DX6i spolehlivost tužkových baterií

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

#166 Příspěvek od JMalik »

Karas píše:Kuci, tady nikdo netvrdí, že klec je spolehlivější. To je myšleno jako žert.

Je to takhle zkráceně správně :wink:
Karas
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od Karas »

JMalik píše:
Karas píše:Kuci, tady nikdo netvrdí, že klec je spolehlivější. To je myšleno jako žert.

Je to takhle zkráceně správně :wink:

Schválně to vytrháváš z kontextu? :wink:
Edit: A ještě upravuješ příspěvky dřív než na ně zareaguju. :)
JMalik

#168 Příspěvek od JMalik »

Ano :lol:
kesi
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od kesi »

Kua už ty sračky DX6i prodejte, ať všichni furt nepadáme na držku! :wink:

Jste vážně směšní, nikdo tu s DX6i nefláknul kvůli baterkám a mistři světa to vidí jako VELKÝ problém. :lol:

[img]http://kesi1n.sweb.cz/Smajlíci/Mouth%20Taped%20Shut.gif[/img]
zdzd

#170 Příspěvek od zdzd »

Karas píše:Pokud už se čirou náhodou opravdu čirou náhodou stane, že to vypadne, tak stačí protočit baterky a vysílačka se chytne. Pokud tam budu mít konektor, kde je stejná pravděpodobnost, že bude špatný kontakt, tak tam se to udělá jak? Řekl bych, že už to tak jednoduché není. :)

Tak toto je perla dne. Už vidím někoho s vrtulníkem, rychlým modelem nebo větroněm pár set metrů daleko, jak štěrchá vysílačkou...

Ale k technické podstatě. Spektrum se při každém zapnutí spárovává a pokud se něco resetne, probíhá proces znovu. Na to za startu spadlo dost modelů, pokud se přijímač resetnul na pokles napětí. Někdy se spojení už znovu vůbec nenavázalo. Později přijímače upravili tak, že se pamatují poslední spárování a znovu hledají svůj, už zapnutý vysílač. Že by něco takového bylo ve vysílači jsem nikdy nepostřehnul.

Tudíž navrhuji test. Zapnout TX a RX, nechat spárovat. RX odnést tak 100m daleko. Do blízkosti vysílače dát jiný zapnutý RX a TX. Třeba několik. A pak z toho prvního vyloupnout článek a vrátit. Zajímalo by mne, zda se spojení obnoví a za jak dlouho.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od Karas »

zdzd píše:
Karas píše:Pokud už se čirou náhodou opravdu čirou náhodou stane, že to vypadne, tak stačí protočit baterky a vysílačka se chytne. Pokud tam budu mít konektor, kde je stejná pravděpodobnost, že bude špatný kontakt, tak tam se to udělá jak? Řekl bych, že už to tak jednoduché není. :)

Tak toto je perla dne. Už vidím někoho s vrtulníkem, rychlým modelem nebo větroněm pár set metrů daleko, jak štěrchá vysílačkou...

Ano perla to je. Protože tohle se u DX6i nikdy stát nemůže.
kesi píše:Kua už ty sračky DX6i prodejte, ať všichni furt nepadáme na držku!

Tohle je citlivé téma, na které jsou někteří členové mánie háklivý.Musíš být vytrvalý a ono je to zachvilku přestane bavit.
LV
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od LV »

Karas píše:Ano perla to je. Protože tohle se u DX6i nikdy stát nemůže.

:lol: :lol: :lol:
Si si dal tabačik chytráčik?
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Karas
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od Karas »

Ještě jsem nepochopil co si tu dokazujete? Je jasný, že my svůj názor nezměníme tak proč se na to rejpání nevy...te. :roll: Pokud si honíte ego, tak vás lituju.
zdzd

#174 Příspěvek od zdzd »

Ehm.

Tady se ti x lidí snaží na základě svých životních zkušeností poradit, jak se vyhnout problémům zabudovaným do nějakého konstrukčního řešení.

Snaží se, i když si tu honíš své ego s tím, že přece tobě se to stát nemůže. Už jen to: Je jasný, že my svůj názor nezměníme tak proč se na to rejpání nevy...te. o něčem svědčí. Stejně tak to radu považovat za rýpání.

Přesnější by bylo říct, že ty si se rozhodnul ignorovat jakékoliv rady. Přestože jiným tato diskuse třeba pomohla, poradila a zařídí se podle toho.

Sorry, ale na vyjádření typu "My, poctiví občané si rozvracet nenecháme..." jsem opravdu alergický. S tím vždycky operují ti, co nemají jediný validní argument pro svou "víru".
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od TomasC »

Další super téma.

