Blade MCPX

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#271 Příspěvek od gamer007 »

Rici kdepak si to nakoupil? Vypadá to fajně, zajímalo by mě jak to s tím lítá...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Rici

#272 Příspěvek od Rici »

Je to tohle http://www.rakonheli.com/rkh/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=18&Itemid= jo a letovka je 45,65 g (s listama na ven). Letové vlastnosti nedokážu moc posoudit, nelítám žádný brutál 3D, jen lopasy a výkruty, ale nějakou zásatní změnu k lepšímu nepozoruji. Zatím jsem dal 4 baterky a ani jednou se to ani trošku nezaklepalo. Jak jsem psal nejsou tam skoro žádné vůle tak je to asi znát. Ještě plánuji karbonovou ocasní plochu (ale ta bude asi jen na efekt) . :D Jen jsou dost nešťastne udělané kuličky - jsou to vlastně jakési nýty (nejsou šroubované) a koukal jsem že v zahraničí už se někomu po pár letech uvolnily. Tak uvidíme kolik toho vydrží.
Doplnění:
Tak jsem dal další 4 baterky za bezvětří a musím poupravit svůj názor na tuning. Po drobném poladění paramertů na DX6i musím říct, že odstranění vůlí na cyklice přineslo znatelné zpřesnění ovládání, respektive mám pocit rychlejší odezvy. Ještě mít více výkonu na motoru a budu absolutně spokojen.

Jo a ještě drobná poznámka - prodejci již rozesílají gripy revize B.
Naposledy upravil(a) Rici dne pát 22.04.2011 14:12, celkem upraveno 1 x.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#273 Příspěvek od František Koudelka »

tuning vypada hezky.....uz to asi dlouho nevydrzim...chci ten vrtas taky :D
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
buki

#274 Příspěvek od buki »

Petsild jak dopadly zkoušky - motorku RC3912-18 na kvedlák Colibri V4.5? Zajímá mně jestli ten ocas drží jako původní. Hlavně v tahu a né jen při visení, tam se to nepozná. Dík
petsild
Kontaktovat uživatele:

Re:

#275 Příspěvek od petsild »

buki píše:Petsild jak dopadly zkoušky - motorku RC3912-18 na kvedlák Colibri V4.5? Zajímá mně jestli ten ocas drží jako původní. Hlavně v tahu a né jen při visení, tam se to nepozná. Dík

Po včerejším testu jsem zjistil... při normálním poletování zadní motorek colibri chová dobře. Zatím 3D nelétám, ale při větru a ostřejším kolektivu se zadek utrhne tak čtvrt otočky.
Trochu toho poletování zde: http://www.youtube.com/watch?v=GupQOZnqdxg
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
prochel
Kontaktovat uživatele:

Re:

#276 Příspěvek od prochel »

petsild píše:
buki píše:Petsild jak dopadly zkoušky - motorku RC3912-18 na kvedlák Colibri V4.5? Zajímá mně jestli ten ocas drží jako původní. Hlavně v tahu a né jen při visení, tam se to nepozná. Dík

Po včerejším testu jsem zjistil... při normálním poletování zadní motorek colibri chová dobře. Zatím 3D nelétám, ale při větru a ostřejším kolektivu se zadek utrhne tak čtvrt otočky.
Trochu toho poletování zde: http://www.youtube.com/watch?v=GupQOZnqdxg
na tom videu toho neni moc vidět jak se chová ocas
ale jinak je to dobrej minivrtas na takovéto večerní klidné poletování co
petsild
Kontaktovat uživatele:

Poletuch :)

#277 Příspěvek od petsild »

Poletování sním je nádhera :) pro základní nácvik není snad nic lepšího :D jen mě štve přemrštěná cena náhradních dílů plus alu tuning.
Za jeden díl na prcka mám minimálně tři poctivé věci na Pročko. Uvažuji že pořídím ještě jednoho, třeba kupovat jenom hlavní pcb za 1600Kč je polovička kvedláku.

Ještě zapomněl napsat dnes mi přišla nová B hlava s cz návodem.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
PS

#278 Příspěvek od PS »

Chtěl bych se zeptat na vysílačku k mcpx. Vidím několik variant.
1) Mám takovou tu malou od msr, jde použít?
2) Má smysl kupovat verzi mcpx včetně vysílačky?
3) Taky mám Hitec Optic 6 ale s JETI modulem, musel bych za drahý peníz dokupovat modul.
4) Nějaký Spektrum DX?
Zajímaly by mě výhody a nevýhody. Díky.
prochel
Kontaktovat uživatele:

#279 Příspěvek od prochel »

PS píše:Chtěl bych se zeptat na vysílačku k mcpx. Vidím několik variant.
1) Mám takovou tu malou od msr, jde použít?
2) Má smysl kupovat verzi mcpx včetně vysílačky?
3) Taky mám Hitec Optic 6 ale s JETI modulem, musel bych za drahý peníz dokupovat modul.
4) Nějaký Spektrum DX?
Zajímaly by mě výhody a nevýhody. Díky.

1) vysílačku od msr nepoužiješ
2) verze RTF pro tebe nejlevnější varianta to rádio DX4
vyjde v setu cca na 8set
výhody a nevýhody čeho???
dx4 omezené nastavení ale dá se na to zvyknout
PS

#280 Příspěvek od PS »

Díky. Myslel jsem na výhody a nevýhody jednotlivých variant. Nevím třeba, jestli jsou dobrý nějaký mixy, který asi s tou setovou vysílačkou nepůjdou. Proč nejde použít vysílačka od msr? Málo kanálů?
buki

#281 Příspěvek od buki »

Mixy se na vrtulníku nepoužívají.
prochel
Kontaktovat uživatele:

#282 Příspěvek od prochel »

PS píše:Proč nejde použít vysílačka od msr? Málo kanálů?
třeba půjde ale chybí tam třeba přepínání letových režimů ,dále reverz kanálů, trotl hold, přepímač dvojich výchylek
pns

#283 Příspěvek od pns »

mam otazecku, mam vrtas s novou hlavou (B) od vyrobce, myslim ze mam ohlou hridelku, da se hlava rozdelat tak, ze ji normalne rozsroubuji, jeden maly sroubek pryc a hlava se rozpadne? vcera jsem to to zkousel a ani jsem s tim nehnul, tak si nejsem jistej jak se meni hridelka... diky
EVIL IS BACK 15.5.2012
prochel
Kontaktovat uživatele:

#284 Příspěvek od prochel »

pns píše:mam otazecku, mam vrtas s novou hlavou (B) od vyrobce, myslim ze mam ohlou hridelku, da se hlava rozdelat tak, ze ji normalne rozsroubuji, jeden maly sroubek pryc a hlava se rozpadne? vcera jsem to to zkousel a ani jsem s tim nehnul, tak si nejsem jistej jak se meni hridelka... diky
Jestli se jedná o příčnou hřídel tak ta snad zůstala stejná ne, na jedné straňe je šroubek na plochý šroubovák ten je pevný a na druhé straně šroubek na křížák ten povolíš a už můžeš vytáhnout hřídel :)
Hlavně až budeš dávat novou hřídelku tak nezapomeň na kapičku loctaitu aby ti pak nenafackoval ulítlej list :D
pns

#285 Příspěvek od pns »

diky, ja se jen chtel ujistit ze by to tak melo jit, nejde mi to vubec povolit... asi tam dal nekdo moc loctu, nebo nevim...
EVIL IS BACK 15.5.2012
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“