Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
bulvic

#436 Příspěvek od bulvic »

Teď čtu, že tu Drondys psal o tom, že se nemusejí ohlížet na faktury, ale mohou si určit cenu sami. To je trochu postavené na hlavu ne?
blackberry: řešila jsi nějak odvolání?

Mám ten balík pro kamaráda a je mi úplně trapně :cry:
blackberry

#437 Příspěvek od blackberry »

bulvic
ano cenu si mohou stanovit
jenže mě ten muj balik ani nerozbalovali, měla jsem tam fakturu...
a oni prostě vypočetly 150 eur, misto 150 usd...
takže to je jasně jejich chyba.
ale ja jsem se na to vykašlala....
nema cenu se s něma hadat, ke všemu když ted tam maji takovej bordel...

ale možna bys uspěl...
ja už na to neměla nervy
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#438 Příspěvek od TomasC »

Dneska jsem to zažil na vlastní kůži.

V pátek obálka, tak jsem se tam dnes vydal.

vyzvednutí papírů pro celníky: bez fronty, cca 1min
celní odbavení: 10min čekání, následně propuštěno bez cla
vyzvednutí zásilky: čekání ve frontě 39min, zaplacení 96,- ,
5minutové čekání na vydání zásilky skladníkem.

Speciálně posledních 39minut mě točilo neuvěřitelně. 3 přepážky, otevřena 1dna. úřednice pošty přijala doklady, řekla si o občanku, vyhledala nějaký papír, ten odnesla k jinému počítači tam předala na nějaké dohledání, kopie papíru, ostřižení papíru, návrat ke stolu. Sepisování románu do PC, vytištění papíru na podpis, vytistění A4 jako stvrzenky s rozepsaným DPH na 96Kč.
Na můj dotaz, zda dostanu "souhnou deklaraci", kterou jsem si zaplatil mi přistrčila vyjádření pošty a adresu na poštovní centrálu.

Opravdu super. Nemohu říci, že by na poště nepracovali, ale dělají to NESKUTEČNĚ neefektivně.

BRRRRRR.
bulvic

#439 Příspěvek od bulvic »

blackberry: dohodnu se s tím klučinou, pro kterého věci jsou. Já bych je nejraději pozlobil, tohle se mi nelíbí.

TomasC: to je síla, u nás bohužel je efektivita práce pošty podobná. Místo aby měli otevřené dvě přepážky, tak jedna sedí u okénka, druhá běhá dozadu pro balíky, mezitím se ta u přepážky jen blbě šklebí, jak jim tam roste fronta lidí... do háje s českou poštou. Snad se to za dva roky změní, až poště skončí monopol.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#440 Příspěvek od Ancistrus01 »

Je to síla snad napsat petici!!! :? ja nechapu co jim na tom tak dlouho trvá ať najmou pracovníky studenty na prakci cokoli ale at hlavne makaj až se jim bude od hlavy kouřit !!! :evil:
Drondys

#441 Příspěvek od Drondys »

koulinek píše:to Drondys> neděláš ty na poště 120?

Nedělám a ani na žádné jiné poště a ani nikdo z mé rodiny tam nedělá. Prostě o tom vím víc jenom díky tomu, že jsem se o to určitou dobu velmi podrobně zajímal. :wink:
LV
Kontaktovat uživatele:

#442 Příspěvek od LV »

U mne dobrý... :lol:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Drondys

#443 Příspěvek od Drondys »

blackberry píše:ano cenu si mohou stanovit
jenže mě ten muj balik ani nerozbalovali, měla jsem tam fakturu...
a oni prostě vypočetly 150 eur, misto 150 usd...
takže to je jasně jejich chyba.
ale ja jsem se na to vykašlala...

