Uprava žhavíka na benzín

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
JTulis
Kontaktovat uživatele:

Uprava žhavíka na benzín

#1 Příspěvek od JTulis »

Mám v hlavě brouka:
Šlo by upravit žhavící motor na benzinák, je mi jasný že budu muset přidat zapalování a baterky, převrtat hlavu pro benzi. svíčku atd, ale bude to fungovat?
Chtěl bych to předělat do auta - nitro,objem motoru 3,5ccm. Možná časem i třeba nějakej ten leteckej motor.
Lidé o mě říkají že jsem Flegmatik, ale mě je to jedno a kašlu jim na to!
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Nakadah »

Slo by, co by neslo. Musi se snizit kompresni pomer a pridat zapalovani s jiskrivou svickou (na HC se da koupit za 25$ ?? tak nejak). Ale bojim se ze budes mit problem to uchladit. Benzin ma dvounasobnou mernou vyhrevnost nez metylalkohol. A zhavici motory maji dost drobna a mala chladici zebra. A pokud vim tak autickarske motory jezdi i s vyraznym procentem nitrometanu - ten motor i chladi. Nak
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Celeron »

Nakadah píše:Slo by, co by neslo. Musi se snizit kompresni pomer a pridat zapalovani s jiskrivou svickou (na HC se da koupit za 25$ ?? tak nejak). Ale bojim se ze budes mit problem to uchladit. Benzin ma dvounasobnou mernou vyhrevnost nez metylalkohol. A zhavici motory maji dost drobna a mala chladici zebra. A pokud vim tak autickarske motory jezdi i s vyraznym procentem nitrometanu - ten motor i chladi. Nak

Spaliny z benzinaku jsou asi o 200 stupnu teplejsi a tak se to musi mnohem lip chladit. Kdyz porovnam chladici zebra na 35 ce benzinu a 25 ce metylu, tak ten benzin ma mozna o 100% vetsi plochu zeber na valci a hlave.
Jirka
arda1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od arda1 »

Na ten objem a do auta - naprostý nesmysl-arda1BOT
ICQ 638556901
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Nakadah »

O velikostech chladicich zeber se hadat nebude, kazdy motor muze byt jiny.
Ardo proc by to neslo? Jen at to vezme jako vyzvu a zmakne to :) vsechno jde. Dost mozna je to hovadina, dost mozna to zadre, ale proc to nezkusit :D Nak
arda1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od arda1 »

Protože nitro buggy mám.... :wink: arad1BOT
ICQ 638556901
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od mikvalik »

Při tom objemu je to hovadina.
když už, tak od 15cm3 nahoru.
Viděl jsem takto upravenou MVVS 10, ale výkon byl oproti methylu mizerný tak bych se divil, kdyby se to autíčko vůbec pohlo z místa :wink:
Velox Revolution II ZDZ 50NG
EasyStar II
LOOP VA
JTulis
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JTulis »

Tak ted je to opravdu vízava... :-D No asi do toho pudu, o tom chlazením, asi bych na hlavu motoru natáhl trubicovou spirálu, která se používá do lodí pro těž chlazení motorů. Udělal bych zmenšený náporový chladič, no jak je to u velkého auta. No a možná by i stačilo přidělat na hlavu ventilátor.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od arda1 »

BTW - o jakou buggy se vlastně jedná?
ICQ 638556901
JTulis
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od JTulis »

No já ji ještě nemám. Řeším to moc dopředu. Chci si nějakou pořídit 1/8.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od arda1 »

No jen "malá" technická" - chceš převrtat hlavu na "velkou" svíčku- u tohoto objemu naprostý nesmysl- kompresní poměr- jedině maličkou(se závitem jako žhavicí) jiskřivou- ale i tak - no ale pokud chceš... :wink: arda1BOT
ICQ 638556901
aviatik666
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od aviatik666 »

Nevím jestli je to pouze můj dojem, ale nezačínají se tady čím dál tím víc řešit naprostý HOVNA ? Prodávájí se auta, přívěsné vozíky, atd. už jen ty kurvy a erotická seznamka schází. :wink:
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Klubas »

aviatik666 píše:Nevím jestli je to pouze můj dojem, ale nezačínají se tady čím dál tím víc řešit naprostý HOVNA ? Prodávájí se auta, přívěsné vozíky, atd. už jen ty kurvy a erotická seznamka schází. :wink:

Proč to píšeš sem? Zrovna tady se řeší, aspoň pro mě, celkem zajímavé téma ;) Docela mě zajímá jestli se to nakonec povede :D Napiš to těm, chlapům, co tady prodávaj maserati, notebook atd...
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Klubas »

Omlouvám se za stejný příspěvek
Naposledy upravil(a) Klubas dne pon 25.04.2011 22:51, celkem upraveno 1 x.
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Klubas »

Omlouvám se za stejný příspěvek
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“