T rex 250 SE
- DaveLister
Jake servo pouzivate na ocas? DS420 ze super comba na tu praci zrejme nestaci.
Na zahrajicnich forech vetsinou doporucuji vetsi serva jako JR3500 nebo Futaba S9257. Z tech mensich nejvic asi JR DS290.
Rad bych neco lehciho, ale cetl jsem, ze DS290 take moc dobre nefunguje, a ze se i pres vetsi vahu vyplati vetsi servo.
Co pouzivate vy? Jsou jeste nejake jine moznosti nez vyse jmenovane?
Na zahrajicnich forech vetsinou doporucuji vetsi serva jako JR3500 nebo Futaba S9257. Z tech mensich nejvic asi JR DS290.
Rad bych neco lehciho, ale cetl jsem, ze DS290 take moc dobre nefunguje, a ze se i pres vetsi vahu vyplati vetsi servo.
DaveLister píše:Jake servo pouzivate na ocas? DS420 ze super comba na tu praci zrejme nestaci.
........
Já osobně mám na obou strojích DS420. Poletování + piruety celkem v pohodě, testováno i v mírném větru. Víc ale zatím nedávám, takže co to dělá při větších extrémech zatím nevím.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
- Vladimir7
- Kontaktovat uživatele:
Ano DS420 plně stačí. Oni venku většinou řeší problém, ktrý výstižně pojmanovali "happy dog". Vlastnost kterou trpí většina 250sátek, ocas vrtí do stran v pomalém intervalu cca 1cm. Na některých helinách se to nedaří vůbec odstranit. Já osobně jsem s tím zápoli hodně dlouho. Nakonec jsem paradoxně skončil u vrtulky s délkou listů 32mm. Samozřejmostí je odstranění včech vůlí na ocase což není vůbec jednoduché. Inspiraci lze nalézt na Helifreaku. Nebo to nechat a lítat s tím, ničemu to nevadí.
Walkera 4G6 - BeastXTrex 250se - BeastXRicco SE - BeastXTrex 450 Pro - MiniVBarLogo 500se - VBar
- DaveLister
No, stala se mi takova neprijemna vec - pri flipu mi vyplivnul ocas a protocil se asi o 270stupu. Trisknul jsem s heli kvuli tomu nepeknym zkusobem.
Castecne to bylo ne uplne idealnim nastavenim, ale stejne, to servo co tam je nema vubec silu aby dostalo vrtulku pobliz jejiho limitu. Proto bych ho radeji vymenil, jinak se bojim, ze se to bude opakovat a mlatit s heli kvuli tomu bude drazsi nez to servo
Vy co mate DS420ku, zvlada vam heli nejake obtiznejsi manevry jako pad po ocase, rychle couvani nebo dokonce funely??
PS: vule v ocase mam vyresene pomoci tuningoveho ocasu od microheli
Castecne to bylo ne uplne idealnim nastavenim, ale stejne, to servo co tam je nema vubec silu aby dostalo vrtulku pobliz jejiho limitu. Proto bych ho radeji vymenil, jinak se bojim, ze se to bude opakovat a mlatit s heli kvuli tomu bude drazsi nez to servo
Vy co mate DS420ku, zvlada vam heli nejake obtiznejsi manevry jako pad po ocase, rychle couvani nebo dokonce funely??
PS: vule v ocase mam vyresene pomoci tuningoveho ocasu od microheli
- DaveLister
- DaveLister
Tak ocas uz jsem vyladil a jsem naprosto spokojeny s tim jak drzi.
Stala se mi ale zvalstni vec - visim si v invertu asi 10cm nad zemi a vrtulnik najednou z niceho nic udelal piruletu - coz me docela me to vystratilo
. Nebral jsem v tu chvili za kolektiv nebo tak neco, jenom jsem v klidu visel.
Cim by to mohlo byt? Napadlo me jedine vadne gyro nebo nejaky kratky vypadek signalu v radiu?
Stala se mi ale zvalstni vec - visim si v invertu asi 10cm nad zemi a vrtulnik najednou z niceho nic udelal piruletu - coz me docela me to vystratilo
Cim by to mohlo byt? Napadlo me jedine vadne gyro nebo nejaky kratky vypadek signalu v radiu?
já mám na 250 servo Inolab HGD-201HB digital a gyro Spartan DS 760 a ocas drží jak přibitejDaveLister píše:Tak ocas uz jsem vyladil a jsem naprosto spokojeny s tim jak drzi.
