Futaba 8FG

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
jeremi
Kontaktovat uživatele:

#481 Příspěvek od jeremi »

FlyBear píše:
Kenny McCormick píše:Prisiel som o nieco?

Těžko říct. Musíš si přečíst dokument se změnami a pak sám posoudit, jestli bys něco z toho využil. Lidi tady, jak tak koukám, ocenili vesměs akorát tak možnost vypnout pípák :D

Pro větroňáře bude asi velmi pěkným vylepšením těch 12 proporcionálních kanálů a k tomu příslušné možnosti mixů.

No nevím, pípání doma trochu rušilo, ale po vypnutí jsem ho zase rychle zapnul. Ono se to bez pípáku docela blbě nastavuje (alespoń mě).
Jinak já za největší přínos považuji kalibraci knyplů, možnost zvolit na butterfly a motor v každém letovém režimu libovolný ovladač a možnost si nastavit uživatelské menu.
Ale chápu, že každý má jiné priority :)
Doctor2

#482 Příspěvek od Doctor2 »

Chlapi, možná to tady někde je, ale nenašel jsem to na první pokus - dal by se do 8FG požít tento LiPo pack?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=16529
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
Dovi

#483 Příspěvek od Dovi »

Doctor2 píše:Chlapi, možná to tady někde je, ale nenašel jsem to na první pokus - dal by se do 8FG požít tento LiPo pack?

Chraň Tě ruka Páně, tříčlánek je moc!!

Doctor2

#484 Příspěvek od Doctor2 »

Dovi píše:
Doctor2 píše:Chlapi, možná to tady někde je, ale nenašel jsem to na první pokus - dal by se do 8FG požít tento LiPo pack?

Chraň Tě ruka Páně, tříčlánek je moc!!

Tak jsem si to myslel dobře !! Dík. Jen jsem se potřeboval ujistit...
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
Arx
Kontaktovat uživatele:

#485 Příspěvek od Arx »

Mám možná stupidní dotaz. Mám FW ve verzi 1.1. Můžu ho upgradovat rovnou na verzi 3.0, nebo ty jednotlivý verze na sebe nějak navazujou a je potřeba je nahrát postupně?
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!
frontier
Kontaktovat uživatele:

#486 Příspěvek od frontier »

Arx píše:Mám možná stupidní dotaz. Mám FW ve verzi 1.1. Můžu ho upgradovat rovnou na verzi 3.0, nebo ty jednotlivý verze na sebe nějak navazujou a je potřeba je nahrát postupně?

on to zase tak stupidní dotaz není, ale vzhledem k tomu že předchozí verze firmwaru už nejsou oficiálně dostupné tak určitě můžeš přepsat rovnou na v.3 :wink:
elektromodely.com

#487 Příspěvek od elektromodely.com »

Arx píše:Mám možná stupidní dotaz. Mám FW ve verzi 1.1. Můžu ho upgradovat rovnou na verzi 3.0, nebo ty jednotlivý verze na sebe nějak navazujou a je potřeba je nahrát postupně?

Je to vzdy komplet firmware, nie iba patch.
Arx
Kontaktovat uživatele:

#488 Příspěvek od Arx »

Dík za odpovědi, jdu to tam nahnat! :wink:
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#489 Příspěvek od 00Ja »

Ahoj, cca 14 dni jsem vic nez nadsenym majitelem 8FG (predtim jsem mel tri roky T7C).
Radio jsem kupoval u Kostky za necelych 10 tisic (podle vseho verze se starym FW a s NiMH aku). Uvazoval jsem i o jinym prodejci, kterej ji mel za cca 11,5. To by byla ta verze SUPER (uz nahranej FW 3.0 a LiIon aku). Pocital jsem tedy s tim, ze od Kostky si FW updatnu sam a s NiMH aku se bud smirim nebo koupim 2S LiPO. Dneska jsem chtel pokusne zapojit prave 2S LiPo a z radia na me vykoukla:
Obrázek

Mam ale nasledujici otazky:
1) jak na zpomaleni chodu serva na vysouvani podvozku? U modelu typu AIRPLANE jsem zpomaleni nasel jen pro AIRBRAKE. U GLIDER jsem si udelal mix PLYN=> VYSKOVKA a zpomaleni vyskovky jsem udelal tak, ze se mix zapina stejnym prepinacem jako letovy rezim a zpomaleni vyskovky jsem nadefinoval v letovem rezimu. Ten letovy rezim tam mam jen kvuli tomu zpomaleni.
2) u modelu typu AIRPLANE mam stopky nastaveny tak, ze odpocitavaj kdyz bezi motor (ovladano pakou plynu). Zaroven mam nastavenej THROTTLE CUT na prepinac. Slo by nastavit, aby stopky odpocitavaly jen pro logickem AND (paka plynu v nenulove poloze AND prepinac THROTTLE CUT v "odjistene" poloze)?

Otazek, na ktere jsem nenasel odpoved v manualu, mam vic, ale zatim me zajima tohle.
jeremi
Kontaktovat uživatele:

#490 Příspěvek od jeremi »

Obecně:
u T8 nelze nastavit klasicky zpoždění ukaždého kanálu. Musí se to někjak obejít, např. jak jsi uvedl pomocí letového režimu či nějakého mixu, kde si nastavíš zpoždění. Třeba to bude v další verzi fw :)
logické nastavení přepínačů jde jen u přepínání letových režimů.
Na druhou stranu, kdyby to všechno T8 uměla, kdo by pak kupoval T12 :)
mbsped

#491 Příspěvek od mbsped »

Jsem zaregistroval v zahraničí prodávanou T8FGS (jako super). Má konečně poladěné ty boční ovladače-jsou delší a pravděpodobně se dají rozumně ovládat i v krajních polohách. O jiných změnách zatím nevím...
Obrázek
FlyBear

#492 Příspěvek od FlyBear »

mbsped píše:...O jiných změnách zatím nevím...

Je tam rovnou nahrátej nejnovější FW, takže se jedná už od výroby o 14 kanál. Na čelní straně vlevo dole je tedy pod logem už uvedeno to číslo 14, místo osmičky :lol:
mbsped

#493 Příspěvek od mbsped »

Mně spíš překvapilo,že v té Tx byl zpátky aku 1700 NiMh.
StanleyP
Kontaktovat uživatele:

#494 Příspěvek od StanleyP »

Ja som dostal rádio pred včerom. Objednal som T8FG a prišla mi T8FG Super. Aspoň nemusím nahrávať nový firmware :wink:
Spravím aj reklamu: www.elektromodely.com
arda1
Kontaktovat uživatele:

#495 Příspěvek od arda1 »

StanleyP píše:Spravím aj reklamu: www.elektromodely.com
Tomu "reklamu" dělat ani nemusíš- ten si jí tady vytváří sám - v hojné míře (teda spíš svými kydy tu negativní) :roll: :roll: :roll: arda1BOT
ICQ 638556901
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“