450 pro naklánění

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
aldacvalda
Kontaktovat uživatele:

450 pro naklánění

#1 Příspěvek od aldacvalda »

Ahoj.Chtěl bych se zeptat čím by to mohlo být že když letím se 450 pro tak se mi stále lehce naklání na pravou stranu (na 50m cca o 45 stupňů).
ve visu je naprosto klidný že skoro nemusím páčkovat ale hned jak to rozletím začne se naklánět.Už nevím co s tím a docela už mne to štve třeba u lopingu že stále vybočuje.Heli je bez vibrací gyro gp 750 s ds520 a serva savox sh0257.Za čas tam bude microbeast ale zatím bych tento problém chtěl vyřešit. Dík za každou radu
Georg9

#2 Příspěvek od Georg9 »

Cau. Dival jsi se na cykliku co dela na zemi bez roztoceni na výškovku? Jestli se ti nenaklání jako by jsi dával spolu s výškovkou křidélka? :) Serva jsou v pohode? Příjde mi to jako by ti šmajdala cyklika, bud spatným nastavením, nebo chybou nekde mezi mechanikou serv a cykliky? To jsi ověřil a vše je jak z učebnice? :)
aldacvalda
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od aldacvalda »

no cykliku jsem ladil pomoci toho přípravku na seřizování roviny a v plusu i ninusu je stále v rovině, serva jsou nová a chodí parádě. pří prudkám stoupání jde přímo nahoru a neuhýbá.Prostě je to jak píšeš nastavené jak z učebnice, pravě proto nevím co s tím.Jedine snad jemě kalibrovat cykliku v nastavení ve vysílači :?
DaveLister

#4 Příspěvek od DaveLister »

Nemas treba jednu stranu tezsi? Mel jsem stejny problem, akorat se heli naklanela dozadu. Problem byla kombinace posunuteho teziste a naklonene desky cykliky..
Taky zkontroluj, jestli je DC rovne v celem rozsahu kolektivu.
Georg9

#5 Příspěvek od Georg9 »

Jo tak to je supr zes použil přípravku, promin ze se ptám jak blbec :), ale pro jistotu, opravdu když dáváš na zaplem neroztocenem vrtasu výškovku cyklika se hýbe jak má? Nenaklání se ani náznakem nekam kam nema? Předpokládám že asi ne, žes tomu venoval pozornost. Pak me asi nic nenapadá. Asi bych skontroloval uhly na listech pro výškovku a křidelka na obe strany jestli je stejne uhel cca 0,5deg (pro overení soumernosti v nastavení mechaniky a radia) na to co ti to delá to ale myslím nemá vliv a pak bych si rekl ze v mechanice to asi nebude, pádla máš taky ok s rámečkem srovnaný, vse jde zlehka, nejsou táhla na hlave na fest? Dál me nic nenapadá. Jinak vrtulník musím taky částecne rovnat, lehce mi padal na pravou stranu taky, ale tak nejak to bylo asi v norme ze sem to neresil..
aldacvalda
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od aldacvalda »

DaveLister píše:Nemas treba jednu stranu tezsi? Mel jsem stejny problem, akorat se heli naklanela dozadu. Problem byla kombinace posunuteho teziste a naklonene desky cykliky..
Taky zkontroluj, jestli je DC rovne v celem rozsahu kolektivu.

Jak jsem již psal deska cykliky je rovná v celém rozsahu ale je divné že při visu to nedělá a při letu jo a to nemusím letět nijak moc rychle a kolektiv take nemusi být moc. prostě je to divné ale snad si s tim beast poradi až bude, ale ted mne to štve jak furt musím dorovnávat :evil:
OPR
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od OPR »

Rozeber to do šroubku a znovu, velmi pečlivě to slož. Smozřejmě i hlavu.
aldacvalda
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od aldacvalda »

OPR píše:Rozeber to do šroubku a znovu, velmi pečlivě to slož. Smozřejmě i hlavu.

Tak to jsi mne nepotěšil :lol: a nemůže to být take třeba že mám mírnou vůli v gripech a na konci listu to dělá cca 1 cm. Gripy už mám obědnane nové ale než dorazi tak budu laborovat.
A to rozebrání myslíš že mám trochu překroucený ram nebo tak něco ?
OPR
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od OPR »

aldacvalda píše: Tak to jsi mne nepotěšil :lol:

Bohužel, ale myslím že Tvá námaha se Tu vyplatí.

aldacvalda píše: A to rozebrání myslíš že mám trochu překroucený ram nebo tak něco ?

Ram? ani bych neřekl.

A až to budeš rozebírat - tak vyhoď všechna táhla co jsi měl na vrtulníku. Dej nová. Znova proveď nasazení pák na serva tak aby byli v pravejch úhlech s krabičkou serva. A na půlce dráhy kniplu kolektivu seřiď vše tak aby na listech byla nula. Cyklika do hladiny.
Zkrátka jako bys stavěl nevej vrtulník.
aldacvalda
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od aldacvalda »

OPR píše:
aldacvalda píše: Tak to jsi mne nepotěšil :lol:

Bohužel, ale myslím že Tvá námaha se Tu vyplatí.

aldacvalda píše: A to rozebrání myslíš že mám trochu překroucený ram nebo tak něco ?

Ram? ani bych neřekl.

A až to budeš rozebírat - tak vyhoď všechna táhla co jsi měl na vrtulníku. Dej nová. Znova proveď nasazení pák na serva tak aby byli v pravejch úhlech s krabičkou serva. A na půlce dráhy kniplu kolektivu seřiď vše tak aby na listech byla nula. Cyklika do hladiny.
Zkrátka jako bys stavěl nevej vrtulník.

Tak se do toho jdu pustit a uvidím jak to dopadne.Zatim dík.Jo a ty gripy to tedy nemohou dělat? stopa je kdyžtak OK.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od OPR »

aldacvalda píše: .....Tak se do toho jdu pustit a uvidím jak to dopadne.Zatim dík.Jo a ty gripy to tedy nemohou dělat? stopa je kdyžtak OK.

No ono by to chtělo vidět. Ale kompletní zborkou rozborkou nic nepokazíš. Naopak. Gripy samozřejmě pokud je tam čvachtanec - vyměnit !!! kor na gripech to může dělat neplechu. :?
aldacvalda
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od aldacvalda »

Tak už nám rozebráno, vyčištěno co bylo potřeba tak vyměněno, složeno, uhly srovnány a už jen zálet a uvitím jak to ponohlo.Ale když nic jineho tak je aspon vyčištěna od hlíny po poslední nehodě :lol: :lol: :lol:
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od gamer007 »

Možná bych zkusil jestli to není servem. Prohodil bych dvě serva na křidýlkách mezi sebou, jestli to nebude klonit na druhou stranu. Nebo jestli jsi si nenamačkal v rádiu nějakej mix aile do elev :?: ...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Kenny McCormick

#14 Příspěvek od Kenny McCormick »

gamer007 píše: Nebo jestli jsi si nenamačkal v rádiu nějakej mix aile do elev :?: ...
tiez ma to napadlo...
bud skontrolovat, alebo napipat NOVY model....
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
aldacvalda
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od aldacvalda »

Tak, řekl bych že už je to o moc lepší a krasmě jsem si dnes polétal ale nevím čim to bylo ale dal jsem i jiné listy (lamináty) a je to ok.
Akorát mám ještě jeden dotaz čím udělat aby když letím dopředu tak mi to vrtas vybírá a brzdí a třeba u výkrutu je to docela nehezké, zkratka prostě musím pořat držet paku lehce potlačenou nebo trimem ale pak zas nevysí a jde dopředu.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“