Relax píše:Delší osku mám chápat jak ? Osku na které jezdí smykátko ?
jj, ale to je spis teorie, funguje to i tak, a delat tomu nejaky upravy nechci.
spis dohanim a doplnuji si prakticko teoreticke technicke minimum
insomnia píše:Co se tyka ND, myslite, ze ma smysl nakupovat v HK, ale mel bych se vyvarovat nekterych dilu jako je treba hlavni hridel, domecek vrtulky, smykatko vrtulky, apod.? Zatimco treba kardany, tahla, hlavni ozubene kolo a jine dily muzu v pohode koupit z HK?
Berme v potaz, ze jsem zacatecnik a pravdepodobnost padu je u me dost vysoka, takze logicky uvazuju nad tim, jestli je nutne vse rozbite vymenit pouze za ND origo Align
koulinek píše:Myslel jsem to tak že na origo T-rexe bych nic horšího než tarot nedával, já sem svoje HK-450 upgradoval tak nějak napůl už Align a tarot komponentama. Hlavní kolo třeba mám zkušenost že může byt šišoidní aj od Alignu takže tak, létat se dá aj se šiškou, pak třeba dat pozor na nastavení zubové vůle. Díly beru zatim z helidirect, readyheli, rc711 a plánuju vyzkoušet aj helipross, na hobbykingu nakupuju na helinu akorát baterky.
pkotatko píše:ND nakupuju v ČR.
možná neumím počítat, ale ( vzal jsem namátkou pár dílů ):
unašeče hl. listů, hlava rotoru, příčná hřídel ( bal 2ks ), hl. hřídel ( bal 2ks ), deska cykliky, jedna bočnice rámu.
v rc 711 je cena 1811 +doprava cca 645+DPH ( clo nepočítám ) a jsem na cca 3000,- To samé u Krtka 2775,-
Takže mi vychází že cena je stejná. I kdyby se neplatilo clo, tak se mi vyplatí nákup v ČR, protože si koupím jen to co nutně potřebuji a nemusím si dělat nuceně sklad abych se dostal na nižší cenu. Mám to hned, nemusím čekat.
Ano něco se vyplatí koupit venku, ale ND a celé stavebnice asi fakt ne.
A to se nebavíme o plovoucí ceně dolaru a tom, že jako stálý zákazník mám u Krtka kamarádskou slevu.
Relax píše:Kdo je ten Krtek ??? Google mi tam cpe toho s lopatíčkou, v kalhotách s kapsami, zrcátkem a míčem:-):-)
Shánět začnu až s tím majznu, ale abych neměl mezery ne vzdělání