PiccoZ

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ollop

Re: Náhradní motůrek k PICCO Z

#91 Příspěvek od ollop »

michtjaak píše:Nevíte jestli by se dal sehnat zadní motůrek k PICCO Z?

Ja ho taky schanim, kdyz se mi zacala podtacet vrtulka tak jsem se do toho hodlal kapnout trochu lepidla, bohuzel-nevim jak-mi zrejme ukaplo i do moturku a od te doby se netoci. I jsem ho zkousel nasilim roztocit ale dosah jsem toho ze zelezna tycinka vjela do moturku jako do malsa...
Nevite kde sehnat takovy? Ale pokud mozna zadny z mobilu nebo tak... To bych asi vyoperovat a nasadit tycinku nedokazal. Potreboval bych vedet jestli nevite o nejakym servisu ci jestli se vam nerozbil PicooZ a jestli nefunguje treba jenom zadni vrtulka... Ze bych ho koupil...
Jsem zacatnecnik... Takze se tady moc nevyznam.... PicooZ ma ale teprve asi 3 tydny.
Andre

#92 Příspěvek od Andre »

Ahoj vsem, mam asi maly, presto pro me jako pro absolutniho zacatecnika u vrtulniku, problem. Koupil jsem si PicoZ, nabil baterie a jal se vrtulnicek vytrimovat. To s podarilo, ale na stranu se zacne stacet vzdy, kdyz se prda plyn jeste vic. Pokud to vytrimuju, staci se po ubrani zase na opacnou. To je takhle neormalni? A druha vec, nevim proc, ale neumim letat dopredu a dozadu. Navod v manualu (jen lehce vychylit packu toceni) nejak nezabira. Pomuzou v tomto pripade ta zavazicka? Diky moc za pomoc :)
Andre

#93 Příspěvek od Andre »

Andre píše:Ahoj vsem, mam asi maly, presto pro me jako pro absolutniho zacatecnika u vrtulniku, problem. Koupil jsem si PicoZ, nabil baterie a jal se vrtulnicek vytrimovat. To s podarilo, ale na stranu se zacne stacet vzdy, kdyz se prda plyn jeste vic. Pokud to vytrimuju, staci se po ubrani zase na opacnou. To je takhle neormalni? A druha vec, nevim proc, ale neumim letat dopredu a dozadu. Navod v manualu (jen lehce vychylit packu toceni) nejak nezabira. Pomuzou v tomto pripade ta zavazicka? Diky moc za pomoc :)

Odpovim si sam. Zavazicka (pokud se to tak da nazvat) jsem tam nalepil a prakticky se nic nezmenilo, litam nahoru dolu, porad se musi trimovat a zadny poletovani sem tam po mistnosti se nekona... co delam spatne?
Podotykam, ze jsem zcela nepoznamenan modelarinou, takze pripadne rady musi byt opravdu polopate :). proste jako pro blbecka ;)
ouroboros

#94 Příspěvek od ouroboros »

Andre píše:
Andre píše:Ahoj vsem, mam asi maly, presto pro me jako pro absolutniho zacatecnika u vrtulniku, problem. Koupil jsem si PicoZ, nabil baterie a jal se vrtulnicek vytrimovat. To s podarilo, ale na stranu se zacne stacet vzdy, kdyz se prda plyn jeste vic. Pokud to vytrimuju, staci se po ubrani zase na opacnou. To je takhle neormalni? A druha vec, nevim proc, ale neumim letat dopredu a dozadu. Navod v manualu (jen lehce vychylit packu toceni) nejak nezabira. Pomuzou v tomto pripade ta zavazicka? Diky moc za pomoc :)

Odpovim si sam. Zavazicka (pokud se to tak da nazvat) jsem tam nalepil a prakticky se nic nezmenilo, litam nahoru dolu, porad se musi trimovat a zadny poletovani sem tam po mistnosti se nekona... co delam spatne?
Podotykam, ze jsem zcela nepoznamenan modelarinou, takze pripadne rady musi byt opravdu polopate :). proste jako pro blbecka ;)

