Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Billy Bob Bean píše:No šestka je moc, to je fakt, ale nic jinýho nemám. Ale purex to slepil v pohodě. Akorát mě docela sere jedna věc. Jak to schnulo, tak se mě pokroutil konec křídla, takže to je lehce do vrtule... Což asi není vůbec dobrý.
Nahřívání se nejeví u mýho křídla jako moc efektivní. To tak nahřát troubu na málo °c a zkusit to v tom. NAvíc mě to nejde zatížit, bych na to musel postavit dva pytle prášku na praní. A ještě mám na spodní straně vyvedenej bowden ke křidélku, takže to je úplně na prd.
Billy Bob Bean píše: Mohl bych sem přidat aji fotky aby bylo jasně vidět jak se to nemá dělat.
Na depron vrele doporucuju Uhu Por, Purex je na to spatnej, .. A na potah kridel si mel pouzit radsi 3mm depron.. Ten 6mm je moc.
UHU Por je kontaktní lepidlo, můžeš ho použít na slepení dílů, které k sobě přiložíš. Pokud je potřeba zatížit, zalepit póry nebo typicky horní potah křídla, tak je Purex, který vypění, lepší. Fotky jak se to má dělat Anebo článek, jak se to má dělat
No nevim, purexem sem to zkousel a zda se mi ze po zaschnuti a vypeneni ten purex moc nedrzi a da se docela odloupnout.. Proto sem zacinal pouzivat Uhu Por a naprosta spokojenost.. Je pravda ze kdyz se to spatne prilozi a pritlaci tak se s tim uz nehne..
Billy Bob Bean píše:Nahřívání se nejeví u mýho křídla jako moc efektivní. To tak nahřát troubu na málo °c a zkusit to v tom. NAvíc mě to nejde zatížit, bych na to musel postavit dva pytle prášku na praní. A ještě mám na spodní straně vyvedenej bowden ke křidélku, takže to je úplně na prd.
Taky sem po potahnuti zjistil ze mam na jednom kridle negativ a na druhym ne.. Nahrival sem to fenem a rukou pak ohybal a zachvili to bylo dobre
Sarah píše:No nevim, purexem sem to zkousel a zda se mi ze po zaschnuti a vypeneni ten purex moc nedrzi a da se docela odloupnout.. Proto sem zacinal pouzivat Uhu Por a naprosta spokojenost.. Je pravda ze kdyz se to spatne prilozi a pritlaci tak se s tim uz nehne..
Některé druhy xxxPronu jsou na povrchu dost lesklé, specielne 6 mm, je potřeba jemným smirkem ten povrch strhnout a pak to drží.
Sarah píše:No nevim, purexem sem to zkousel a zda se mi ze po zaschnuti a vypeneni ten purex moc nedrzi a da se docela odloupnout.. Proto sem zacinal pouzivat Uhu Por a naprosta spokojenost.. Je pravda ze kdyz se to spatne prilozi a pritlaci tak se s tim uz nehne..
Některé druhy xxxPronu jsou na povrchu dost lesklé, specielne 6 mm, je potřeba jemným smirkem ten povrch strhnout a pak to drží.
Aha to bude mozna ono To sem nevedel, nekdy to zkusim.
Ten můj matroš je lesklej. A v místech kde chci aby to držělo tak to trochu zdrsním smirkem a potom to drží jako prase.
Křídlo jsem nahříval fénem co tomu výkon stačil a povedlo se to překroutit jen o kousek. A víc už nejde. Jinak už mám skoro celý letadlo hotový, už jen přidělat křidélka a náhon ke křidélkům. No a ještě zesílit místo kolem šroubů v křídle. Kdybych měl příjmač tam to může už létat. Vážil jsem to a váha mě vyšla na 780g včetně vybavení. Ještě tam přijdou přilepit nějaké kravinky, tak to bude pod 950g.
Billy Bob Bean píše:Ten můj matroš je lesklej. A v místech kde chci aby to držělo tak to trochu zdrsním smirkem a potom to drží jako prase.
Křídlo jsem nahříval fénem co tomu výkon stačil a povedlo se to překroutit jen o kousek. A víc už nejde. Jinak už mám skoro celý letadlo hotový, už jen přidělat křidélka a náhon ke křidélkům. No a ještě zesílit místo kolem šroubů v křídle. Kdybych měl příjmač tam to může už létat. Vážil jsem to a váha mě vyšla na 780g včetně vybavení. Ještě tam přijdou přilepit nějaké kravinky, tak to bude pod 950g.
No to jsem nečekal že to bude takový macík. Jak jsem ho dával na váhu a viděl to číslo, tak jsem skoro brečel. Ale je to v pohodě. Nebude to akrobat, spíš něco na pohodový létání, tak to snad bude lítat. Jinak kámoš má cessnu 182 a v tom je MIG480 RACE na přímo a v úpohodě to lítá. To letadlo má něco kolem 1kg a jde to docela dobře nahoru. To snad 100W stříďák musí vytáhnout hore jak nic. Akorát já budu mít asi dost velkej čelní odpor.
Billy Bob Bean píše:No to jsem nečekal že to bude takový macík. Jak jsem ho dával na váhu a viděl to číslo, tak jsem skoro brečel. Ale je to v pohodě. Nebude to akrobat, spíš něco na pohodový létání, tak to snad bude lítat. Jinak kámoš má cessnu 182 a v tom je MIG480 RACE na přímo a v úpohodě to lítá. To letadlo má něco kolem 1kg a jde to docela dobře nahoru. To snad 100W stříďák musí vytáhnout hore jak nic. Akorát já budu mít asi dost velkej čelní odpor.
No stridak to snad utahne.. Zalezi co pouzijes za baterky.. Lipol 3 clanek by to mel utahnout
Ale tak v pohodě, ono to poletí. Akorát nevím jak dorovnat ten negativ na konci křídla. Na druhé straně mi to při schnutí začalo dělat taky, ale to jsem stihnul podchytit a hruhá strana je v pohodě. A je dokonce hezčí naž ta první. Akorát jak jsem ten depron ohýbal, tak mě to 2x prasklo.
NAzdar chlapi. No nechci se chlubit ale můj Butter CUP dneska letěl. Druhý letadlo, který jsem postavil a ono to letělo, ne jak tam předchozí mrcha. NA koncích klřídel mám negativy jako kráva, ale letí to. Ale jsm to jaxi podělal a křidýlka se mě hejbou stejným směrem. Taqkže musím křídlo ještě kuchnout a opravit svoji chybu.
No mám to ale divný zvyky. Vždycky prvné let s novým letadlem dopadne někde zapíchnutej čumákem v zemi. Křidýlka jsem opravil auž mi fungujou tak jak mají, ale jsou malý. Teda při prvním větším a dělším letu neměly žádnou účinnost. Takže bych to viděl tak, že u malýho motoráku je zvětším asi na 3/4 délky křídla dám jim větší hloubku... Jinak to lítá naprosto dokonale pomalu.