Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

#466 Příspěvek od Drondys »

RadovanH píše:Já už 7 týdnů čekám na balíček ze států. Za posledí 2 týdny se mi asi na 70 pokusů podařilo 2x dovolat na poštu 120 a tam mě řekli, že zásilka nepřekročila hranice do čech. Odesílatel to urgoval u USPost a podle nich už v čechách je :? . To ho můžou najít taky za 2 měsíce a naůčtovat skladný a pak DPH a všechny poplatky.

Co se zobrazuje ve sledování zásilek pro podací číslo té zásilky viz odkazy ? Doporučuji vyzkoušet obojí tj. jak sledování u USPS tak i u ČP.

Sledování na USPS viz tento odkaz.
Sledování na ČP viz tento odkaz.

Pokud bude zásilka identifikována u USPS jako došlá do ČR a u ČP bude ve sledování uvedeno, že byla převzata poštou Praha 120 pak doporučuji znovu kontaktovat ČP na čísle 257 019 301 nebo na mobilním telefonním čísle 605 220 190 a zeptat se na stav zásilky. Telefonní kontakty fungují jen v pracovní dny od 8.00 do 17.30 hodin. Pokud nebudou vědět pak doporučuji napsat stížnost a směrovat ji na adresy uvedené v mé odpovědi viz tento odkaz.
RadovanH
Kontaktovat uživatele:

#467 Příspěvek od RadovanH »

Právě že track u USPS oznamuje podáno, odesláno a víc nic.
U český pošty někdy že takový č. není v evidenci a někdy jen podáno v us s datumem.
Odesílatel to reklamoval u USPS a ti mu sdělili, že by to mělo být v čechách. Před chvilkou mě od něj přišel mail, že mi přepošle podrobnej výpis tracku.
Rudy

#468 Příspěvek od Rudy »

Ahoj - proč proboha bych měl platit poště 96,když bude balíček beze cla, DPH a všechny papíry v pořádku.Já jsem měl všechno jak má být tak by snad tyto náklady měly jít na úkor toho,kvůli komu se dělal zbytečný výkon,ne? Moc toho sice neobjednám, ale jsem z toho nas...ý.Nešel by udělat nějaký hromadný protest? Ruda.
Drondys

#469 Příspěvek od Drondys »

RadovanH píše:Právě že track u USPS oznamuje podáno, odesláno a víc nic. U český pošty někdy že takový č. není v evidenci a někdy jen podáno v us s datumem. Odesílatel to reklamoval u USPS a ti mu sdělili, že by to mělo být v čechách. Před chvilkou mě od něj přišel mail, že mi přepošle podrobnej výpis tracku.

Pojem "mělo být" je vágní a stejně jako pojem "odesláno do ČR" neznamená, že je zásilka už skutečně v ČR. Může to ležet na nějakém překladišti leteckých zásilek mimo ČR pokud to z USA letělo letadlem, které neletělo přímo do ČR.

Navíc pokud to není zásilka sledovatelná až k cíli pak ji nelze sledovat v rámci sledování zásilek ČP a jediné co se lze dozvědět je datum odeslání do ČR a pak už jen čekat a doufat jak píšu níže.

To, které typy zásilek jsou v rámci USPS sledovatelné až k cíli a za jakých podmínek je uvedeno viz tento odkaz a tam viz sekce Tracking is only available for the following mail classes.
Naposledy upravil(a) Drondys dne čtv 21.04.2011 11:02, celkem upraveno 2 x.
Drondys

#470 Příspěvek od Drondys »

Rudy píše:Ahoj - proč proboha bych měl platit poště 96,když bude balíček beze cla, DPH a všechny papíry v pořádku.Já jsem měl všechno jak má být tak by snad tyto náklady měly jít na úkor toho,kvůli komu se dělal zbytečný výkon,ne? Moc toho sice neobjednám, ale jsem z toho nas...ý.Nešel by udělat nějaký hromadný protest? Ruda.

Zaplatí ti snad policajti za zdržení nebo za projetý benzin apod. pokud tě zdrží při nějaké silniční kontrole apod. když bude vše v pořádku ? Nezaplatí ! Stejně tak za zdržení a za vzniklé náklady neplatí ani celníci, protože jim to zdržení bez placení umožňuje zákon.

ČP účtuje zmíněný poplatek, protože v určitých případech musí ČP podávat tzv. souhrnnou deklaraci při odložení zásilky do skladu díky čemuž vznikají náklady, které nejsou hrazeny z poštovného a ČP si za to dle mezinárodních poštovních předpisů může účtovat poplatky i bez souhlasu adresáta tj. zcela bez ohledu na plnou moc, a to také činí. Podrobněji si o tom přečti v mé odpovědi viz tento odkaz a tam viz sekce Ohledně poplatku 96 Kč.
Naposledy upravil(a) Drondys dne čtv 21.04.2011 9:11, celkem upraveno 2 x.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#471 Příspěvek od Ancistrus01 »

Prosím o radu pane Drondys jak jste mě včera poslal odkaz na tu HongHong poštu tak jsem zkoušel to moje TRK číslo a napíše to něco jako This Number not available a to už uběhlo nejmíň 48h. co to lidi z HC podaly na poštu v HongKongu mám ještě počkat??
Drondys

#472 Příspěvek od Drondys »

Ancistrus01 píše:Prosím o radu pane Drondys jak jste mě včera poslal odkaz na tu HongHong poštu tak jsem zkoušel to moje TRK číslo a napíše to něco jako This Number not available a to už uběhlo nejmíň 48h. co to lidi z HC podaly na poštu v HongKongu mám ještě počkat??

