midolek píše:Po dlouhém 14ti denním sledování zásilky na stránkách české pošty, kde se mi přesně k dnešnímu datu (14 dnů) zobrazuje hláška "Zásilka dne 31.03.2011 předána k celnímu řízení" mi to nedalo a po marných pokusech dovolat se na celní poštu jsem se rozhodl vydat jakožto Pražák osobně na celní poštu.
Celnící mě po půl hodině čekání přijali, pak hned poslali k výdeji zásilek a tam mi řekli, že po devíti dnech co to tam leží to ani neprošlo jakousi rentgenovací místností. Po 1. dubnu prý maj toho tolik, že prý budu čekat přibližně cca 3 týdny a možná i víc. Dotyčná paní u přepážky mi řekla, že dřív sek proclení brali balíky nahodile,ale teď se musí danit všechny nad 22 EUR (prý nařízení z vrchu-vypadá to že stát chce skasírovat plně všechny). Jinak se musí platit DPH od 22 EUR výš a clo od 150 EUR nahoru.
Ještě mi stihly na poště sdělit že k DPH + clu budu muset zaplatit poště poplatek za
"zvýšenou pracnost " dalších
180,- Kč.
Je opravdu smutné, že zásilka, která putuje přes půl světa cca týden pak "hnije" na české poště další měsíc (možná víc). Ke všemu nově DPH + clo + poplatek za kvalitu české poště.
oficiální informace z české pošty viz :
odkazTrošku mě rozesmálo jak česká pošta zde tvrdí "
Za kvalitu se platí" !!
Je to kapku jinak. Ještě horší.
Za zvýšenou pracnost zaplatíš 96,- a až to proclí, tak dalších 180,-.
Citace ze stránek POŠTY.
"Pošta účtuje zákazníkovi poplatek 96 Kč (vč. DPH) za zvýšenou pracnost při předkládání k celnímu řízení. Když je na zásilku vyměřeno clo/DPH, pak účtuje 180 Kč (vč. DPH).
Tak že, za balíček zboží cca 500,- zaplatíme okolo
150,- poštovné
96,- za zvýšenou pracnost
180,- za proclení (vyměření DPH)
130,- DPH
To je fakt super, cena zboží cca 500- , cena dodatečných nákladů 556,-.
To už si fakt můžu zajít k židovi do modelářské prodejny...