Heli a vaše nehody
T-Rex 500
Ahoj chtěl bych se zeptat lítám už asi rok a teď jsem začal s 6-kanálem
a mám t-rex 500 pro začátek jsem si koupil cvičný kříž po nasazení na vrtulník leží vrtulník uplně na zemi a kříž je prohnutý tak nevím jestli ten kříž vydrží nějaké ty pády z půl metra a jestli je tedy vůbec potřeba.Díky za odpověď.
a mám t-rex 500 pro začátek jsem si koupil cvičný kříž po nasazení na vrtulník leží vrtulník uplně na zemi a kříž je prohnutý tak nevím jestli ten kříž vydrží nějaké ty pády z půl metra a jestli je tedy vůbec potřeba.Díky za odpověď.
- Kenny McCormick
Re: T-Rex 500
on nema vydrzat pady, len stabilizovat heli aby sa neprevratila pri vzlete a pristavani. Ci je potrebny: kolko ludi, tolko nazorov, na ucenie visu a trening pristavania som mal, potom som hned zhodil...abok píše:Ahoj chtěl bych se zeptat lítám už asi rok a teď jsem začal s 6-kanálem
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Tak sa idem hneď za horúca pochváliť - pred dvoma dňami to pri prvom nácviku visenia hore nohami skončilo na zemi, ale dnes to bolo úspešné popoludnie. Bez pádu, hore nohami, visel som! Vylietal som takto asi 5 bateriek. Síce boli okamihy, keď mi nebolo všetko jedno, ale naprogramoval som si hlavu najlepšie ako som vedel a fakt to šlo. Pomohla ešte jedna vec - karbonové listy som nahradil karbón-plast od Alignu, mäkké, ťažké a teda pomalé. Vrťas tak nebol ako žihadlo, síce bol trocha lenivý, ale presne toto som na nácvik visu potreboval.. 
- maniiax.
- Bydliště: Praha, ale často v Ústí n/L, Plzni, Brně, Litomyšli, Domažlicích ...
- Kontaktovat uživatele:
gamer007 píše:Maniiax chtels to, tak to máš. Jen se pochlub jak si rozšvískal Pročko
No jo, žalobníčku
Takový poletování dopředu a zpět, sem tam. Cvičím přistávání helina je zdravá i po 3 baterkách. Nechtělo se mi do poslední, ale pak jsem tam čtvrtou vrazil protože když se daří tak je třeba to využít.
No a jak jsem couval k sobě, trochu jsem přehnal rychlost, neubrzdil jsem to a zmizela mi nad hlavou, místo autorotace jsem cuknul pravým palcem a pročko mi málem prošlo střechou do auta. Slušná rána.
Udělal jsem si další čárku do kolonky: jsem blb, další čárku do kolonky: sedět v autě když nevíš co s pákama je blbost.
Blbý je že jsem ohnul drát pádel. Kromě toho nějaký drobnosti jako hn. kolo, přední převody na kardan, servo, hl. osa, trubka + kardan, podvozek a listy samozřejmě na cucky, vrtulka. Něco o čem nevím jak se jmenuje, ale drží gripy vrtulky
Závěr: nebudu dělat hovadiny
AURORA 9
T-REX 450, 550, 700 (vše E s 3G)
blade MSR do kanclíku je nutnost
- DaveLister
- maniiax.
- Bydliště: Praha, ale často v Ústí n/L, Plzni, Brně, Litomyšli, Domažlicích ...
- Kontaktovat uživatele:
No jo, záda pobolívaj. Tak jsem si v kaškaji otevřel kufr a seděl jsem na tý nakládací hraně. Pohoda, ale když se vrťas dostal za mě, zvednul jsem hlavu a viděl jsem jen dveře nad sebou
Prásklo to do skleněný střechy, vydržela. Kdyby ne, mám z toho kabriolet. Fotit nebylo co, na skle stopy skoro nejsou a pomuchlanejch vrtulníků už tu bylo dost
Prásklo to do skleněný střechy, vydržela. Kdyby ne, mám z toho kabriolet. Fotit nebylo co, na skle stopy skoro nejsou a pomuchlanejch vrtulníků už tu bylo dost
AURORA 9
maniiax. píše:No jo, záda pobolívaj. Tak jsem si v kaškaji otevřel kufr a seděl jsem na tý nakládací hraně. Pohoda, ale když se vrťas dostal za mě, zvednul jsem hlavu a viděl jsem jen dveře nad sebou![]()
Vim proc nejradsi litam sam , min moznosti aby me nekdo trefil do prdele vrtulnikem protoze ho zrovna boli zada.Byl si tam alespon sam a nikde nikdo siroko daleko.Jedine v tom pripade to beru , tvuj boj ale jinak .....
Re: T-Rex 500
abok píše:Ahoj chtěl bych se zeptat lítám už asi rok a teď jsem začal s 6-kanálem
Ahoj,
sice pises, ze litas rok, ale nepises s cim. O par radek niz pises, ze radsi chodis litat sam. Podle formy dotazu mi prijde, ze az tak moc nacteno nems a tak bych ti doporucil, abys zasel nekam, kde uz nekdo lita, okoukal to, na neco se vyptal atd.
Jinak ve zkratce. T500 je pro zacatek dobrej stroj, i kdyz uz umi bejt dost nebezpecnej, takze to chce opravdu zodpovednej pristup.
Kriz tam neni, jak uz psal Kenny, od toho, aby pochytal pady, ale aby ti pomoh pri prvotnich posunech proti prevraceni heli.
Prvotni nacvik vypada tak, ze heli nadlehcis, tak aby byla jen kousicek nad zemi (nejlip aby se nedotykal ani kriz), 15cm max. Pak se ji snazis udrzet na miste, pozdejs ji posilat smerem, kterym ty chces. Idealni je to na povrchu, kterej klouze, aby se kriz nikde nezadrhaval (parkety, beton, asfalt...). Pokud ses uz v pul metru, tak bud velkym omylem nebo uz to umis tak, ze kriz nepotrebujes. Nicmene mi to prijde jako tema do jinyho vlakna, leda bys byl velkej pesimista a dopredu vedel jak to skonci
- Screwball671
Tak jsem zpátky v klubu crasherů. Při druhé baterce s 5ti kilem mi při výletu z levé zatáčky nešlo naklonit na pravou stranu, helina mě přeletěla přes hlavu, tak jsem zkusil stoupat a kolektiv reagoval, bohužel se mi začala naklápět na levou stranu, tak jsem ještě dal pravou směrovku a zkusil potlačit ale bez viditelného výsledku. Protože se začala přibližovat k obytnému domu, tak mi nezbylo než cvaknou autorotaci, motor se vypnul a já jsem se snažil jen držet helinu v rovině ale bylo to dost rychlý, tak nevím. Spadlo ty na svah k parkovišti u domu, nalomený list, utrhlý kulový čep gripu listu, a zlomený obě nohy podvozku. Když to shrnu tak kolektiv reagoval, autorotace taky a ostatní ne. Mám DX7, AR6100 a je to padlová mechanika. Doma samozřejmě vše chodí jak má, tahal jsem i za kablíky ale žádná anomálie. Jediný co mě napadlo je vyměnit přijímač.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
- někdy serva blbnou až pod vibracemi - sundej listy - roztoč motor a zkus serva - zkus jim i klást odpor rukou.Screwball671 píše:Doma samozřejmě vše chodí jak má, tahal jsem i za kablíky ale žádná anomálie. Jediný co mě napadlo je vyměnit přijímač.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl