PhoenixRC a Linux

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

PhoenixRC a Linux

#1 Příspěvek od ZeXx86 »

Ahoj
Protoze jsem uzivatelem GNU/Linuxu a rad bych sprovoznil PhoenixRC bez windows a bez virtualizaci, tak se nejakou dobu zajimam o to jak ho rozjet..
S pouzitim projektu wine, lze simulator spustit, konfigurovat, shlednout nahravky, ktere obsahuje naprosto bez problemu, bohuzel tento projekt a vsechny podobne neobsahuji implementaci USB, resp. HID.
Proto jsem si rekl, ze to budu muset dopsat ... odhadem uz mam 80% hotovo, avsak jsem se dostal do bodu, kdy simulator po prijmu dat ze systemu ohledne usb zarizeni, spadne.
Problem je v tom, ze kazde HID zarizeni v systemu hlasi jeho "schopnosti" a ty se nedaji vycucat z prstu.
Bohuzel nemam vlastni USB interface, takze to nijak nezjistim a nemohu pokracovat dal.
Kdyby nekdo mel zajem, napsal jsem malicky programek, jehoz zdrojaky klidne poskytnu, ktery by mel potrebne data zjistit a ulozit do souboru.
Pouziti je takove, ze staci zastrcit usb dongle do pc a spustit log.exe, melo by se zobrazit akorat cerne okno a v nem 0,1,j,c - pokud neco chybi, tak se nic nestane, nastala nejaka chyba. V pripade uspechu se vytvori dva textove soubory ve stejnem adresari jako spusteny program.
Odkaz na nej je zde: http://zexos.org/log.exe asi nejlepsi by bylo to spustit s windows xp, tam nejsou omezeni k pristupu k hw, ale muze byt i novejsi w.
Program nesbira zadne duverne data ani nemuze nijak uskodit.
Naopak muze hodne pomoct
Zde je take odkaz na wine appdb http://appdb.winehq.org/objectManager.p ... &iId=23099 vcetne screenshotu :)

Oba vytvorene soubory muzete poslat na mail: zexx86 [zavinac] gmail.com
Dekuji
Naposledy upravil(a) ZeXx86 dne úte 19.04.2011 16:24, celkem upraveno 1 x.
Spirit System
Dr.LuckyLuke
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Dr.LuckyLuke »

Máš to mít, kam Ti to mám poslat? Pošli mi v SZ Tvůj email... :)
Blade mCX a mSR, AXN Floater, MPX TwinStar II, FPV Shark, Spektrum DX7,... Je toho už prostě hodně.
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ZeXx86 »

Dr.LuckyLuke píše:Máš to mít, kam Ti to mám poslat? Pošli mi v SZ Tvůj email... :)

Dekuji, SZ odeslana
Spirit System
72ka

#4 Příspěvek od 72ka »

Ahoj jen pro info, lítám v debianu pod wine s Aerofly a je to pres HID. Pokud Phoenix pujde, mam original i HW, mohu otestovat. Dobra prace... taky windows nepouzivam.
Když letadlo kouří, je to správně!
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ZeXx86 »

72ka píše:Ahoj jen pro info, lítám v debianu pod wine s Aerofly a je to pres HID. Pokud Phoenix pujde, mam original i HW, mohu otestovat. Dobra prace... taky windows nepouzivam.

Ahoj, HID ve wine muze jit pouze v pripade, ze sezenes hotovou implementaci v knihovne hid.dll - to co je ve wine z HID predimplementovano je pouze jedna funkce, ktera nic nedela.
Mas nejaky navod, jak si to instaloval ?
Mimochodem vyvoj se posunul dal diky poskytnutym datum.
Nyni uz to nepada, jeste musim implementovat par funkci a snad to pofunguje :)
Spirit System
error414
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od error414 »

neni to zbytecna prace? vzdyt staci nainstalova widle vedle nebo do vmwaru.
Logo 600 + spirit
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JirkaA »

error414 píše:neni to zbytecna prace? vzdyt staci nainstalova widle vedle nebo do vmwaru.

Nojo, jenže na wine nepotřebuješ wokenní licenci ;)
OK2WY
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od ZeXx86 »

error414 píše:neni to zbytecna prace? vzdyt staci nainstalova widle vedle nebo do vmwaru.

I kdyz mam vsechny widle zdarma na MSDN:AA, nechci je.
Tu praci si s tim klidne dam, nedelam to jen kvuli sobe ale kvuli ostatnim, nejenze pak pujde PhoenixRC, ale muze jit velka spousta dalsich programu, zavislych na HID zarizeni.
Spirit System
buml

#9 Příspěvek od buml »

super pocin, drzim palce a pokud bych moh pomoc urcite pomuzu a rad. jedu na Debian testing, ale ani po vice nez 10 letech to u me neni o programovani, ale o uzivani :oops:
HiTec Aurora9 ---> Raptor 50 Titan SE; MiniTitan 325; EasyGlider Pro
turko

#10 Příspěvek od turko »

Zdravím,

tiež používam debian a kúpil som si DYNAM simulator.

Aky by bolo najlepšie použiť software, aby bežal pod linuxom?

Ináč ten FMS sa mi veľmi nepozdáva, dosť slabá grafika.

Ďakujem za info
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ZeXx86 »

turko píše:Zdravím,

tiež používam debian a kúpil som si DYNAM simulator.

Aky by bolo najlepšie použiť software, aby bežal pod linuxom?

Ináč ten FMS sa mi veľmi nepozdáva, dosť slabá grafika.

Ďakujem za info

Ahoj,
vypada to ze k tomu mas FMS simulator, tj. DYNAM je pouze vysilac s usb.
Pokud se to tedy bude v systemu jevit jako joystick, tak to v linuxu pujde pomoci wine, nebo podobneho sw spustit a pouzivat bez problemu.
Pri nejhorsim se da vetsina simulatoru rozchodit ve VirtualBoxu, popr. jinych virtualizacnich nastroju, kde uz funguje 3D akcelerace na dobre urovni.
Spirit System
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“