Telemetrie FUTABA

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
J-F
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od J-F »

LV píše:Pokial zostaneš u hadrákov, tak ver, že ju potrebovať nebudeš :wink:

No, chystám se na 4-5m vetroně. ;-) Ale pssst! :lol:
iampucmeloud

#77 Příspěvek od iampucmeloud »

To já čekám na telemetrii od Futaby už asi 7 měsíců.
Dřív nekoupím, dokud nebude jasno s FASSTESTem.
Nechci pak kupovat externí krabky nebo novou základní desku.
Jen nevím jestli mi už nedojde trpělivost. Jestli se na ní nezmůžou do doby než bude JETI tak je alespoň pro mě Futaba na věky do hrobu zakopána.
LV
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od LV »

iampucmeloud píše:To já čekám na telemetrii od Futaby už asi 7 měsíců.

Tak to sa ešte načakáš :lol: Skôr sa dostaneš na poradovník Jeti :D
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
zdzd

#79 Příspěvek od zdzd »

iampucmeloud píše:Jestli se na ní nezmůžou do doby než bude JETI tak je alespoň pro mě Futaba na věky do hrobu zakopána.

No, nevím co si bez tebe počnou...
kratas
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od kratas »

Přátelé, přiznám se, že mě Futaba už zlobí, ale jsem s ní velmi spokojený. Hodně by se mi na svahu líbilo moci sledovat stav baterek. Nicméně na moje větroně je stejně zatím nejlepší telemetrie od Piotra. Stejně mě u Futaby štve to jejich bude, bude, příště, příště. Jako leader by měli začít plnit své sliby, ať už je někdo nutně potřebuje nebo ne. Já bych rozhodně stav baterií využil hojně.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
LV
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od LV »

kratas píše:Přátelé, přiznám se, že mě Futaba už zlobí, ale jsem s ní velmi spokojený. Hodně by se mi na svahu líbilo moci sledovat stav baterek. Nicméně na moje větroně je stejně zatím nejlepší telemetrie od Piotra. Stejně mě u Futaby štve to jejich bude, bude, příště, příště. Jako leader by měli začít plnit své sliby, ať už je někdo nutně potřebuje nebo ne. Já bych rozhodně stav baterií využil hojně.

Kde, kedy, kto od Futaby napísal, že bude. Ja zatial viem iba o vyjadreniach obchodníkov a Robbe (tiež prekupník) :wink:
www.elektromodely.sk
iampucmeloud

#82 Příspěvek od iampucmeloud »

Nebo je to vše schválně opožděné, protože mají plné sklady vysílaček které by se staly okamžitě zcela neprodejnými. Tak se počká rok až se prodají a pak všichni hupky dupky vyměnit základní desky a koupit nové přijímače.
kratas
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od kratas »

2LV: Tak třebas na výstavě Weak Signals 2011. Kucí, já vím, že je strašně těžké slyšet něco negativní na naši milovanou Futabu, mám ji taky, ale tady soudruzi už udělali někde chybu a tak jsem zvědavý, jak to nakonec vyřeší. Ale jak jsem psal na moje poletuchy je stejně nejlepší telemetrie od Piotra. Pěkně jen poslechnout výšku, jak to stoupá a když klesne napětí na bateriích nízko, nahlásí alarm, řekne napětí a jde se dolů. Prostě tady chlapci mají evidentně nějaký problém, protože jinak by to bylo venku už dávno.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
JMalik

#84 Příspěvek od JMalik »

No, vyhlásit tady, že telemetrie je u Futaby nepotřebná zbytečnost je myslím už dost mimo.
Jsou letadla kde to absolutně nepotřebuji, potřebovat nebudu a kdyby teď byla k dispozici, tak to tam stejně nedám. Pak ale mám letadla, kde by mi to už evidentně ušetřilo poměrně dost peněz a to jsem s tím ještě neříznul z tohoto důvodu na totálku. Naposledy to balo F3Káčko, to je tak 14 dní, takže si to ještě dost dobře pamatuji. S větším akrobatem jsem byl v poli místo na louce, protože jsem si dal jeden let jenom půlpřemety v nožových letech a podcenil jsem to.
Tady jsou kecy o možnostech nastavování stopek zbytečné. U těch průserových věcí to mám většinou nějak vychytané na dvoje stopky, přesto to není dobré.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od Peppy »