Mam tu samou zkusenost...nikdy jsem predtim zadny model vrtulniku nemel, neridil. ALe bude to asi logicke, proste pri zvyseni/snizeni otacek hl. rotoru se zmeni sily a je potreba je dorovnat (rucne -ubrat/pridat) vyrovnavaci vrtuli. Ne ze by se mi to darilo :) Misto zavazi jsem vyrobil male kridylko pod cumak. Zavazicka mi taky nebyly k nicemu, ty dodany jsou moc lehky. To kridlo mam natoceny tak, ze tlaci cumak dolu pri letu dopredu ... Ted pokukuju po sky shadow, ten ma aspon trikanal, takze ovladatelnost hadam bude lepsi...
ydev

prestavba picoZ

#95 Příspěvek od ydev »

Tak jsem si take koupil vrtulnicek. Dva dny jsem letal ve standardni konfiguraci se zavazickem na cumaku.
Ale vcera jsem ho odstrojil, udelal jednoduchou schranku na cumak, ve ktere je baterie i deska s plosnakem posunuta dopredu. Vychází to tak, ze z puvodni kabiny by baterka lezla o tretinu ven.
Prvni pokusne lety se jevi jako dobre ... vrtulnicek je rychlejsi, nehoupe a da se drzet v vodorovnem letu.

Ted jen jakou kabinku na to ubastlit, aby to vypadalo pekne.
Bellanca Decathlon 480(rozloženo na jednotlivé kuličky), ButterCup (zelený pluh na vzduch), Mustang P51 skoromaketa (opet zelena, pak obarvena, nakonec rozslapana), F18 Hornet (v popelnici), F15 epp, Mustang od Hackera
ouroboros

Re: prestavba picoZ

#96 Příspěvek od ouroboros »

ydev píše:Tak jsem si take koupil vrtulnicek. Dva dny jsem letal ve standardni konfiguraci se zavazickem na cumaku.
Ale vcera jsem ho odstrojil, udelal jednoduchou schranku na cumak, ve ktere je baterie i deska s plosnakem posunuta dopredu. Vychází to tak, ze z puvodni kabiny by baterka lezla o tretinu ven.
Prvni pokusne lety se jevi jako dobre ... vrtulnicek je rychlejsi, nehoupe a da se drzet v vodorovnem letu.

Ted jen jakou kabinku na to ubastlit, aby to vypadalo pekne.

Kdybys sem hodil foto z boku, abych videl ten pomer vysunuti, bylo by to fajne :)
frenky

Náhradní díly

#97 Příspěvek od frenky »

Zdravím,
minulý týden jsem byl u Pecky v Praze ve Zlatnické ulici a všiml jsem si tam náhradních dílů na PicooZ:

zadní vrtulku - cena myslím kolem 90 :?:

komplet hlavního rotoru, plastového šasi, ozubeného kola a hřídele rotoru - cena asi 180 :?:
jkarasek

#98 Příspěvek od jkarasek »

Ahojte. Dostal som darom picooza a som z neho vyteseny. Mam len problem s trimomovanim. Nech robi, co robim vrtulnik neustale taha cely dolava. netoci sa dolava, ale hned po vzlete tam namieri. Skusal som trim, ale nepomohlo. Pomaha len drzat kontru pri starte. Nemate nejaku radu ako ho "vyliecit" ? Vopred vdaka.
jehlicnatestromky

#99 Příspěvek od jehlicnatestromky »

jo pánové mě by strašně zajímalo jak se ovládá vrtulník dvoukanálem 8O to jenom jakože výška+zatáčení nebo výška+dopředu nebo zatáčení+dopředu....prostě nechápu.....???
ydev

#100 Příspěvek od ydev »

jkarasek píše:Ahojte. Dostal som darom picooza a som z neho vyteseny. Mam len problem s trimomovanim. Nech robi, co robim vrtulnik neustale taha cely dolava. netoci sa dolava, ale hned po vzlete tam namieri. Skusal som trim, ale nepomohlo. Pomaha len drzat kontru pri starte. Nemate nejaku radu ako ho "vyliecit" ? Vopred vdaka.

Tento problem mam take. Legracni je, ze se to meni s casem :) .
Nejdrive zkontroluj, jestli nemas na zadnim rotoru namotane nejake chlupy, prach atp. v miste osy z motoru ... to dela hodne.

