DX6i spolehlivost tužkových baterií

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#181 Příspěvek od RiMr »

Kovboj píše:Zajímavé je že třeba napájení v Cadetu (který je i u populární Bety 1400 a dalších setů) nikoho moc netrápí, přitom je tam to uchycení baterek rozhodně horší a je jich tam i více.

Problém je, že se setovým rádiem třeba od té Bety nikdo nebude lítat třeba s velkým mixérem. Což s Dx6i leckdo jo, ukojen tím že to je "bezproblémové značkové rádio"...

Každého volba...
Ale přijde mi to trošku jako nesmyslná obhajoba něčeho, co je (aspoň jsem si to myslel) každému jasné. A sice že baterky v JAKÉKOLIV kleci jsou více náchylné k přerušení napájení než accupack na jednom konektoru. A teď je to jen o tom, o kolik jsou více náchylné k "mimořádce" a jestli to pro danou kombinaci modelu, modeláře a místa je nebo není důvodem ke snížení tohoto faktoru.

No a někdo má holt ten práh citlivosti někde jinde než někdo jiný....

Jenže tady se člověk nedočte něčeho ve smyslu "accupack je sice spolehlivější, ale na to moje lítání s EPP na poli si to lajznu" (stejně jako třeba já s T9x nebo někdo s tím seťákem).
Ne. Tady se člověk dočte že to je "bezproblémové protože já jsem na to nespadnul a ani já osobně nikoho takového neznám".

Já osobně taky neznám nikoho kdo spadnul s T9x. Znamená to tedy, že se nemám čeho bát a můžu s tím jít do T-Rexe 600 na dětských dnech?

#182 Příspěvek od coro »

Bože toľko rečí.. keby ste zobrali letovačku a kus káblika už dávno ste mohli mať normálnu zletovanú sadu, veď to človek zletuje aj trafopájkou a za 10 minút.
To že nejaké kontakty uchytané rukou a potom opreté o seba, nie sú to isté čo priletovaný káblik, hádam nebude nikto spochybňovať.
LEN treba mať slušný, kvalitný cín (Crystal 505 je najlepší...) ktorý bude chytať na niklvý povrch baterky - na to som už skoro zabudol, ako som pred rokmi najprv čistil a potom dokonca používal nejakú kyselinu čo potom po čase zožrala kábliky - to nerobte. Normálnym cínom je to hotové čisto a na dva maximálne 1 sekundové dotyky na spoj (najprv pocínovať, schladiť, potom priletovať káblik a schladiť). Chladím tou hubkou na čistenie hrotu pájky, poriadne navlhčenou.
JMalik

#183 Příspěvek od JMalik »

kesi píše:Kua už ty sračky DX6i prodejte, ať všichni furt nepadáme na držku! :wink:

Jste vážně směšní, nikdo tu s DX6i nefláknul kvůli baterkám a mistři světa to vidí jako VELKÝ problém. :lol:

[img]http://kesi1n.sweb.cz/Smajlíci/Mouth%20Taped%20Shut.gif[/img]

"......Potom, co mi spadl vrtulnik asi z 20ti metru, protoze se mi vypla vysilacka kvuli volnym bateriim jsem....."

Počti si o tom ve vlákně:
DX6i Deluxe.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#184 Příspěvek od Karas »

Nj, to je to 1% co v té anketě hlasovalo negativně.
Zajímalo by mě čeho chceš docílit tímhle chováním. Svůj názor si zde už vyjádřil, ostatní si ho mohou přečíst a buďto ho přijmou nebo ne. Pokud je tvým cílem nasírat lidi, tak se ti to bohužel nepovedlo ač bojuješ statečně. :wink:
LV
Kontaktovat uživatele:

#185 Příspěvek od LV »

Karas píše:Nj, to je to 1% co v té anketě hlasovalo negativně.
Zajímalo by mě čeho chceš docílit tímhle chováním. Svůj názor si zde už vyjádřil, ostatní si ho mohou přečíst a buďto ho přijmou nebo ne. Pokud je tvým cílem nasírat lidi, tak se ti to bohužel nepovedlo ač bojuješ statečně. :wink:

Je to marný, marný, marný...
Svojim chovaním chce Malík dosiahnuť aby hocaký primitív netvrdil, že je to v poriadku, keď to v poriadku nie je.
Pokial niekto jeho názor (správny) nepríjme je to jeho voľba a dá sa to liečiť...
No a na nasieranie ľudí som tu predsa ja a nie Malík :wink: :lol: :lol: :lol:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
BlueDragonFS