Už jsem jasně a podrobně psal viz tento odkaz, že pokud jsi platila 1200 Kč pak to rozhodně nebylo stanoveno z hodnoty 150 Euro, ale z mnohem vyšší hodnoty přes 240 Euro. Buď došlo k chybě a nebo měl celník výraznější pochybnosti o té faktuře a rozhodl se zřejmě stanovit vlastní cenu a ta byla podstatně vyšší než ta na faktuře a z takto stanovené ceny teprve vypočetl DPH. Co z toho se skutečně stalo se už zřejmě nedozvíme. Je tvoje věc pokud ti nevadí, že jsi možná zcela zbytečně (jen z důvodu chyby) zaplatila navíc cca 500 Kč. :wink:
Drondys

#444 Příspěvek od Drondys »

bulvic píše:Ahoj, mohl bych se zeptat někoho, kdo se vyzná v proclení? Přišel mi balík z HK za 99 dolarů a napočítali u toho clo 708 Kč. Resp. na lístku od pošty je to v kolonce clo, předpokládám, že je v tom ale i DPH. Zdá se mi to ale nějak moc, kolik by se mělo platit procent? Nedaří se mi to dohledat. Díky.

CLO se pod 150 Euro neplatí. Takže pouze DPH a poplatky ČP.

Pokud se počítalo ve vztahu k částce $99 pak by DPH činilo cca 340 Kč + 180 Kč poplatek ČP tj. celkem by to bylo 520 Kč.

Pokud by se spletli a počítali by to z 99 Euro pak by to bylo DPH cca 480 Kč + 180 Kč poplatek ČP tj. celkem by to bylo cca 660 Kč.

Částka 708 Kč nevychází ani v jednom z těchto případů. Ledaže by tvůj balík byl odložen před proclením do skladu ČP na dobu delší než 14 dnů. V takovém případě si pošta účtuje 12 Kč od patnáctého dne včetně, za každý kalendářní den. Pokud by tedy tvůj balík byl ve skladě pošty 18 dnů pak by to vycházelo na těch 708 Kč tj. DPH cca 480 Kč + 180 Kč poplatek ČP + 48 Kč za 4 účtované dny ( 15, 16, 17, 18 ) ve skladě. Nicméně i tak by se mohlo jednat o chybu pokud vycházeli z ceny 99 Euro a ne z ceny $99.

Pokud jsi tedy platil 708 Kč pak buď došlo k chybě a nebo celník stanovil vlastní cenu a ta byla vyšší a z takto stanovené ceny teprve vypočetl DPH.

Co se skutečně stalo se dozvíš pokud se pokusíš odvolat. Kontaktuj vedoucího detašovaného pracoviště celního úřadu na poště PRAHA 120 viz níže uvádím kontaktní údaje a zkuste se domluvit na možnosti odvolání proti nesprávné výši stanového DPH.

Kontaktní údaje:

Oddělení CÚ 023.1 Celní - Praha - Pošta (CZ175100)
Plzeňská 139
150 00 Praha 5

E-mail: vedouci1751@cs.mfcr.cz
Tel.: 257 019 111
Fax: 257 225 224
Infolinka: 257 019 256

Samozřejmě, že nelze 100% zaručit, že dojde k nápravě, ale je to aspoň šance na nápravu. :wink:
Naposledy upravil(a) Drondys dne stř 20.04.2011 19:51, celkem upraveno 3 x.
Drondys

#445 Příspěvek od Drondys »

TomasC píše:Dneska jsem to zažil na vlastní kůži.

V pátek obálka, tak jsem se tam dnes vydal.

vyzvednutí papírů pro celníky: bez fronty, cca 1min
celní odbavení: 10min čekání, následně propuštěno bez cla
vyzvednutí zásilky: čekání ve frontě 39min, zaplacení 96,- ,
5minutové čekání na vydání zásilky skladníkem.

Speciálně posledních 39minut mě točilo neuvěřitelně. 3 přepážky, otevřena 1dna. úřednice pošty přijala doklady, řekla si o občanku, vyhledala nějaký papír, ten odnesla k jinému počítači tam předala na nějaké dohledání, kopie papíru, ostřižení papíru, návrat ke stolu. Sepisování románu do PC, vytištění papíru na podpis, vytistění A4 jako stvrzenky s rozepsaným DPH na 96Kč.
Na můj dotaz, zda dostanu "souhnou deklaraci", kterou jsem si zaplatil mi přistrčila vyjádření pošty a adresu na poštovní centrálu.