Pro dobre letani se vyplati vyvazit hlavni rotor pomoci nalepeni pruhledne pasky. Vyvazil jsem zkusmo hlavni rotor i stabilizator (takove to nahore) a s vrtulnickem se leta lepe.

Jinak co se tyka otaceni, na jednu stranu to jde hure, na druhou zase strasne rychle, clovek si musi vypestovat jemne prsty, ale pak se da letat pekne, osmicky, rychle otocky .... zkousel jsem podletet i psa :)
Bellanca Decathlon 480(rozloženo na jednotlivé kuličky), ButterCup (zelený pluh na vzduch), Mustang P51 skoromaketa (opet zelena, pak obarvena, nakonec rozslapana), F18 Hornet (v popelnici), F15 epp, Mustang od Hackera
ydev

#101 Příspěvek od ydev »

jehlicnatestromky píše:jo pánové mě by strašně zajímalo jak se ovládá vrtulník dvoukanálem 8O to jenom jakože výška+zatáčení nebo výška+dopředu nebo zatáčení+dopředu....prostě nechápu.....???

Vyska + zataceni .... vrtulnicek si vyvazis pro pomaly dopredny let a pak uz radis.
tomd

PicoZ nejde vytrimovat

#102 Příspěvek od tomd »

Vrtulnicek jsem si poridil jiz na podzim na Modelhoby. Letal bezvadne, ale asi jen 10 dni. Pak jsem zacal mit problem s trimovanim. Pokazde jsem musel po nabiti hodne trimovat doprava a asi za den uz ani to nepomohlo. Ted jsem narazil na tuto konferu, tak jsem ho po pul roce vytahl z krabice a zkusil znovu. Chova se "kupodivu" porad stejne. Toci se velmi doleva a trim nepomaha. Rovne leti jen pri plne vychylce ovladani vpravo. Teprve s ubyvajici baterii se muze ta prava vychylka trochu uvolnit a kdyz uz nema silu stoupat tak to funguje skoro normalne.Ale to uz je prakticky po baterce. Nevim co s tim. Zadni vrtulka je OK (dal jsem novou), namotane na hridelce taky nic neni. Zadny dramaticky zasah to nedostalo. Nataceni ocasu nepomaha. Podeziram aku ve vrtulnikcku. Zda ze vydrzi na nabiti podstatne kratsi dobu (2 min?) nez tech par dni co letal pekne. Muze to mit vliv na to ovladani? Nebo zavada v ovladaci?
Jedine snad reklamace. Kdyz to je takovy hloupy typ zbozi, navic firma odnekud z Plzne.
Pokud by vas neco napadlo budu povdecen.
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Jak se tak dívám na ty lepší PiccoZ tak po něm začínám toužit. Asi si ho na narozeniny koupim. Teď je stejně venku takový období, že prší anebo hodně fouká. Nezkoušel někdo zatížit ten vrtulníček kolik unese? Ještě ho nemám a už mě napadá mocný tuning. Kdyby ještě unesl dalších aspoň 5g tak mě napadlo vyrobit jinou elektroniku...
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Takže vrtulníčky jsou nedostatkové zboží. Jinak, všechny vrtulky se dají koupit tady: http://www.astramodel.cz. Kdesi vsem tady četl že se někdo sháněl po hlavním rotoru. Ale cena 200Kč za ten kousek plastu je sprostost... JEště mám dotaz, fungoval by ten vrtulníček, kdyby měl místo hlavního rotorz nějakou oranžovou vrtuli GWS? Díky.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Kovboj

#105 Příspěvek od Kovboj »

Billy Bob Bean píše:Takže vrtulníčky jsou nedostatkové zboží. Jinak, všechny vrtulky se dají koupit tady: http://www.astramodel.cz. Kdesi vsem tady četl že se někdo sháněl po hlavním rotoru. Ale cena 200Kč za ten kousek plastu je sprostost... JEště mám dotaz, fungoval by ten vrtulníček, kdyby měl místo hlavního rotorz nějakou oranžovou vrtuli GWS? Díky.

Zkus hradecké JINO, nedávno jsem ho viděl i normálně v hračkářství.
Vrtule od GWS by tam teda rozhodně nešla 8)
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“