#186 Příspěvek od BlueDragonFS »

kesi píše:Nesu tuto praktickou zkušenost statečně:
Obrázek

Tak tohle mě zabilo :D :D :D

Tak já se zatím od Vás (JMalik a spol.) dozvěděl, že je to špatně, ale nemohu se dočíst řešení. Co teda s tím?
JMalik

#187 Příspěvek od JMalik »

BlueDragonFS píše:
Tak já se zatím od Vás (JMalik a spol.) dozvěděl, že je to špatně, ale nemohu se dočíst řešení. Co teda s tím?

Už sem někdo napsal jak sletovaný pack do DX6i nejde, ale taky někdo psal jak to udělat.
Eneloopy bych propojil licnou, nacvakal je do toho držáku a plus a mínus bych připojil uvniř na desku přes konektror (třeba 1,8mm MP JET).
BlueDragonFS

#188 Příspěvek od BlueDragonFS »

JMalik píše:
BlueDragonFS píše:

Už sem někdo napsal jak sletovaný pack do DX6i nejde, ale taky někdo psal jak to udělat.
Eneloopy bych propojil licnou, nacvakal je do toho držáku a plus a mínus bych připojil uvniř na desku přes konektror (třeba 1,8mm MP JET).

A když je rádio 2 měsíce staré a v záruce?
JMalik

#189 Příspěvek od JMalik »

Dokázal bych to udělat tak, že při případném problému nezjistíš, že do toho bylo zasahováno.
zdekar

#190 Příspěvek od zdekar »

JMalik píše:Dokázal bych to udělat tak, že při případném problému nezjistíš, že do toho bylo zasahováno.

To není problém... stačí když na to vůbec nešáhneš ;-)

Ale předpokládal bych že to spíš uděláš tak, aby to ten problém vůbec nemělo. :D
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
MaM

#191 Příspěvek od MaM »

Zdravím všechny. Patřím do malé skupiny která na tužkáče spadla sice s DX5e, ale baterky tam drží stejně jako v DX6i. Předletová kontrola proběhla ok. Start dobrý, Toro vyfičelo nahoru jako blesk po chvilkovém blbnutí ale problém - vše stálo. Toro k zemi jak šutr, ve 20m se chytilo a podařilo se s tím řízeně praštit. Škody minimální Toro má v sobě dost uhlíku. Den před tím jsem měl stejný problém s Lazy bee ale beze škod z malé výšky doplachtila. Pokaždé jiný stroj a kompet jiná elektronika. Závada na 99,99% kontakty pro tužkáče po jejich odmaštění a napružení proběhly opatrné test.lety s Torem i Lazy vše OK. Trvalé řešení je však pájený aku blok.
Tak bacha na tužkáče.

Letu zdar MaM
Míra 66

#192 Příspěvek od Míra 66 »

No,je vydět že těch problémů bude asi víc.Ale po takové masáži co je tady se těžko někdo přizná. :? Měl sem dvou kan.Graupnera a ten byl kvůli těm kontaktům hnedle k nepoužití.
http://img851.imageshack.us/i/dsc00703h.jpg/
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od JirkaA »

BlueDragonFS píše:Tak já se zatím od Vás (JMalik a spol.) dozvěděl, že je to špatně, ale nemohu se dočíst řešení. Co teda s tím?

Pokud je pro někoho nepřijatelné do rádia cpát pájený akupak například kvůli záruce, může tato diskuse posloužit třeba jako informace, kterému rádiu se při nákupu vyhnout nebo alespoň jako varování, že s tím nemá lítat potenciálně nebezpečný letadla (ať už plošníky nebo vrtulníky).
Nic víc bych v tom nehledal.
OK2WY
BlueDragonFS

#194 Příspěvek od BlueDragonFS »

Jen by mě zajímala ještě jedna věc. Co s tím rádiem děláte, že Vám vypadnou baterky?
zdekar

#195 Příspěvek od zdekar »

No myslím že ještě dnes bude toto vlákno znovu uzamčeno :D

Sám za sebe ale musím říct, že jsem s DX6i a baterkama nikdy neměl problém. 100% startů a 0% chyb. Nikdy ani žádné zacukání při řízení modelu s tímto rádiem a ani žádný pád.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“