Upřesni ještě pro jistotu první a poslední dvě písmena toho TRK u tvé zásilky.

Obecně to však může znamenat to, že zásilka ještě ve skutečnosti vůbec nebyla přijata na HongKongu post. Patrně ještě leží někde ve skladě u odesílatele a čeká na odvezení do HongKongu post. I když je k dispozici podací číslo ještě to nemusí znamenat, že byla zásilka skutečně podána na poštu. Důvod proč tomu tak je jsem popsal v mé odpovědi viz tento odkaz. Obecně to může platit nejen pro HobbyKing tj. obdobný postup může být uplatňován i u jiných zahraničních prodejců.
RadovanH
Kontaktovat uživatele:

#473 Příspěvek od RadovanH »

Mě se stalo už minule, v půlce března, že se zpozdil balík z HC přes Zurich. Paní na celní poště mě řekla, že v republice není a odpoledne překvapení. Pošťák u dveří s balíčkem. 8O
Drondys

#474 Příspěvek od Drondys »

RadovanH píše:Mě se stalo už minule, v půlce března, že se zpozdil balík z HC přes Zurich. Paní na celní poště mě řekla, že v republice není a odpoledne překvapení. Pošťák u dveří s balíčkem. 8O

Pokud to byla zásilka sledovatelná až k cíli např. Air Parcel tak v takovém případě doporučuji nenechat to jen tak a prostě si stěžovat. Stížnosti doporučuji směrovat na adresy uvedené viz tento odkaz.

U zásilek typu Air Mail není k dispozici sledování zásilky k cíli a ČP je ani neeviduje a tak jediná možnost je pouze čekat a doufat. S tímto je třeba počítat a pokud máš možnost ovlivnit jak bude zásilka odeslána tak pokud chceš, aby byla zásilka sledovatelná až k cíli tj i v rámci ČP pak zas tolik nešetřit a připlatit si trošku za možnost sledování zásilky. Obvykle je to jen pár dolarů navíc tj. není to tak drahé jako třeba EMS či jiné sledovatelné služby.
Naposledy upravil(a) Drondys dne čtv 21.04.2011 9:45, celkem upraveno 3 x.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#475 Příspěvek od Ancistrus01 »

Drondys píše:
Ancistrus01 píše:Prosím o radu pane Drondys jak jste mě včera poslal odkaz na tu HongHong poštu tak jsem zkoušel to moje TRK číslo a napíše to něco jako This Number not available a to už uběhlo nejmíň 48h. co to lidi z HC podaly na poštu v HongKongu mám ještě počkat??

Upřesni ještě pro jistotu první a poslední dvě písmena toho TRK u tvé zásilky.

Obecně to však může znamenat to, že zásilka ještě ve skutečnosti vůbec nebyla přijata na HongKongu post. Patrně ještě leží někde ve skladě u odesílatele a čeká na odvezení do HongKongu post. I když je k dispozici podací číslo ještě to nemusí znamenat, že byla zásilka skutečně podána na poštu. Důvod proč tomu tak je jsem popsal v mé odpovědi viz tento odkaz. Obecně to může platit nejen pro HobbyKing tj. obdobný postup může být uplatňován i u jiných zahraničních prodejců.

To číslo vypadá takto RBxxxxxxxxxHK
Drondys

#476 Příspěvek od Drondys »

Ancistrus01 píše:To číslo vypadá takto RBxxxxxxxxxHK

To je zřejmě zásilka typu Air Mail tj. není sledovatelná až k cíli a jediné co se k ní dozvíš bude datum přijetí na HongKong post až se tak stane a posléze pak už jenom datum odeslání do ČR nic víz už se pak nedozvíš tj. pak už jen doufat a čekat jak jsem již zmínil v mé předchozí odpovědi.

V tom případě platí to co jsem již uvedl v tom dolním odstavci v mé dřívější odpovědi k tomu. Zásilka ještě vůbec nebyla přijata na HongKong post. Patrně ještě leží někde ve skladě u odesílatele a čeká na odvezení do HongKong post. I když je k dispozici podací číslo ještě to nemusí znamenat, že byla zásilka skutečně podána na poštu. Důvod proč tomu tak je jsem popsal v mé odpovědi viz tento odkaz. Obecně to může platit nejen pro HobbyKing tj. obdobný postup může být uplatňován i u jiných zahraničních prodejců.
Drondys

#477 Příspěvek od Drondys »

...
Naposledy upravil(a) Drondys dne čtv 21.04.2011 10:47, celkem upraveno 1 x.
Drondys

#478 Příspěvek od Drondys »

...
Dr.LuckyLuke
Kontaktovat uživatele:

#479 Příspěvek od Dr.LuckyLuke »

Tak mám aspoň jednu dobrou zprávu, když už ty zásilky tak dlouho trvají...

Před chvílí jsem se dovolal na celní poštu v Praze (ptal jsem se na zásilku uloženou taky 5.4.) a skladovací poplatky nebudou až do odvolání od adresátů vybírány!!!

Zatím mám tuto informaci jen od paní na telefonu. Prý mi říká jen to, co ji její nadřízení řekli, že má říkat zákazníkům.

Drondys: Mohl by jsi prosím zkusit ověřit tuto informaci na právním oddělení případně jinde? Tebe tam už musí znát jak vlastní boty :)
Blade mCX a mSR, AXN Floater, MPX TwinStar II, FPV Shark, Spektrum DX7,... Je toho už prostě hodně.
T-zed

#480 Příspěvek od T-zed »

I ja se dnes dovolal a rekli mi to stejny.
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“