Opravdu super. Nemohu říci, že by na poště nepracovali, ale dělají to NESKUTEČNĚ neefektivně.

BRRRRRR.

A to jsi měl ještě relativně pohodové vyřízení. Výhodou je i to, že to máš blízko a mohl sis to vyřídit sám a ještě navíc jsi ani moc dlouho nečekal. Budou jistě i mnohem horší případy. Nicméně spousta lidí to má daleko a nemá nikoho kdo by to vyřídil za ně a sjednávat si zastupování přes nějakou cizí firmu to by je třeba nakonec vyšlo i dráž než celá ta zásilka, na kterou zrovna čekají a tak jim nezbývá než čekat až to ČP vyřídí za ně, a to trvá mnohem déle přičemž si ČP účtuje dalších 12 Kč za každý kalendářní den počínaje patnáctým dnem kdy je zásilka u nich ve skladě. Takže nejenom že to ČP dlouho trvá, ale čím dýl jim to bude trvat tím víc jim za to lidi ještě budou platit navíc. Jó mají to fakt pěkně vymyšlené. :evil:
Naposledy upravil(a) Drondys dne stř 20.04.2011 19:59, celkem upraveno 1 x.
Drondys

#446 Příspěvek od Drondys »

Ancistrus01 píše:Je to síla snad napsat petici!!! :? ja nechapu co jim na tom tak dlouho trvá ať najmou pracovníky studenty na prakci cokoli ale at hlavne makaj až se jim bude od hlavy kouřit !!! :evil:

Ohledně zpoždění zásilek jsem zde psal podrobný popis včetně možností kde si stěžovat viz tento odkaz. Tak si to tam přečti. :wink:
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#447 Příspěvek od Ancistrus01 »

Drondys píše:
Ancistrus01 píše:Je to síla snad napsat petici!!! :? ja nechapu co jim na tom tak dlouho trvá ať najmou pracovníky studenty na prakci cokoli ale at hlavne makaj až se jim bude od hlavy kouřit !!! :evil:

Ohledně zpoždění zásilek jsem zde psal podrobný popis včetně možností kde si stěžovat viz tento odkaz. Tak si to tam přečti. :wink:

Jo děkuju to sem si už přečet :wink:
Drondys

#448 Příspěvek od Drondys »

lukypav píše:To mně tedy pěkně s...

A bude ještě víc až ti to zdržení ještě navíc naúčtují. Počínaje dnešním dnem už je tvoje zásilka ve skladě ČP 15 dnů. Takže počítej s tím, že za dnešek i za každý další započatý kalendářní den, který ještě bude tvoje zásilka ve skladě ČP ti může ČP účtovat navíc dalších 12 Kč. :evil:

Pokud máš jen trochu možnost si to zajet vyřídit osobně na poštu PRAHA 120 pak to co nejdříve udělej jinak se ti to může šeredně prodražit (každý další kalendářní den o +12Kč).

Totéž platí i pro T-zed i pro další, kteří budou mít zásilku ve skladě ČP více než 14 kalendářních dnů.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#449 Příspěvek od JirkaA »

Kdyby mě hodlali naúčtovat poplatek za skladování, které zavinili vlastní neschopností, jel bych si tam asi od plic zařvat osobně a s televizním štábem za zádama.
Kocourkov, vítejte v Entropě..
OK2WY
T-zed

#450 Příspěvek od T-zed »

Ja tam mam pouze ze bylo predano k celnimu rizeni. To by snad museli poslat dopis ze adresat vyzvan k soucinosti a potom mam ja 14 dni na to jim poslat papiry a teprve potom kdyz jim je nedodam si muzou uctovat 12 kc za sklad ne? Stejne sou to pomali flakaci
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“