P

Máme ešte asi 40m z druhej strany, tak ho vytrénuj, nech to potom doma predvedie - komisonálne zhodnotíme, aký si školiteľ... :twisted:
graup15

#765 Příspěvek od graup15 »

Hihi já už to tak na 50% umím do ruky :-) Akorád musí trošičku foukat. V bezvětří to nedám :-(
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“