Stala se mi ale zvalstni vec - visim si v invertu asi 10cm nad zemi a vrtulnik najednou z niceho nic udelal piruletu - coz me docela me to vystratilo. Nebral jsem v tu chvili za kolektiv nebo tak neco, jenom jsem v klidu visel.
serva na cyklice SavoxSH-0255MG
- DaveLister
Tak dneska jsem byl s prckem zas litat, tentokrat uz jsem nebyl tak opratrny s kolektivem aby ocas neustrelil. Ukazalo se ze to porad nedrzi jak by melo. Pri bocnim flipu ustrelil asi o 45stupnu, pri otocce z dopredneho letu do bocniho se ocas zastavil asi ve 45stupnich mezi doprednym letem a bocnim letem a nemel silu se dostat dal. Ocas je celkove takovy neklidny - staci pridat trochu kolektivu aby heli drzela vysku a ocas se pohne o par stupnu.
Proto prosim o radu, jake pouzivate listy na ocas? Ve stavebnici byly dvoje, mensi a vetsi.
Nekde na helifreaku jsem se docetl ze se pomaha zkratit paku serva z 5mm na 4,5mm, vyplati se to?
Kolik stupnu mate maximum kolektivu?
Proto prosim o radu, jake pouzivate listy na ocas? Ve stavebnici byly dvoje, mensi a vetsi.
Nekde na helifreaku jsem se docetl ze se pomaha zkratit paku serva z 5mm na 4,5mm, vyplati se to?
Kolik stupnu mate maximum kolektivu?
Ahoj, nevíte někdo jak drží na rexovi hlavní kolo aby se neprotáčelo na hřídeli? Jsem zachytil listy o zem a začalo se mi protáčet. Rexe jsem kupoval už sestaveného takže v tomto směru nemám naprosto páru jak to funguje, podle návodu co koukám tam není žádný zajišťovací šroub ani nic podobného tak jestli se mi jenom nějak neuvolnilo kolo nebo je v háji jednosměrné ložisko.
- Vladimir7
- Kontaktovat uživatele:
kure87 píše:Ahoj, nevíte někdo jak drží na rexovi hlavní kolo aby se neprotáčelo na hřídeli? Jsem zachytil listy o zem a začalo se mi protáčet. Rexe jsem kupoval už sestaveného takže v tomto směru nemám naprosto páru jak to funguje, podle návodu co koukám tam není žádný zajišťovací šroub ani nic podobného tak jestli se mi jenom nějak neuvolnilo kolo nebo je v háji jednosměrné ložisko.
šroubek je ze spodu hřídele, pouze zajišťuje to, aby kolo nespadlo dolů.
Tak to vypadá na ložisko.
A nebo, určitě se protáčí kolo ? Není to tím, že povolil pastorek na motoru ?
Pokud ano, sundat očistit, řádně odmastit a zalepit zpět zeleným loctite.
Walkera 4G6 - BeastXTrex 250se - BeastXRicco SE - BeastXTrex 450 Pro - MiniVBarLogo 500se - VBar
Tak s 250tkou mám za sebou asi 20 létů. S karbonama se to hodně uklidnilo. Zadní vrtulku jsem nechal 38mm.
Mám teď malý problém s ocasní trubkou. Pokud s ní hýbu je cítit asi desetinná vůle. Navíc při visu je vidět jak se chvěje ostruha. Přirovnal bych to k rozhozené stopě listů. Občas to nezvládá i gyro. Vibrace. Nemáte někdo fígl jak trubku dotáhnout ?
Mám teď malý problém s ocasní trubkou. Pokud s ní hýbu je cítit asi desetinná vůle. Navíc při visu je vidět jak se chvěje ostruha. Přirovnal bych to k rozhozené stopě listů. Občas to nezvládá i gyro. Vibrace. Nemáte někdo fígl jak trubku dotáhnout ?
Specter 700 V2, Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, OMP M2 EVO, M4 Max, T-Rex 300X
Futaba
Futaba