No sak jasne.... ja som telemetriu vobec nebral ako dolezite, sak nac mi to bude.... ale je to hlavne nato si nastavit alarmy na napatie, uroven signalu, odobratu kapacitu atd.... a par krat som sa zakecal a dal som do lietadla vybitu baterku, a hned ako som pridal plyn na cca 3/4 tak mi to zapipalo ze napatie kleslo pod urcenu hodnotu a rychlo som pristal.... takze par krat mi to uz zachranilo ero.
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
LV
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od LV »

Peppy píše:...a hned ako som pridal plyn na cca 3/4 tak mi to zapipalo ze napatie kleslo pod urcenu hodnotu a rychlo som pristal....

Akú hodnotu napätia tam máš nastavenú?
www.elektromodely.sk
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od Peppy »

15.7V na 5clanok, a uz ked ku koncu casovaca tomu prikurim tak uz to zapipa
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
AR1
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od AR1 »

Peppy píše:No sak jasne.... ja som telemetriu vobec nebral ako dolezite, sak nac mi to bude.... ale je to hlavne nato si nastavit alarmy na napatie, uroven signalu, odobratu kapacitu atd.... a par krat som sa zakecal a dal som do lietadla vybitu baterku, a hned ako som pridal plyn na cca 3/4 tak mi to zapipalo ze napatie kleslo pod urcenu hodnotu a rychlo som pristal.... takze par krat mi to uz zachranilo ero.

Tohle ale nefunguje. Mám Quannum a to hlídá i každej článek extra. A když vypálím model kolmo nahoru, tak po nějakém 3/4 čase letu držkuje, že nějaký článek klesl tuším že pod 3,2V. Přesto následně do 4,5Ah dobiju kolem 3,3 Ah. To by ty baterie musely být parádně tvrdý. Tohle dělají i nanotechy z HC.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od Celeron »

No s tou telemetrii. Dnes kamos testoval Pitotku. Na displej jsem se musel koukat ja. :lol: Kdyz lita vetrone a ma tam vyskomer, ma problemy pri 300m a vyse nalyzt na obloze ero po tom, co se podiva na displej. :roll:
Dokud na FX 30 nebyl casovac prepinatelnej na ty kobyly cisla, tak jsem na nej nekoukal, neb jsem ho bez brejli na cteni stejne nevidel. No pristaval jsem az kdyz dosly elektrony a nebo zoft v nadrzi. Taky to slo. :lol: Pochybuju, ze naka telemetrie bude psat kobylama co bych precet bez brejli. Takhle kdyby mi neco rekla do ouska, to jo, ale to by musel byt snad jen alarm na baterku prijimace ci obsahu nadrze. Prubezny hlasovy hlaseni rychlosti, vysky a varia, to by me a vsechny okolo asi brzo omyvali. :lol:
Jirka
JMalik

#90 Příspěvek od JMalik »

AR1 píše:
Peppy píše:No sak jasne.... ja som telemetriu vobec nebral ako dolezite, sak nac mi to bude.... ale je to hlavne nato si nastavit alarmy na napatie, uroven signalu, odobratu kapacitu atd.... a par krat som sa zakecal a dal som do lietadla vybitu baterku, a hned ako som pridal plyn na cca 3/4 tak mi to zapipalo ze napatie kleslo pod urcenu hodnotu a rychlo som pristal.... takze par krat mi to uz zachranilo ero.

Tohle ale nefunguje. Mám Quannum a to hlídá i každej článek extra. A když vypálím model kolmo nahoru, tak po nějakém 3/4 čase letu držkuje, že nějaký článek klesl tuším že pod 3,2V. Přesto následně do 4,5Ah dobiju kolem 3,3 Ah. To by ty baterie musely být parádně tvrdý. Tohle dělají i nanotechy z HC.

Hlídat napětí je zbytečnost. Alarm na odebranou kapacitu a na regulátorech to pak nastavit dostatečně nízko, aby to nevypnulo předčasně reglem.
(samozřejmě předpoklad je létat baterky v dobré kondici a ne šroty jak se tady občas doporučuje)
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“