Pokud si někdo myslí, že klec na aku chce mít ve vysílači, tak ať si ji tam nechá, ale pak se prostě nemůže divit, že občas letadlo rozmlátí na kusy.

Je to typický přístup "TO MI STAČÍ".

Spájený akupak je prostě lepší.

Dle mě téma uzavřeno.

P.S.
Uplakané příspěvky bez vztahu k tématu jsem vyhodil.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od Karas »

Stále dokola. Koho jste přesvědčili o změně názoru?

TomasC:
Takových témat je tu spousta, snažil jsem se jim vysvětlit, že já si stojím za svým, ale oni si tu pořád dokazují, že jen oni mají pravdu. Rád bych tuto diskuzi zakončil citátem Alberta Einsteina:
"Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist."
:wink:
Edit:
Jak jsem tu již několikrát psal, jsem s vámi zajedno v tom, že akupack je lepší, ale já tu obhajuju klícku v DX6i. Zkrátka stojím za názorem, že není až tak špatná jak tu někteří píší.
Kovboj

#177 Příspěvek od Kovboj »

Jen bych připomenul výsledky starší ankety na téhle adrese, kde byli vyzváni výhradně majitelé DX6i aby hlasovali o svých zkušenostech:
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=23000

Výsledky:

Naprosto bez problémů - 66%

Moc tomu nevěřím, ale zatím jsem nezaznamenal problém - 17%

Občas mě to zazlobí, ale v zásadě to funguje - 4%

Je to nepoužitelné, neustále mě to zlobí a je to nebezpečné - 9%

Napájení jsem předělal ze samostatných baterií na konektorem připojený akumulátor - 1%
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od TomasC »

Když někdo akceptuje šanci 14%, že se mu občas vypne vysílač, je to jeho volba.

Když někdo pročte názory ostatních a rozhodne se podle sebe, je to jeho volba.

Když chce někdo plakat, na důvodu nezáleží, je to jeho volba.
Kovboj

#179 Příspěvek od Kovboj »

TomasC píše:Když někdo akceptuje šanci 14%, že se mu občas vypne vysílač, je to jeho volba.

Když někdo pročte názory ostatních a rozhodne se podle sebe, je to jeho volba.

Když chce někdo plakat, na důvodu nezáleží, je to jeho volba.

No oni lidi "akceptují" kde co. Třeba zbastlené vysílací moduly ve vysílači, vysílače neodpovídající evropským normám nebo čert ví jak fungující "klony" originálních přijímačů známých značek a tak dál. Přesto to tady kupodivu nikoho moc netrápí. Naopak zmínka o napájení DX6i na čtyři tužkovky způsobí vždy vzedmutí vášně.

Zajímavé je že třeba napájení v Cadetu (který je i u populární Bety 1400 a dalších setů) nikoho moc netrápí, přitom je tam to uchycení baterek rozhodně horší a je jich tam i více.
zdzd

#180 Příspěvek od zdzd »

Karas píše:Stále dokola. Koho jste přesvědčili o změně názoru?

TomasC:
Takových témat je tu spousta, snažil jsem se jim vysvětlit, že já si stojím za svým, ale oni si tu pořád dokazují, že jen oni mají pravdu. Rád bych tuto diskuzi zakončil citátem Alberta Einsteina:
"Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist."
:wink:
Edit:
Jak jsem tu již několikrát psal, jsem s vámi zajedno v tom, že akupack je lepší, ale já tu obhajuju klícku v DX6i. Zkrátka stojím za názorem, že není až tak špatná jak tu někteří píší.

Aha.

Tak napiš: "Vím, že je to problém, ale já se s tím smířil, nestojí mi to za řešení a pro mé účely je ta míra rizika vyhovující." A nikdo neřekne ani popel.

Když ale píšeš "JÁ TU VEŘEJNĚ ŘÍKÁM, ŽE JSEM NIKDY U NIKOHO NEVIDĚL A NEZAŽIL PROBLÉM S BATERKAMA V KLECI U DX6I A DX5E.
" nebo "Ještě jsem nepochopil co si tu dokazujete? Je jasný, že my svůj názor nezměníme tak proč se na to rejpání nevy...te. Pokud si honíte ego, tak vás lituju." a podobně, tak se nediv.

Protože jakákoliv klec je špatná. Některé více, jiné méně, podle provedení. Ale žádná z nich do RC nepatří. Tvrdit, že klec problém není, samozřejmě vždycky vyvolá odezvu, protože na klecích si už spousta lidí nabila hubu.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“