Magnety v motoru

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od JirkaA »

arda1 píše:
JirkaA píše:
lepit hromadu drtin v motoru za deset dolarů má smysl snad jen pro zoufalce, který večeři nakupuje v kontejneru.
:lol: :lol: :lol:

Doplňuju větu, patří tam ještě " , zarytého skladače puzzle, neukojeného masochistu nebo ekoteroristu odmítajícího další těžbu byť jen jediného gramu neodymu." ;)
OK2WY
JMalik

#47 Příspěvek od JMalik »

JirkaA píše:
Ale jo, to je snad jasný že nemá smysl slepovat ze strouhanky rohlík. Nicméně jsem nepobral tvoji zmínku o železu jako pólovém nástavci..

Myslel jsem to tak, že když se podíváš na ty fotky Jendy01 z opravy magnetu a zjistíš kolik magnetu chybí, tak nemusíš řešit to magnetické pole. Jenom kolik je hmotnost epoxi, magnetu, železa a kolik to dělá na rozhození rotoru.
Prostě v té sponce to nedostaneš zpátky proti sobě magneticky dobře ani náhodou.
Takže poslední názor za mě:
Slepovat magnety z kousků pro modelářské střídavé motory je kravina.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od JirkaA »

JMalik píše:Slepovat magnety z kousků pro modelářské střídavé motory je kravina.

V tom nejsme vepři. :wink:
OK2WY
JENDA01

#49 Příspěvek od JENDA01 »

Trochu vám uniká merit tohoto koníčku jménem ,modelařit. Je jasné že
z toho nový motor neuděláš. Ekonomicky se to při cenách těch levných motorů asi taky nevyplatí. Pokud ale máš trochu radosti z toho vůbec se o něco pokusit jen tak z blintu bez neustálého svírání kalkulačky a hodinek v ruce
a- tak zvaného -racionálního uvažování, tak je to právě o tom modelaření/ tvorbě . A je houby důležité jaké dokonalosti dosahneš.
Ale není to parketa pro snoby neb nejsou schopni se oprostit od má dáti -dal. Ještě taková poznámka. -CA -lepidlo je určené k fixaci sestaveného magnetu který se potom lepí kvalitním pevnostním epoxidem. Zalepil jsem už několik motorů a drží to .

Jenda
JMalik

#50 Příspěvek od JMalik »

Nezalepil jsem tak ještě ani jeden motor.
A všem tady doporučuji to samé :lol:
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od JirkaA »

JENDA01 píše:Trochu vám uniká merit tohoto koníčku jménem ,modelařit.

Někoho baví lepit motory, někdo zase v tom málu času, co mu na koníčky zbývá, raději kouká na éro na nebi. Nejde rozsortovat, kdo z nich je nebo není modelář.

BTW v této souvislosti jsem si vzpomněl na výrok mého bývalého šéfa, který měl zázračnou schopnost ze všech šmejdů koupit vždycky ten nejhorší - "Měl jsem z té věci radost dvakrát v životě. Poprvé, když jsem toho miláčka načančanýho přinesl domů a podruhé, když jsem tu ku*vu zas*anou nesl do popelnice."
OK2WY
AR1
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od AR1 »

Osobně jsem vyměnil motory z HC za Scorpiony a od tý doby lítám a neřeším motor. Sice nestojí 25 USD ale vlastně 4x tolik, ale vzhledem k tomu, že magnet neprdne u položenýho éra na polici ale jedině za letu, tak adrenalin, že model dotáhnu dobře dolu kvůli mizernýmu motoru mít nemusím.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
zdekar

#53 Příspěvek od zdekar »

Asi jsem to už napsal, ale ty 2 magnety jsou oba zlomený jen v jednom místě (tedy každý na 2 kusy) a to v 1/3 délky toho magnetu. Pak tam je tedy ještě asi 1 kousek o objemu 0,5 mm3, kterej tam dávat tedy už nebudu, ale jinak to k sobě pasuje.

Ze letu se mi ještě žádný magnet nerozpadl. Rozpůlily se mi, když jsem je měl vyndané, nes jsem je v ruce a nejednou silou mag. pole skočily k sobě a pak na podlahu,kde se rozlomily. :)

Souhlasím s tím, že tyhle levný čínský motory nemá cenu z ekonomického hlediska opravovat. Ale o to až tak nejde, hlavně jde o to, nenechat ten kus hmoty zvítězit tím že ho hodíte do popelnice. Jde o ten pocit, že to dokážu uvést zpět do funkčního stavu (aspoň na chvíli) :)

Zároveň musím říct že nejradši lítám než něco stavím a opravuji. Ale nemůžu nechat ten motor vyhrát tak snadno ;-)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
dokken

#54 Příspěvek od dokken »

to neděláš dobře zdekare s těma magnetama, že je slepený strkáš zpátky do motoru...
Prooč?
Jednou se ti to vymstí.. :wink:
Bildo1919

magnet

#55 Příspěvek od Bildo1919 »

tak, aj mne sa to uz stalo...Poradite mi akým lepidlom sa to dá prilepit nas5. Asi to nejde zlepit hocičím.
Spektrum DX5e 2,4GHz, setovka 40Mhz
zdzd

#56 Příspěvek od zdzd »

To ti nestojíme ani za dvě písmenka navíc?

nas5 může v komunikaci používat jen víš kdo...

Někdo ti tu má smolit celou odpověď, když ty nejsi ani ochoten v dotazu napsat kompletní slovo?
Bildo1919

#57 Příspěvek od Bildo1919 »

hm, tak dík za pomoc. Ja som myslel, že fórum tu je aj od toho.
Spektrum DX5e 2,4GHz, setovka 40Mhz
arda1
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od arda1 »

Zkratky ...zkratky...hmmm.... :wink: :lol: :lol: :lol: Nejlepší lepidlo který asi je v maloobchodu k dostání je UHU300Endfest-24hodinový epoxyd- magnety s ním lepí i výrobci špičkových motorů.arda1BOT
ICQ 638556901
zdzd

#59 Příspěvek od zdzd »

Bildo1919 píše:hm, tak dík za pomoc. Ja som myslel, že fórum tu je aj od toho.

Fórum je pro dobrovolnou pomoc. Ten, komu to myslí, napíše dotaz tak, aby nevypadal odflinknutě, protože tím odrazuje potenciální raditele. Proč by se měl někdo namáhat odpovědí na dotaz, ktený někomu ani nestál za to aby ho pořádně napsal?

To tě nenapadlo?
StrycAlois

#60 Příspěvek od StrycAlois »

zdzd píše:
Bildo1919 píše:hm, tak dík za pomoc. Ja som myslel, že fórum tu je aj od toho.

Fórum je pro dobrovolnou pomoc. Ten, komu to myslí, napíše dotaz tak, aby nevypadal odflinknutě, protože tím odrazuje potenciální raditele. Proč by se měl někdo namáhat odpovědí na dotaz, ktený někomu ani nestál za to aby ho pořádně napsal?

To tě nenapadlo?

Zdzd má pravdu.
Navíc ne každý se vyzná v těch nových zkratkových výrazech: IMHO, LOL, BFU a pod.
Já už sice kde-co pochytil, ale někdy si dost lámu hlavu a často musím požádat o pomoc pana Googla.
Kromě toho je spousta oficiálních zkratek. Teď nemyslím CIA, FBI, .... ,
ale spousta technických výrobků má označení jako kombinace písmen a číslic. Např.: A123, NE555, C520D apod.
Takže to tvoje nas5 já nejdřív málem začal hledat v katalogu :D .
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“